Alonso: “Alabileceğimiz En İyi Sonucu Aldık”

Fernando Alonso, Monaco GP’de 4. olarak alabilecekleri en iyi sonucu aldıklarını söyledi.

Mercedes’in domine ettiği ve Red Bull’un onun arkasında yer aldığı Monaco’da Alonso podyum mücadelesine ortak olamadı ve damalı bayrağı 4. sırada gördü.

Podyumun mümkün olup olmadığının sorulması üzerine Alonso “Hayır, mümkün olduğunu düşünmüyorum. Yeteri kadar hızlı değildik dürüst olmak gerekirse dördüncülük maksimum sonuçtu.”

“İlk 3 sırada yer alanlar potansiyellerini ve bizden hızlı olduklarını gösterdiler. Onlar bizim tarafımızdan yakalanamaz durumda oldukları için o sonuçları hak ettiler. Elimizden dördüncülük geldi ve Kanada’da podyuma daha yakın olmaya çalışacağız.”

“Startta Mercedes sürücüleri uzaklaştılar ve Ricciardo farklı bir stratejideydi. İlk başta yavaş gidip sonunda hızlanmaya çalıştı. Bu strateji onlar için oldukça iyi çalıştı ve bugün ulaşılamaz durumdaydı.”

“En sonunda fren sorunu yaşadık. Araçta sadece sağ frenler çalışıyordu bu yüzden aracı sola doğru konumlandırmak zorundaydık. O durumdayken ve kimseye yakın değilken aracı eve götürmeye ve puanları kazanmaya çalışırsınız. Bir sonraki yarışta daha iyi olmaya çalışacağız.” dedi.

Alonso ayrıca ilk turlarda yarışa erken veda etmekten endişe duyduğunu söyledi.

Alonso “Araçta büyük sorun yoktu. Sadece öndekilerle mücadele edecek hızımız yoktu. Ancak arkadakilerle iyi fark açabilecek performansımız vardı. Tek sorunumuz startta KERS’in çalışmamasıydı. Bu yüzden 3. viraja gelene kadar gücüm yoktu. Mclaren’ler mücadele ediyordu. Kimse beni geçmediği için şanslıydım. Ardından elektrik motoru bir anda çalışmaya başladı ve bu iyi haberdi.”

“İyi bir kalkış yaptım ancak ardından yeterli gücüm yoktu. Gücüm olsaydı bile frene basmak zorunda kalacaktım çünkü boşluk yoktu.”

“Sola geçmeye çalıştım ancak Kimi iyi bir kalkış yapmıştı bu yüzden gidecek yerim yoktu. Birinci virajdan sonra daha stresliydim. 1 ve 3. virajlar arasında çok yavaş kaldım ve yarışı bırakmak zorunda kalmaktan endişe duydum.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Alabileceğimiz En İyi Sonucu Aldık”” için 48 yanıt

  1. MyN1Fernando avatarı

    Yahu şu durumlarda nasıl pilotları karşılaştırabiliyorsunuz ki ? İkisi de yeteneğini gösteremiyor bile her virajda araçla savaşmaktan. Ferrari şu durumdayken ALO – RAI karşılaştırması yapılamaz diye düşünüyorum.Ayrıca eğer Ferrari Mercedes kadar hızlı olsaydı muazzam bir sezon izlerdik ama malesef değil.

  2. crazyayrton avatarı

    tartıştığınız şeyler çok saçma diyelim Raikkonen podyuma çıktı.Alonso’da 5. oldu.Bu durumda Alonso kötü mü sürmüş oluyor.Sadece bu hafta Raikkonen daha iyi sürmüş oluyor ki bu hafta Raikkonen çok daha iyiydi.Bir şansızlık yaşadı.Sorun şurda bu araç yavaş bir araç. 2005’ten beri formula 1’in en iyi iki pilotuna verdikleri araç bu olmamalıydı.Redbull ile bile aramızda büyük fark var.Ve Alonso elinden geleni yaptı her zamanki gibi.Ve bu yarışta Raikkonen ondan daha iyiydi ki bu da normal bir şey.Alonso da insan.Her yarışta takımın en iyi pozisyonuna sahip olması gerekmiyor.

    1. burada bir çok arkadaş tutturmuş rai kaza yapmasa podyuma çıkardı e o zaman vettelde turbo sorunu ortaya çıkmasaydı vettel dün podyuma çıkabilirdi herkes işine geldiği gibi düşünüyo

  3. Rai podyuma ciksaydi ayni demeci verebilecek miydin? Yarista acikca gordum ki sorun raide degil aracta, bu hafta sonu boyunca gordum ki 2. Sektorde yani saf hizin imtihan edildigi sektorde rai bariz sekilde hizliydi, yer yer en hizliydi…buda akillara schuminin monacodaki efsane turu ve rainin monaco 2005 te alonsoya yarim saniye iteledigi pole turlarini getirdi…

    1. Şu yorumu doğru kafayla okuyunca size mantıklı geliyor mu gerçekten ? Eğer bu açıdan değerlendirirsek Alonso sıralamaların en önemli bölümü olan Q3’te Raikkonen’e “saf hızın imtihan edildiği” 2.sektörde 0.2 saniye, toplamda da 0.7 saniye fark atmış. Bu mudur yani aralarındaki kıyaslamanın ana kriteri ?

      Evet, Kimi bu haftasonu antrenmanlarda zaman kaybetmesine rağmen oldukça hızlı gözüktü ve kendi hatası olmayan bir kaza sebebiyle olası bir podyum şansını kaçırdı. Bunu zaten görmemek için kör olmak gerekiyor. Ancak sırf onu korumak için böyle tutanaksız deliller göstermeye çalışmayın.

    2. Raikkonen’in dün yarışın ilk turlarındaki temposu açıkçası bana umut verdi. Raikkonen Ferrari’nin gizli kodlarını yavaş yavaş çözüyor. Şu live timing tablosunda da downforce ayarı yaparak 184 km’lik apexle en hızlı sektör zamanını yapması acaba Ferrari motor torkundan dolayı arkanın tepinmesini durdurabilirse rekabetçi olabilir mi? sorusunu akıllara getiriyor. Ferrari aracı öyle zannediyorumki motor torkundan gelen frekansı araca dengeli dağıtamıyor. Bir defa fren dengesi yok, frenleri biraz daha erken basmak zorunda kalıyorlar özellikle Mercedesten. Frene geç bastıkları zaman, araçla mücadele etmek zorunda kalıyorlar, her iki türlüsü de zaman kaybı demek. Geçen haftalarda Ferrari aracın neden ön tarafıyla oynamıyor demiştim; Monacodan sonra gördümki tepinen arka tarafta daha fazla geliştirme yapmak gerekiyor. Mühendisler boşuna uğraşmıyormuş onu gördüm.

      Ferrari aracı ya da Ferrari motoru kullanan araçlar Fren sorununu çözdükleri takdirde aslında motorsal donanım anlamında Ferrari’nin Mercedesten kalır yanı yok. Marussia nasıl yaptıysa bir parça bu fren sorununu çözmüş, Caterhamları bu sene çok rahat geçiyorlar. Özellikle dün Bianchi bir ara Raikkonenle benzer bir tempo tutturdu. Puan biraz şansa gelsede aslında Bianchi’nin ve Marussia’nın şanssızlığı da vardı. Son turda cezası eklenerek Lotus pilotunun arkasında klasmana girdi aslında 8. bitirdi. Serhan Acar yayında söyledi.

      Aslında Monaco sokakları dar olduğu için merkez kaç etkisi ve viraj savrulması olmuyor, bu da lastiklere daha az yük bindiriyor, downforce düşük gibi görünüyor ama Monaco’da bana kalırsa aerodinami pisti. Aerodinamide de en iyi’Nin Mercedes olduğu tescillendi. Neden aero dinami pisti, çünkü cadde dar olduğu için karşı yönden gelen hava dar bir alan sürtünmesi yapıyor. Bu sürtünmeden sonra gerekli parçaları ve donanımları bulunan Mercedes ve Red Bull gibi takımlar kazanç sağlıyor. En büyük kazancı Mercedes sağladığına göre aerodinamide de öndeler demektir.

      Ferrari’nin aslında güçlü motor torku vermediği zaman, yani arkayı zıplatmadığı zaman en hızlı sektör zamanını yapabileceğini Raikkonen gösterdi. Tabii gördüğünüz gibi bunun dezavantajıda var apexte 184 km ile en yavaş araç olmuş. Yani Ferrari’nin bundan sonraki geliştirme konusu bunu yüksek hızlarda da başarmak olmalı. Örneğin Mercedes hem hızlı hemde güçlü motor torkuna rağmen aracın arka tarafını çok dengeli halde tutabiliyorlar.

  4. O olmasaydı, bu şöyle yapsaydı, şu olsaydı!! Herşey oldu ve bitti arkadaşlar..Sonucu görebilenler gördü..Ben buradaki birçok arkadaş gibi varsayım üzerine konuşmayacağım..Bugün Monaco’da 2 SC oldu bu şartlar altında yarışı 3. götüren bir pilotun pozisyonunu kaybetmesi için Chilton gibi gereksiz bir pilota ihtiyacı varmış, kabak yine kimiye patladı..Hayırlısı olsun..O kalkışa ve nispeten güzel tempoya rağmen araçta mutlu değilim diyor. Şu düşünce bize yetiyor işte..

    Alonso taraftarı kusura bakmasın ama ben Raikkonen’in Alonso gibi alacağımı alır evime dönerim düşüncesi olmadığı ve olaya daha geniş baktığını düşünüyorum. Şu araçla o çok sevdiğiniz Alonso’da tarihe bir not düşemeyecek bunu söyleyen ben değilim Senna ‘ikincileri kimse hatırlamaz’..
    Raikkonen’in aracı zorladığını düşünüyorum..En iyi hali ile size en fazla 4. 5 pozisyonu veren gridde en hızlı anca 3. olabilen bir araçla puan kovalamaktansa aracı rekabet edebilecek duruma getirene kadar zorlamak bence en mantıklısı..
    Unutmayalım, gerçek şampiyonlar 1.lik dışında hiçbir pozisyondan mutlu olmaz. Bunu elde edene kadar olan şeylerinde bir önemi yok.

    1. Murat AYDIN avatarı

      O Senna’nın kendi fikri. Raikkonen sonuncu bile olsa unutulacak bir pilot değil.

  5. Eğer SC girmeseydi ve normal pitler gerçekleştirilseydi Raikonen de Ricciardo ve Alonso’dan önce pite girecekti çünkü ilk bölümde çok fazla zorladı lastiklerini çok fazla korumadı. Zaten çakal Ricciardo’da hemen ilk turun ardından Raikonen’le araa 3-4 saniye farkta tuttu. Pit zamanında ise farkı hızlıca kapattı. Hatta Alonso da aynı şekilde farkı kapatmaya başlamıştı. Çünkü hem Ricciardo hem Alonso lastik ve yakıt tasarrufu yaptılar. Raikonen pite önce girdiğinde Ricciardo üst üste 3-4 tur hızlı tur atacaktı aynı şekilde Alonso’da. Çünkü sıralamalarda gördük ki yeni lastikleri 2-3 tur sonra verimli olmaya başlıyor. Ricciardo ve Alonso da o iki üç turu iyi dğerlendirip pitlerden sonra ( Ricciardo kesin önde olurdu da Alonso %51 ) Rainin önünde olacaklardı. Ayrıca Raikonen pitten sonra trafiğin içinde de vakit kaybedecekti. Burda Raikonen Alonso’dan çok daha hızlıydı demek yanlış olur. Çünkü Alonso da pit stoplardan önce 3-4 tur içinde 7 saniyelik farkı 3,5 saniyeye indirdi. Raikonen pite girmeden o fark 1,5 saniye civarı düşerdi. Bu da Alo’ya yeterdi zaten. Ricciardo zaten kuyruğuna gelmişti Rai’nin. Pitlerden sonra kesin geçecekti Rai’yi. (Bkz. 2012 Monaco Alonso’nun Hamilton’u geçişi )

    1. Hatta, Alonso ricin arkasına gelmişti ric yarış dışı kalacaktı sonra ALonso tur başına 5 sn kapatıp 3 tur içerisinde Hamiltonu yakalayacaktı, üstün yarış yetenekleriyle birlikte ikisinide start finishde geçip 10 tur içerisinde kendinede tur bindirip yarışı bisikletle tamamlayıp, koşarak podyuma çıkacaktı.

      1. Hıhı aynen öyle dostum.

    2. monaco gibi pistte geçiş çok zor dolayısıyla önde olan pilot arkadakinin pite girmesini bekler hemen 1 tur sonra oda girer lastikleri bitse bile normal pit stop zamanını bekler bilirki arkadakinin öndekini geçmesi öndekinin lastikleri bitse bile çok zordur.kaldıki lastikler aynı tur farkları yok.yarış sonunda bu strateji ile kimi podyuma rahat çıkardı alo da 5.olurdu.al sana seneryo

    3. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
      ForzaFerrariForzaFelipe

      O sıralamadayken Raikkonen lastikleri kopmadığı sürece pite erken RIC’ten önce girmesinin imkanı yoktu.

      1. He he… Lastikleri kopsun diye bekleyecekti zaten o da.
        http://en.mclarenf-1.com/index.php?page=chart&gp=920&hid=3_7_14

        Adam kopmuş geliyor, Lastikleri daha iyi Raikonen den Ricciardo da saf ya zaten madem raikonen girmiyor ben gireyim pite diyecekti..

        1. Tablo mu sorunlu yoksa Ricciardo bir turu 30 saniyede mi atmış ?

    4. Murat AYDIN avatarı

      Tabi bütün bu anlattıklarının olması için Raikkonen’in aracını stop edip kenara çekmesi gerekecekti. Ric ve Alo’ya buyrun siz geçin diyecekti..

      1. He he… Lastikleri kopsun diye bekleyecekti zaten o da.
        http://en.mclarenf-1.com/index.php?page=chart&gp=920&hid=3_7_14

        Adam kopmuş geliyor, Lastikleri daha iyi Raikonen den Ricciardo da saf ya zaten madem raikonen girmiyor ben gireyim pite diyecekti..

      2. Tabi zaten Rai’yi hep öyle geçiyorlar. O stop ediyor arkadakiler de geçebiliyorlar.

    5. Ali arkadaşım yarışta Rai ile yapılan bir telsiz konuşması vardı. Güvenlik aracı girmeden evvel. Aynen aktarıyorum…”hedeflenen zamandan 4 tur daha atabiliriz” Demek ki Rai senin bahsettiğin gibi lastikleri yememiş. Kaldı ki Rainin pit stop yaptıktan sonra trafikte zaman kaybedeceğini dile getirmişsin. Ferrari takımı da öyle hiç veri felan kullanmadan şansına yarışıyor. 3. giden pilotunu ne zaman pite alıpta çıkınca trafikte kalıp kalmayacağını hesap edemiyor. Şansına yarışıyor işte…

      1. Bak dostum, ben yanlış aktarıyorum herhalde. Rai’nin lastikleri, Ricciardo ya göre daha yıpranmıştı. Çünkü ilk başta zorladı. Ama arkadai Ricciardo hiç zorlamadan lastik sakladı. 18-25 arası ikisinin hatta üçünün tur zamanlarına bak. Rai’deki düşüşü farkedersin. Rai hedeflenen zamandan 4 tur daha fazla atabiliyorsa Ricciardo 8 tur fazla atar o lastiklerle. Yani Raikonen Ricciardo’dan önce pite girmek zorunda kalacaktı. Neyse benimkisi sadece bir fikir. İlla herşey böyle olacak diye bir iddiam yok. Taktik olarak 2012 de bunu yapmışlardı. Ben buna ve yarışın turlarına bakarak bir değerlendirme yaptım. Katırlısınız ya da katılmazsınız.

  6. jhackrapunzel avatarı
    jhackrapunzel

    Aslında burada ki çekişme Mercedes pilotlarından daha çekişmeli fakat araç farkı bunu gölgeliyor, araç hali ile Rai nin sürüş tarzına uymuyor Alonso ve Massa bu süspansiyon sistemine geçtiğinde Ferrari ayarlar konusunda neler çekildiğini aracı yolda tutmanın ne kadar zor oluğunu biliyorlar, ama Rai buna adapte olmaya çalışıyor hala, eğer son iki yarış gibi ivme devam ederse Alonso nun oluşturduğu arabada iş yok ben yaptım imajı yok olacaktır,
    Rai Ricardo ya farkı açıyor Mercedeslerden tur başına sadece 0.3 fark yiyorken nasıl olur ilk 3 dışına çıkar ve 5, olur şu an bunu düşünüyorum, Alonso Ricardo nun dahi stratejisini biliyor gerçekten bu adama her geçen gün aşıyor kendini,
    mantıken zaten 3. giden bir Ferrari var alınabilecek en iyi değil en kötü sonuç 3.lük monaco da

  7. BurakBilgin avatarı

    Hayır herşeye tamamda, kimi sorun yaşamasa en iyi 5. olurdu ney ya. Gene Alo dan geride olacaktı yani mantığa bakarmısınız. Kimi bu pistte Ric e bir şekilde direnirdi , Ayrıca Alo dan bariz daha hızlıydı, sorun yaşamasa Alo nun gerisinde bitirme ihtimali yoktu. Neyse bunu bir milat sayalım ibre Kimi ye dönsün, Alo da biraz soğuk terler döksün uykuları kaçsın 😀 Haa en azından en hızlı turlarına bir tane daha eklendi ve 40 oldu, Prostu geçmesi Schumi nin arkasında 2. olması için 2 fastest lap daha lazım.

  8. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    RAI bugün sorun yaşamasada ya 4 ya da 5 olurdu ayrıca. Herkes tutturmuş podyum. Ricci nin Lewis’e nasıl fark kapattığını görmediniz herhalde, o adam RAI yi bırakırmıydı hiç. Mersedes’e yetişen adam Ferrari’yi mi geçemeyecek. SC girmese zaten dibine gelmişti. Ferrari lastikleri ölüdürüyor bu bir gerçek.

  9. Yarışı maalesef yeterince iyi takip edemedim ( internet problemleri 🙁 ) Bu kadar sorun yaşadığını düşünmemiştim açıkçası, ama zaten o SC geldikten sonra başka strateji imkanları da ortadan kalkmıştı… Startta da zaten gidecek yer yoktu malum… Kimi sorun yaşamasa 5. olurdu ancak…

    1. Kimi sorun yaşamasa podyuma asılabilirdi. RB hızlı evet ama geçiş yapmak inanılmaz zor. 3. lük şansı %80-85 ti kiminin.

    2. Kimi’nin sorun yaşamasında üzüldüğüm bir diğer gerçek. Hatta bakabilirsin canlı yayın konusuna da yazdım, bazıları Rai devam etse de podyuma çıkamaz diyecek diye. Sanmıyorum, bu pistte geçiş yapabilmek için 3-4 saniye hızlı olmalısın. Raikkonen’i zorlayacaktı muhakkak ama geçemezdi.

    3. Sorun yaşamasa 4.olurdu, Alonso’nun Kimi’yi yakalayacağını sanmıyorum, tempo ve performans olarak yavaştı Kimi’den bugün Alonso.

      1. Bunu çok fazla Rai fanının yorumlarından gördüğüm için bir bilgi yanlışını düzelteyim istedim,yarışın ilk 10 turuna bakarak Raikkonen hızlı demişsiniz de genelde geçişin imkansıza yakın olduğu pistlerde öndekiyle aradaki fark açılarak pitlere doğru arkadaki hızlanarak farkı kapatır aynen de böyle oldu zaten dikkatinizden kaçmış heralde.
        Yarışın orta kısımlarında ise Alonso’nun performansı açıkçası sönük değildi aksine etkileyiciydi ilk 3 tekilerle aynı tempoyu tutturabildi uzun süre.
        Ancak maalesef güvenlik aracının zamanlaması stratejilerin kapısını kapattı ve muhtemelen Rai-Alo arasındaki pist üzerindeki sıkı mücadeleden etmiş oldu bizi..

  10. Murat AYDIN avatarı

    Alonso bu sezon çok sönük görünüyor. 5 yıldır aynı takımda olmasına rağmen sezon başından beri Ricciardo Alonso’dan daha iyi bir pilot olduğunu gösterdi. Alonso ayak oyunları ve Raikkonen’in şanssızlıkları sayesinde şuana kadar Rai’nin önünde göründü ancak bugün durum bunun sürekli böyle gitmeyeceğini gösterdi. Zaten bu sezon Alonso’nun daha doğru dürüst bir atağını göremedik.

    1. Lomen Milor avatarı

      RİC ile ALO’nun kıyaslanması saçma bence.. RB açık ara iyi Ferrari’den. ALO’nun hakkını yemeyelim burda şimdi..

      “Yiğidi öldür hakkını ver”

      1. Murat AYDIN avatarı

        Aslında böyle yorumlar benim tarzım değil. Herkesin hakkını vermeye çalışırım normalde. Ama burda bazı fanatik Alo taraftarlarının Rai hakkında yazdıkları saçma sapan taraflı yorumlarını görünce üzülüyorum. Onların yorumlarını okurken hissettiklerimi onlar da hissetsin istedim. Birisi Rai bugün sarhoş gibi sürdü yazmış! Halbuki bugün yaşadığı talihsizlik olmasa podyum şansı vardı. Alo’nun da önündeydi. Startta Alo engellenmiş olabilir. Rai önü açık olduğu için ön sıraya yükselebilmiş olabilir. Ama önceki statlarda da Rai engellendi çoğu zaman. Ama malesef bunu dahi göremeyip taraflı yorum yazanlar var. İnsan üzülüyor.

    2. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Utanmasanız chilton’la kıyaslamaya kalkacaksınız Alonso’yu 😀

      1. Lomen Milor avatarı

        Karakter olarak neden olmasın 😉

        1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
          Alonso.Diaz(Yavuz)

          Evet olabilir. Ben bir tane kötü hareketini görmedim bugüne kadar Chilton’ın. Dış görünüş itibariyle iyi bir insan gibi duruyor. Alonso’da öyle zaten. Doğru yolu bulmana sevindim 😉

    3. rainin sanssizligi diyosun sans dedigin 1 olur 2 olur her yaris olmaz mercedesin patronu bile griddeki en iyi pilot alonso diyosa o adama kotu diyemezsin arkadas

  11. Alonso bu yarış pasif sürdü performans olarak Rai’nin gerisindeydi. Martin Brundle’da dedi Alonso çok pasif kaldı.

  12. OtonomAktor avatarı

    Rai sorun olup 2. pit stopu yapmasaydi geçişin cok zor olduğu bu pistte kendini ric e gecirmezdi kuvvetle ihtimal podyumu alirdi. Kismet degilmis demekki yapacak birsey yok.

    Şu alonso nun takim arkadaşımdan 14 puan fazla aldim dedigi kismi gercek mi hala emin olamadim.

    1. Lomen Milor avatarı

      “I’m still 3rd in the championship, my advantage over Vettel has been extended, I got another 12 points over my teammate…Races go on and we are doing the right things, except that Mercedes is in another level, showing us the potential of this cars, this is a motivation for us to try to do better.”

      Buda benim yorumum: Best loser ever (Fernando Alonso)..

      Movistar Tv’ye verdiği röportaj bu. Muhtemelen İspanyol kanalı.

      Video’yu bulursam eklerim OtonomAktor.

      1. F_Alonso Diaz avatarı
        F_Alonso Diaz

        İyide kardeşim, adam Vettelin yarış dışı kalmasıylan 3.lüğü koruduğunu, takım arkadaşına karşıda 12 puan kazandığını söylemiş. Yani nesi var bu lafın anlamadım ki bu kadar taktın. Kendi açısından günün olumlu yönlerini söylemiş hepsi bu. Sanki kalkıpta şöyle yendim böyle yendim demiş. Öküz altına buzağı aramaya ne kadar meraklısınız arkadaş..

  13. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ayıp arkadaşım ayıp, bu yazdıklarını Alonso değil taraftarları görüyor, dolayısı ile taraftarı aşalıyorsun. Kendine gel biraz.

    Sorunu cevabına gelirsekte evet 12 puan fazla aldık. Yanlış bişey mi var bilmediğimiz. Alonso kaynaklı bir durumdan RAI bu duruma düşer o zaman böyle bir laf edilse amlarım da, 2 takım arkadaşının yegane amacının önce birbirlerini geçmek olduğunu ve bu olduğunda doğal olarak sevindiklerini anlamıyorsan buyur devam et yazmaya.

    1. Lomen Milor avatarı

      Amacım seviyeli taraftarlarını kızdırmak değil. Her yarış sonrası KİMİ’ye laf atanlar elbette üzerine alınabilirler pek tabii.

      Tutuk bir yarış çıkarıp akabinde takım arkadaşının yaşadığı talihsizlik üzerinden kendini aklayan
      Alonso’yu elbette eleştiririm, tiksinirim..

      İki takım pilotunun birbiri ile yarıştığı gerçeğine gelirsek; Buralar bir zamanlar “yea alonso kimiyi geçmiş kimi alonsoyu geçmiş ne önemi var? ferrari 6.-7. liğe oynuyor rezalet yeaa” cılarla kaynıyordu. Neredeler şimdi onlar? Bulursanız selam söyleyin..

      Velhasıl kelam son 2 yarıştır eziyoruz. Aynen böyle devam..

        1. Çekirge bir sıçrar iki sıçrar oversteer üçüncüde kapıkapıverirler mazallah 🙂 Neyse iki pilot arasındaki puan farkı gerçek performansı yansıtmıyor, tıpkı Vettel ve Ric arasındaki gibi.

        2. Lomen Milor avatarı

          Ben ezmiyorum Kimi eziyor 😀 😀

  14. zaten kimi kaybedince Alonso ezik olur peki kimi ne olur…

    asıl eziklik aynı araçla bu günkü gibi sürüş yapabilen diğer ferrari pilotu

    kerbi düz geçmek dönemeyip durmak liste uzun…

    ezik…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir