Ecclestone, Glock-McLaren Teorisini Önemsemiyor

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, geçen Pazar günü Brezilya’da Lewis Hamilton’un şampiyonluğunda Toyota ve Timo Glock’un bir işbirliği içinde olduğu yönündeki düşünceleri önemsemedi.

Interlagos Pisti’ndeki yarışın son turunda kuru zemin lastikleri ile sıkıntı yaşayan Glock’un çok yavaş kalması sonrasında Hamilton’un şampiyonluğu elde etmesi için Alman pilotun bilerek yerini İngiliz pilota verdiği yönünden yorumlar ortaya çıkmıştı.

Alman RTL’nin "Glock’un hareketinin bilerek olup olmadığı" konusundaki ankete katılan 20.000 kişinin %45’i evet cevabını verdi.

Times’e konuşan Bernie Ecclestone: "Glock’un McLaren ile işbirliği yapması olasılığının ‘sıfır’ olmasını düşünmek istiyorum. Ama hiçbir zaman ‘kesinlikle olmaz’ diyemezsiniz, diyebilri misiniz? Çünkü asla bilemezsiniz."

Daha sonrasında BBC’nin radyosunda Radyo 5 Canlı programına katılan 78 yaşındaki Ecclestone, önceki görüşlerini biraz daha ileri götürdü ve ‘tamamıyla saçmalık" olarak nitelendirdi.

Ecclestone: "Glock’un o anda kimin ne konumda olduğu hakkında bir fikrinin olmadığına eminim. Aracı yolda tutmak için yeterinde sorunu vardı"

"Bunu düşünmeye bile değmez"

Yarış sonrasında Laz Gazetta dello Sport’un bu teoriyi sormasının ardından Toyota’nın ve Glock’un reddedişi de sertti.

Glock: "İlaçlı içki mi alıyorsun?"


Yorumlar

  1. evet aslında kimse haminin şampiyon olmasını hazmedemiyordu.kubi bunların başında geliyor.hiç yokken tur yemişken hep hamiyi zorladı.belki o anda bir karışıklık olur ve çarpışma olabilir ve hami yarış dışı kalabilir diye.bunlar f1e yakışmıyor.bırakın kardeşim bu adamın yakasını.bu adam f1'in reytingini arttırdı be.bu sene heyecanlı olan anların hemen hemen hepsinde lewis vardı.o adama çok şey borçlusunuz.seneye hazır olun hepiniz onu arkadan izleyeceksiniz.fazla yaklaşmayın-ki bu zor-yaklaşırsanız bol bol toz yutarsınız:)

  2. 'İlaçlı içki' mi? Senin nerden haberin var bu tarz alengirlerden aslanım? Ama güzel demiş be!

  3. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    aslında glock a boyle yol verdı fln dıyenler neden kubıca nın son ıkı turda once vettelı sonra hamıltonu gecerek hamıltonu bır sekılde engelledegını soylemıyor.ben bır kımı cıyım.massa nın samp olamamasına uzuldum ama kubıcanın yaptıgını etık buluyorum.bır tur gerıdesın onve vettelı sonra hamıltonu gecıyor.hamıltonu gecınce bır an hamıltonu yavaslatıyor ve o an vettel haıltonu gecıyor.kubuca ne yapmaya calıstı bılen varmı.bır ara da bır tur gerıde olmasına ragmen hamıltonun arkasında resmen saklabanlık yapıyor ve sureklı hamıltonun dıkkatını dagıtacak sekılde suruyordu arabayı.ben hıc etık bulmdım.kubıkaya hıc yakıstıramadım.hnı aynı turda olursuın mucadele edersın eyvallah.ama bana gore cok ayıp ettı

  4. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    yarısı tekrar tekrar seyrettım.kuru sartlarda bır ara glok en hızlı turu bıle atmıstı.yagmur oncesı gayet ıyı gıdıyordu.herkesın pıte gırdıgı o andan once son sektor gecıs lerınde glock lıder massa dan 47.447 sn hamılton dan 27.556 sn gerıdeydı.sonra on gurubu hesaba katarsak hemen hemen herkes pıte gırdı.glock tamamen kendısı ıcın bır rısk aldı.kumar oynadı ve pıte gırmedı.orda ne massa nede hamıltonun sampıyonlugu onun umurunda degıldı.nıtekım herkes pıtten pıste donup sıralama oturunca glock 4.luge yukselıp 3 sıra bırden almıstı.2.puan yerıne 5 puan bu harıka bırseydı onun ıcın.yanı hamıltonun ıstedıgının tam tersı olmustu..bu durumda aslında glock massa ya yardım etmıs oluyor!!ama kuru lastıklerle yagmurda gıdılemıyordu..yanı kumar tutmamıstı.o ara glock vettel ın hamıltonu gectıgını fılanda bılmıyordur emınım.o oara sadece yolda tutunup fınısı gormeye ugrasırken yagmur lastıklı vettel ve hamılton onu gecıler.bana gore 20 30 snıyede kurulacak bır koplaya benzemıyor.bır anda hersey olup bıttı.glok ta pıte gırmeyerek +1 puan almıs oldu.bana gore glock un en ufak bır art nıyetı olmamıstır.

  5. elif çivici avatarı

    yok artık bnce sadece ham ın sansına nie böle bişey olsun ki daha önceden nası tahmn etcekler..hem ayrıca glock mclaren e deil kendi primine çalışıyor.tamam mclaren i sewmemde bu ağır olms

  6. kaan kaanhan avatarı

    görüntü net:)artı kanıtlarla sabit. zaten glockun pite girmeyip şansını denemesi "massa için en büyük yardımdır", daha ötesi yok bu olayın 🙂 gözden kaçırdığınız diğer nokta Trullidir, 69 da kova trullinin 15.088 arkasında,70 te 6.466 arkasında,71 de Kova trullinin 10.706 önünde. görüldüğü üzere Toyotaların sorunu gayet açık. daha net görüntülerle ortaya ne çıkacak bilmiyorum, belki çimlerden tavşan filan çıkar 🙂

  7. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    ne diycek. glock hamilton'a yol verdi mi diycek. susçak veya reddetçek tabiki… ayrıca salih e katılıyorum. glock'un hamilton'a nasıl yol verdiğini doğru dürüst göstermediler bile. o pistin içinde kaç kamera var. gösterin bakalım daha net görüntüleri. ortaya neler çıkacak.

  8. glockun son 6 turunun onboard görüntüsünü yayınlasınlar herkes görsün…bu ne ya sıkıcı olmaya başladı.ben eminim herkes kendisi için yayışıyordu. eğer glock gaza bassaydı kimin spa da başına gelen sonla karşılaşırdı. yani kendini pist dışında bulurdu…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir