Schumacher: " Takım Patronluğu Rolü Bana Göre Değil"

yazar:

kategori:

Michael Schumacher’in, Jean Todt’un Ferrari’deki görevini devralma teklifini geri çevirdiğini çünkü bunun çok fazla zaman harcaması gereken bir iş olduğunu söyledi.

Todt, İtalyan takımındaki dümeni sezon başında bırakmış ve yarine Stefano Domenicali getirilmişti.

2006 yılı sonunda Formula 1 kariyerine son noktayı koyan yedi kez dünya şampiyonu Michael Schumacher, Todt’un yerine geçebilecek olabilecek olduğunu kabul etti fakat Alman pilot bu görevin çok fazla zamanını alabileceğini bu yüzden de gelen teklifi geri çevirmeye karar verdiğini söyledi.

International Herald Tribune’deki röportajında Schumacher şunları söyledi: " Jean Todt’un yapmış olduğu işi yapma ihtimalim vardı, yarış bölümü için Ferrari’nin direktörü olarak."

" Kendini işine ne kadar adadığını ne ve kadar tutkuyla çalıştığını gördüğümde – benim işimi yaparken ki yaklaşımımla aynı fakat sadece Maranello’da oturuyordu, günden güne, hatta haftasonları da, gece geç saatlere kadar – dedim ki: ‘ Buna ihtiyacım var mı? Basitçe hayır. Basitçe hayır.’ "

Emekli olduğu günden itibaren zaman zaman motorsiklet yarışlarına katılan Schumacher şu anda yalnızca bir projeye odaklanmakla ilgilenmediğini sözlerine ekledi.

" Bir an önce farklı bir projeye odaklanmak istemiyorum. Yalnızca serbest olmak ve hayatımda yapacağım bir sonraki şeyi görmek istiyorum. Şu anda özgürüm; yapmak istediğim şeyi seçiyorum."

Fakat eski dünya şampiyonu hırslı karakteri ile ilgili olarak yeni bir mücadele bulmaya ihtiyacı olduğunu kabul etti.

" Elbette ilgimi çekecek bazı şeyler olacak ve ben bunun için tutkuyla bekliyor olacağım. Bu tutkuya ihtiyacım var yoksa ofisimde masamın başında oturup zaman geçirmek istemiyorum."


Yorumlar

  1. levent karadol avatarı
    levent karadol

    bence ferrari neyapıp edip schumiden yararlanmalı buda onu çok sıkmıyacak şekilde olmalı belkide drektör değil ama onun mekanik anlamdada kendisini gerçekleştire bileceği bi görev verilmeli dferrarinin 1 numara olduğu yıllarda takımdaki herkes mekanik ve araç dengesi anlamında takıma çok yardımcı olduğunu söylüyordu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir