WRC: FIA Dünya Ralli Şampiyonası'nın Kurallarını Gözden Geçirecek

yazar:

kategori:

Dünya Motor Sporları Konseyi yaptığı açıklamada Dünya Ralli Şampiyonası’nın geleceği için rekabettin harcamalarını azaltmak konusunda teknik yönetmelikleri gözden geçireceğini bildirdi.

2010 yılı yönetmelikleri konusunda beklentiler Paris’teki görüşmelere damgasını vurabilir.

Sporun yönetim birimi FIA gelecek aralık ayınca yapılacak WMSC toplantısında yeni kuralların potansiyel maliyetleri üzerindeki etkisi ile ilgili daha fazla bilgi vermeyi umuyor.

Açıklamda şu sözlere yer verildi. " WMSC bulunduğu beyanda Dünya Ralli Şampiyonası’nın potansiyel şekilde artış gösteren maliyetleri konusunda endişeli olduğunu ifade etti. Dünya Ralli Şampiyonası Komisyonu gerçek kararın daha fazla çıkarılmadan kullanılmasından emin olmak için 2010 yılı için önerilen teknik kuralların doğrultusunu gözden geçirecek."

Autosport’ub kaynakları Paris’teki toplantı hakkında şunu söyledi: " Açık bir mesaj oalrak görünüyor: araçlar daha ucuz olmak zorunda. Nokta. Bu konudaki tavır kurallar bu düşünce etrafında dönecek ve 2010 yılındaki araçlar bu sene kullanılanlara oldukça benzer olacak. FIA’nın istediği şey değil."

" Şu anki formuyla kurallar oradan uzaklaşıyor gibi görünüyor."

WMSC tarafından alınan bir diğer karar ise Üretici İki (M2) takımının 2009 yılında yarışacak sayısı konusunda oldu. Takvimdeki yarış sayısının 15’ten 12’ye düşürülmesi göz önünde bulundurularak takım sayısı da sekize indirildi.


Yorumlar

  1. sıktınız artık.WRC kalmıştı.Standart motor derler yine geri zekalılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir