Hamilton: “Sadece Adil Bir Mücadele İstiyorum”

Lewis Hamilton, Monaco GP sıralamalarında yaşanan tartışmalı olaya rağmen şampiyonluk mücadelesinde takım arkadaşı Nico Rosberg’e karşı adil savaşacağını söyledi.

Hamilton, pole pozisyonunu kazanan takım arkadaşı Rosberg’in son hızlı turunda Mirabeau’da pist dışına çıkarak sarı bayrakların sallanmasına “kasıtlı” olarak sebep olduğu nedeniyle mutsuzluğunu dile getirmişti.

Yarışı da takım arkadaşının arkasında tamamlayan Hamilton “Garajın her iki tarafı için aynısı olduğunu düşünüyorum. Biz adil mücadele istiyoruz.”

“Sezonu bu şekilde başarılı sürdürebiliriz. Şu anda başarılı bir şekilde devam ediyoruz.”

“Asla mükemmel olmayacak çünkü biz sıkı rakipleriz. Bu yüzden bizim en iyi arkadaş olmamızı bekleyemezsiniz.”

“Ancak saygılı olacağımızı düşünüyorum. Ya da ben saygılı olmaya çalışacağım.”

“Yaptığımız şeyi yapmaya, takım için çalışmaya devam edeceğiz. Önceliğimiz takım ve onu önde tutmaya devam etmeliyiz.”

“Aptalca bir şey yapmadım, sadece aracıma dikkat ettim.” dedi.

Hamilton ayrıca bu hafta yaşananların kolay bir şekilde geride bırakılabileceğini ve bu hafta sonundan çıkardığı derslerin kendisine yardımcı olacağını söyledi.

Hamilton “Hafta sonu tamamlandı. Takım için 1-2 sonucunu aldık. Sadece ilerlemeye odaklanalım. Sıradaki yarışta daha güçlü olmayı planlıyorum.”

“Oturduk ve temizlenmesi gereken havayı temizledik. Verileri inceledik ve görmemiz gereken şeyleri gördük. Keşke siz de görebilseydiniz.”

“Zor bir hafta sonuydu ancak sizi kırmayan şey daha güçlü olmanızı sağlar. Bu hafta sonundan daha güçlü çıkabileceğimi düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: “Sadece Adil Bir Mücadele İstiyorum”” için 23 yanıt

  1. Lewis eşit bir mücadele istiyorsa kendini kontrol etmeli yoksa kendi elleriyle takımı eşit mücadeleden uzaklaştıracak.

    Dört yarış üst üste kazandı tebrik etmek gerek Monaco’da yaptıkları hiç etik değildi ki bunu Niki Lauda da dile getirdi. Mercedes’in sezon başından itibaren stratejisi yarışı birinci götüren pilotu ilk önce pite almak Lewis kazandığı dört yarışta bu böyle oldu ama Monaco’da ilk defa bu strateji den şikâyetçi oldu ve takımı sorguladı takımda gerekli cevabı verince bozuk attı maalesef madem eşitlikten bahsediyorsan burada da bir eşitlik vardı. Telsiz den Nico ile aynı anda pit stop mu yapacağım buna inanamıyorum diyor Nico lider giden pilot senden önce pite alınacak takım Lewisi iki üç tur önce alsa bu sefer de ikinciliği kaybedip takıma neden arka arkaya pite girmedik diyecek nereye çekerse gidecek.

    Gazetecilere: “Telemetride bakılması gerekenlere baktık, o da benim için yeterliydi. Keşke siz de görebilseydiniz” diyor 2012 de Spa da Button’a geçildiğin de telemetre verisinin resmini çekip Twitter den paylaşmıştı keşke yine aynısını yapıp bizde görebilseydik ama görmeye gerek yok FIA incelemiş bir şey bulamamış inanan biri için kapanmıştır.

    Pazar günü söyledim gözünde hiçbir şey yoktu sinirinden yenilgiyi hazımsızlığından güvenlik aracının çıkış turunda arka tekerleri yakarak Nico’nun arkasına öyle bir geldi ki arka lastiklere çok büyük zarar verdi ve sonlara doğru teması kaybetti bahane gözü oldu.

    Rosberg her zaman tebrik etti Lewisi ama Lewis bunu yapmadı resmen savaş ilan etti bu saatten sonra neler olacak göreceğiz ama Almanlar İngiliz pilotun tavırlarından şuanda memnun değil.

    1. Lewisi iki üç tur sonra alsalar bu sefer de ikinciliği kaybedip takıma neden arka arkaya pite girmedik diyecek nereye çekerse gidecek.

    2. Çok güzel açıklamışsınız. Eşitlikten bahsedene sorarlar. 2007 yılında hangi eşit şartlarda yarıştınız.Gereksiz konuşmaları iyice antipati oluşturmaya başladı.Çok hırslı birisi ve 2008 yılından beri ilk defa şampiyonluk kazanabileceği bir araçla yarışıyor. Sanırım bu fırsatı kaçırmak istemiyor.

      Rosberg dikkatli davranırsa hamilton çok hata yapacaktır. Saf hızda hamilton daha hızlı bir pilot ancak sezon uzun. İstikrarlı olan kazanacaktır. Psikolojik olarak baskı altına almak istediği ortam içinde kendisini buldu. Ric ve ferrariler biraz daha yaklaşsa çok daha güzel bir sezon geçecek gibi. Hamiltonun hırsı kendine zarar vermeye başladı.

      1. Çok teşekkür ederim. 2007 yılında Lewis Alonso üzerinde oynadı oda Macaristan da pitte bekleyerek karşılığını verdi ama takım arkasında değildi artık Alonso’nun ama 2007 yılında takımın pilotların kısacası ekibin hatası vardı.

        Kesinlikle öyle Lewis saf hız anlamında harika bir pilot saygımız sonsuz ama yaptığı açıklamalar gereksiz olarak görülüyor F1 camiasında ve bu hareketler bazen biz sporseverleri de etkiliyor. Böyle bir fırsat bir daha ya gelir ya gelmez iki pilotta şampiyon olmak istiyor ama sezon sonunda bir kişi dünya şampiyonu olur baskıyı kaldırma konusunda Nico Lewis den daha güçlü çıktı.

        Red Bull Renault ve Ferrari umarım biraz daha yaklaşırlar ama bu iki ekibin tek sorunlarının motor olmadığını bu yarışta gördük. Kanada da bu iki ekipte motorda güncellemeler olacak biz böyle diyince motor da gelişim yapmak yasak diyorlar ama unutulmasın ki bu yeni motorlar 11 parçadan oluşuyorlar.

  2. crazyayrton avatarı

    Hamilton artık susmalısın.Rosberg’in kasıtlı yapıp yapmadığını bilmiyorsun.Yaptıysa bile ceza alma riskini alarak yaptı. Takım size eşit davranıyor. Bu şartlarda rosberg’i yenemezsen Raikkonen ve Alonso ayarında değilsin demektir.

  3. AlwaysFerrari avatarı
    AlwaysFerrari

    Herkesin Tuzu Kuru Tabi. Herkes biliyorki rosberg orda kasıtlı hata yapmasa hamilton hem pole hem yarışı alıcaktı ve böyle yakın mücadelenin olduğu sporda 1 puanın bile ne kadar önemli olduğunu anlatmıyorum bile. Acaba Ne diyecek bu saatten sonra, adam kendisine yapılan haksızlığı savunuyor. Afedersiniz ama adam hakkını düzgün bi şekilde savunurken diğer sürücüde pişmiş kelle(hiçbişe olmamış) gibi sırıtıyorsa. O sürücüye herşey söylemek müstehak. Rosbergi severdim ama 78 tur küçük bir hata yapmamış olduğu, saçma sapan direksiyon hareketleriyle dışarı çıkıp hak yiyorsa. Gözümde bitmiştir, hiçbir şekilde savunulcak bi tarafı yok Rosbergin.

    1. +1
      Keşke herkes sizin gibi düşünebilseydi.

    2. Onur Gentas avatarı

      Açıkçası adamın yaptığı hileye(eğer yaptıysa) helal olsun diyen yorumları görmek beni de şaşırtıyor. Hamilton’ın yaptığı açıklamalarda hoş değil bunu da açık açık söylüyoruz fakat bunun acısı bu şekilde çıkmaz. Hakkınla pole’ü ve yarışı alırsın hepimiz helal olsun sana deriz. Hadi o hatayı bilerek yapmadın sıralamadan sonra o havaya zıplamalar, sevinç gösterileri neydi. Kısaca tamam Hamilton gereksiz konuşmalar yapıyor rakibini iğneliyor fakat Rosberg’in yaptıkları ondan çok daha beter. Bu şekilde giderlerse ikiside çok fan kaybederler umarım en kısa sürede akılları başlarına gelir.

    3. crazyayrton avatarı

      Rosberg’in kasıtlı yaptığını sanmıyorum.Sonuçta ceza alabilirdi.Kasıtlı yapmasının mantıklı açıklaması yok.

  4. F12004Alonso avatarı

    Hamılton karı gibisin az sus da motorun soğusun be. Rosberg o kadar laf ediyosunuz adam çıkıp da hıç birine cevap vermiyo. Hamilton a dikkat edin. yarişlarda rosberg le arasını açarken tık ses yok araç mükemmel. ama ne zaman ki rosberg farkı kapatiyo hamılton u zorlamaya başliyo telsizden bir hamılton sesi. yok lastiklerim bitti. yok oversteer var, arkadan kayıyo araba. araç üstünden bakıncada araba rayda gider gibi gidiyo. şu araca bari laf etme. RAİ ile ALONSO nun yerinde olsan ne diyecen telsizden merak etmiyo değilim adamlar her viraj arabayla cebelleşiyo. Bide yariş mühendisini sürekli azarliyor. Alman disiplini bunu kaldırmaz. 7 Kez dünya şampiyonu olmuş Schumacher bile yariş mühendisi ile öyle konuşmazdi. Az efendi ol.

    1. Rai ile Alonso yerinde olsa telsizden bişey demesine de gerek kalmayacak zaten rahat ol Rosberg cumartesi günkü yaptığı çakallıgının meyvelerını pazar topladı 2 senedir takım arkadası olan Ham ve Rosberg geçen sene İngiltere’de Hamilton lastik patlattı Rosberg kazandı Bu sene Avustralya Ham yarış dışı mekanik arıza Rosberg kazandı geçen yıl ki Monaco’yu bileginin hakkı ile kazandı onun dışında gördük ayrıca Yarış içinde FOM ya da Monaco televizyonu daha çok Hamilton’ın telsiz konuşmalarını yayınladı sen sanıyor musun ki ROsberg şikayet etmiyor karı gibi dedigin adam Grid’İn en iyi 2 pilotu arasında saygılı ol

      1. F12004Alonso avatarı

        Tabi monaco televizyonun hamılton a garezi var. yarişta en çok ağlayan adam hamılton. o yüzden telsiz yayını en çok onun oluyor. bu monaco yarişiylada sınırlı değil. rosberg den yavaş olduğu tüm yarişlarda ağladı. rosberg den yetenek olarak daha iyi olabilir ama pistin açık ara en egoist ve en çok GEREKSİZ konuşan adamı. geçen sezonu da diyosan ispanyayı unutmuşun ekleyim:) ayrıca şuan grid deki en YETENEKLİ 2 pilot alonso ve raikkonendir. F1 i 2010 dan beri izlemiyosan eğer bunu bilirsin. Saygı olayınada gelirsek hamilton önce kendi iyiliği için, onun yariş kazanması için uğraşan yariş mühendisine saygıyı öğrensin. sonra ben ona saygı duyabilirim.

        1. İspanya’da Rosberg mi kazandı ? 6. bitirdi Hamilton ile yarış mühendisi hangi dilden anlaşırsa anlaşır onu tartışmak bize düşmez Raikkonen leave me alone diyince espri oluyor Hamilton söyleyince garezi olanlar kendini belli ediyor rahat ol

  5. crazyayrton avatarı

    2007’de nasıl Alonso ile mücadelesi pek adil olmadıysa bu yıl da mercedes Alman bir pilot olması dolayısıyla sonlara doğru Rosberg’i öne çıkararak şampiyon olmasını sağlayabilir.Ama en az 3-4 yarışı daha kazanıp dublelerle markalar şampiyonluğunu garantilemeleri lazım.

  6. Bu da vettelleşmeye başladı. Yakında rosberg için “çekin şunu önümden” der. Eski bir hamilton fanı olarak inşallah rosberg şampiyon olur.

  7. Oturduk ve temizlenmesi gereken havayı temizledik. Verileri inceledik ve görmemiz gereken şeyleri gördük. Keşke siz de görebilseydiniz.

    1. Lewis’in twitter hesabına dikkat o zaman 🙂

  8. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Onu bunu bilmem Hamilton çok gereksiz açıklamalar yaptı Rosberg cezayı kesti.
    Vettel’den daha çok ağlamaya başladı.Elinden lolipopu alınan çocuk lafları…SIkmaya başladı.İyi pilot olmak yetmiyor iyi insan olmak lazım biraz!

  9. Herkese hayırlı kandiller.

  10. Bence hamilton rosberg hakkında hiç gerekmediği halde sarfettiği sözleri olması gerektiği gibi hiç söylemeseydi dün yasanan hadisede belki yasanmazdı hamilton sürekli rosberg i görmezden gelen bir kenara iten açıklamalarla ortamı çok fazla gerdi.
    Rosberg de bu baskı altında uygunsuz bir harekette bulundu bence.
    Simdi bundan sonrasına bakarsak görüyoruzki hamilton ın gereksiz açıklamaları bu seferde haklı olmadığı halde pit önceliğiyle ilgili söylüyorum taleplerle takıma karsı ifadeler ve gene bir sürü rosberg açıklamalarıyla dolu.
    Önüne büyük bir fırsat gelmis en basından beri bu kadar ortamı germeye bu kadar konusmaya ne gerek var.
    En hızlı aracın koltuğundasın yetenek olarak da rosberg in önündesin ama sampiyon olmak için sadece yetenek yetmez rosberg o kadar yabana atılacak bir pilotda değil.Hamilton o kadar çok gereksiz spekülasyonlara karısıyorki takım bir kere arkasını dönerse hamilton yakalayacağı en kolay sampiyonluğu bir anda avuçlarının arasından kayarken izler.

    1. haberi okumak yerine yorum yapmayı seven bir kitle. haberle yorum çok alakasız.

    2. Mercedes AMG F1 avatarı
      Mercedes AMG F1

      Yani Hamiltonu harcamak için elinizden geleni yapiyorsunuz… neyseki Hamiltonu desteleyen 2 mln aşkin hayrani var… yazdiginiz bu açik bencil yorumlar Hamiltona VIZZZZZ GELİR Arkadaş!!

  11. OtonomAktor avatarı

    İlginc bir hâl almaya basladi sampiyonluk mücadelesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir