Force India, Ferrari Ortaklığını Sonlandırdı

yazar:

kategori:

Force India bugün yaptığı açıklama Ferrari ile olan ortaklığını bitirdiğini duyurdu. 2007 yılında imzalanan anlaşma 2009 yılına kadar motor sağlamayı içeriyordu fakat Force India’dan gelen istek doğrultusunda anlaşma sonlandırıldı.

Foce India tarafından açıklanan edmeç şu şekilde: " Force India, bugüne kadar göstermiş olduğu yüksek seviyeli, teknik ve profesyonellik açısından ve harika ilişkilerinden, değerli desteğinden ve takdirlerinden dolayı Ferrari’ye teşekkürlerini sunuyor."

Silverstone kökenli takımın yakın zamanda McLaren Mercedes ile motor, vites kutusu KERS sistemi desteğini içeren bir anlaşma imzalaması bekleniyor.


Yorumlar

  1. mclaren değil mercedes elbette 🙂

  2. Force indianın kararı motordan çok teknik destek..kers ve belki de ücret ile ilgili..Ferrari f1 deki en güçlü motor mu bilmiyorum,açıkçası bu konuda kesin bir veri de görmedim..ama bilinen bir gerçek..mclaren ve ferrari şu an f1 en iyi motorlar

  3. her nekadar arada devir farkı olsada 200 bg lik güç farkı var… ferrari ne bilir yhaa motoru… ayrıca enzo da 700 bg ;)… ferrari çakmaz bu işlerden…

  4. SL65 Black series'te V12 formasyonunda 6 litrelik motor, 5400 devirde 670 beygir, 2200-4200 devir aralığında elektronik olarak sınırlanmış 1000 Nm tork üretiyor… Ferrari FXX'te kullanılan 12 silindirli, 6262 cc hacmindeki V12 motor 9500 devir/dk'da 860 beygir güç üretmektedir…

  5. gridin en güçlü motoru şuan ferrari… bu bilinen bişi zaten… ama ferrariye bole yavan ve sıradan marka demek zaten yorumsuz…!!! …madem müze gezdin… müze tarihtir… bak bakiim ferrariye yavan dediin takım neler neler yapmış tarihte… ferrari die konusan bu konuda en doğru konusandır…laf ettiin motor 2000 fransa 2006 japonya arasında hiç yolda bırakmamıştır… ferrariye yavan diosun… lamborghini bile diosun… hacı murat bile dersinde lamborghini bile diemezsin ;)… neyse yaa ferraride öğrenecek zamanla bu işleri naapsınlar işte anca bukadar…okadar üstlerine gitme… sora moralleri falan bozulur motor üretimini durdururlar…

  6. McLAREN TEAM avatarı

    ferrari motoru şuan griddeki en güçlü motordur bunu kabul etmek lazım! malya teknik destek istediği ve maliyet konusunda mercedesin daha uygun motor tedarik edeceğinden mclarenin de yarış bilgisinden faydalanmak için böyle bir değişime baş vurdu..ferrari hiçbir takıma teknik destek vermez!

  7. Gökhan Demir allah sana akıl fikir versin daha hiç bir sey söylemiyorum!

  8. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    İşim dolayısıyla yaklaşık 15 yıdır yurtdışına çıkarım.İngiltere' de yaklaşık 4 yıl kaldım.Keza Almanya' da da.McLaren' in mabedine girme şerefine nail olan sayılı insanlardan birisiyim.Mercedes' in Stutgart'taki müzesini de gezdim.İnanın bu iki yeri görseydiniz Ferrari demezdiniz.Böylesine yavan ve sıradan bir markayı bu kadar ateşli savunmazdınız.Traktör markası olan Lamborghini bile Ferrari' den daha iyidir.Bunu otomobilden biraz anlayan herkes bilir aslında.Kiminle konuştuğunu bile bilmiyorsun Tolga.

  9. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Zoruna mı gitti Tolga Soydan Vazgeçilmez harika Ferrari' nizden bir takımın ayrılması.Bir bir diğerleride ayrılacak bunu göreceksiniz.

  10. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    SL65 AMG Black Series ile boy ölçüşebilecek bir tek Ferrari söyleyin bana F1 araçlarıda dahil.Ne en iyisi yahu siz motor görmemişsiniz.Moto deyince iki marka vardır Mercedes ve BMW boş konuşmayın Ferrari diye.

  11. salih bozok avatarı

    Aklın yolu bir woking'e gittiyse aklı başından alınmıştır tabii.

  12. kaan kaanhan avatarı

    F1 deki en güçlü motorlardan biri desen daha doğru olacak.

  13. tolga soydan avatarı

    gökhan demirin yorumlarını okumayın ya.

  14. hadi hayırlısı bakalım. seneye inşallah daha rekabetçi olurlar

  15. Gökhan Demir sen ne garip adamsın yaw hataymış Ferrari motoru kullanmaları hata öylemi.Force india adam gibi şaşi yapsaydı.O zaman STR ye ne diyeceksin sanırım performanslarını göremedin.F1 deki en güçlü motorada laf atıyorsun ya ne diyeyim sana ben.Hee motora laf atmanın nedenide isminin Ferrari olması dimi.

  16. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Hatanın neresinden dönülse kardır.Bravo Force India takımına.

  17. Sizin günlük kurallarınızın..
    ProDrive niye almadınız o zaman herşeyi tedarik edebiliyorlar.Çok konuşan Williams da konuşamıyor artık.o dipten biraz zor çıkarlar zaten

  18. kaan kaanhan avatarı

    FI teknik yönetimde de değişikliğe gidiyor olması ilginç. bakalım şasi konusu ne olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir