Kolles ve Gascoyne, Force India'dan Ayrılıyor

yazar:

kategori:

Colin Kolles ve Mike Gascoyne, büyük bir yönetim düzenlemesinini gerçekleşeceği ve bunların başında gelecek hafta ileri dönemle ilgili teknik planlarını açıklayacak olan Force India’dan ayrılacaklarını söyledi.

Takım patronu Kolles ve teknik şef Gascoyne takımın resmi rolünde daha fazla görev almayacaklar, Force India’nın sahibi Vijay Mallya takım üzerindeki bütün sorumluluğunu üstleniyor.

Mallya, takım patronluğundaki yeni görevinde Force India direktörü Robert Fernley tarafından desteklenecek. Teknik bölüm üzerinde tasarım direktörü Mark Smith ve teknik direktör James Key gelecekteki araçların tasarımları konusundaki sorumluluğunu birlikte paylaşacaklar.

Değişiklikler hakkında konuşam Mallya şunları söyledi: " Force India şu anda sahip olduğum en zor proje ve benim tarafımdan gelecek girdilere daha fazla ihtiyaç duyacağı ve büyük bir performas sorumluluğu getireceği açık."

" Bu sezon çok fazla yol katetik fakat daha fazlasına ihtiyacımız var ve maksimum verimliliği sağlamk için yönetim yapısında radikal bir yeniden yapılanmaya geresinim var."

" Colin Kolles’a bu küçük takımı canlı tutabilmek için göstermiş olduğu yorulmak bilmez çabasından dolayı ve Mike Gascoyne’e zengin teknik uzmanlığını bize kazandırdığı için teşekkür etmek istiyorum. Takımın şu anki haline kavuşmasında her ikisi de yardımcı oldular."

" 10 Kasım Pazartesi günü takımın yeni teknik doğrultusu ve Silverstone ve Brackley’deki etkinliklerimizde, yarış ve test işlemlerinde genel sorumluluğunu ele alacak Şef Yürütme Sorumlusunu açıklayacağım."

Cuma günü erken saatlerde Ferrari ile motor desteği konusundaki anlaşmasını sonlandırdığını açıklayan Force India’nın teknik ortaklık konusunda McLaren Mercedes ile anlaşması bekleniyor.


Yorumlar

  1. eheehuhe doğru yaa o zaman ikinci couldhart mı geliyo ne? lewisten 1 yaş küçük ama gp2'de niye yarışmamış anlayamadım, dtm'den f1'e geçmek daha zor diilmi

  2. o italyan deil iskoç bildiim kadarıyla.paul di resta

  3. bizim dtm'deki italyan pilotuda burda yarıştırabilirler öncelikle

  4. kaan kaanhan avatarı

    FI da çalışacak birçok McLaren mühendisi olacağı kesin. sonuçta anlaşma sadece motoru,vites kutusunu,kersi vs.. paketleyip gönderin değil 🙂

  5. evet belkide mclarende alt kademelerde çalışan yönetici adaylarını force india'nın başında görebiliriz

  6. Mallya abartmış normalde kendini beğenmişlik derdim ama bu gelişmeler McLaren tarafından istenmiş olabilir.McLaren Mercedes in sadece para için bu işe girmediği kesindi.

  7. kaan kaanhan avatarı

    McMerco ile anlaşılmasından sonra bu kişilere gerek kalmadı herhalde 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir