Klien "Bazı Harcamalar Gereksiz"

yazar:

kategori:

BMW Sauber test pilotu Christan Klien, Formula 1’deki bazı harcamaların gereksiz olduğunu dile getirdi.

Kurier gazetesi ile röportajında Klien "Muhtemelen çok fazla para harcanıyor."

"Jenson Button’u düşünelim: Bir sezonda 18 kask kullanıyor ve her biri boyanmadan önce 6000 Euro’ya mal oluyor. Bunun gerekli olup olmadığını kendi kendime soruyorum." dedi.


Yorumlar

  1. Doğru aslında şampiyonun kaskı.. Kaldırrılır ama o yarışta bir derece alamadıysan. Bir dahaki yarışa kullansın ne olacak. güzelce temizlensin tamam. Aynı şey bir sürü ekipman içinde geçerli.
    Bir kask boyamayla birlikte 8000euro tutyorsa 22pilot ve 18 yarış var. hesaplarsın 3milyon eurodan fazla eder. kıyafetlermiş eldivenlermiş derken 15milyon euroya çıkar fiyat. bunun 4/3 ü gereksiz harcama olduğunu kabul edersek. 10milyon eurodan fazlası çöpe gidiyor demektir. Buda türkiyede bazı 1.lig takımlarının bedeli 😀

  2. Doğru, elması Klien koymadı ama eğer ben öyle tuhaf bir olay yaşasaydım mümkün mertebe akıl vermemeye çalışırdım doğrusu.. Gerçi o da kendi kendine soruyor. Sonra niye illa Button'un kaskı da başkasınınki değil?.. Haberi tutmadım arkadaş!

  3. kaskları sonradan sattıkları doğru ama mesela atıyorum button'ın malezya gp'sinde 22. olduğu kaskı kim napsın yani.. ama hamilton'ın kaskı hertürlü para eder, fakat biz burda buttondan bahsediyoruz..

  4. O elması arabanın burnuna Klien takmadı ya. Geçirdiği kazada normal bir yarış kazasıydı, özellikle kaybetmemiştir herhalde.

  5. Tolga Yiğit Onar avatarı
    Tolga Yiğit Onar

    bncede

  6. Yahu Jaguar'dayken bir gösteri sürüşü sırasında çok 'gereksiz' bir biçimde hem aracını parçalayan hem 200.000 paundluk elması kaybeden Klien değil miydi; şimdi gereksiz masraflardan bahsediyor. Neyse, Formula 1 elit bir spordur(hatta dünyanın en pahalı sporu-gösterisi), o yüzden herşey çok şaşaalı oluyor. Bağış olayına gelince zaten bir sürü gösteriyi bağış toplamak için yapıyorlar ve yüksek meblağlı bağışlar topluyorlar(tabi elitlik sayesinde).

  7. Aslında yarışılmış kaskları – hele derece almışsa çok yüksek fiyatlara meraklılarına satıyorlar zaten. Hamiltonun kaskları aşağı yukarı 30.000 paunda satılıyor. Şampiyon olduğu kask zaten astronomik fiyata satılır. Ancak mutlaka israf var, sadece kask değil bir sürü şeyde..

  8. saçma gibi görünebilir ama bu harcamaları sponsorluk anlaşmalarından kaynaklanıyor, kaska harcadıklarının yüzlerce katını kazandıkları için onlara batmıyor

  9. birde 6000 euro boyanmadan sıfır hali, birde boyama masrafını da dahil edersek buna…

    o değil her yarış yeni kask ile çıkmanın anlamı ne? 18 yarışın en az 15inde aynı görünüm oluyor zaten. son kullanma tarihi geçiyor sanki 😀

  10. motor gibi kasklara da sıra cezası verilsin 🙂 her kask 5 yarıslık olsun değiştirene 1 sıra cezası verilsin 🙂
    al sana harcamalarda ksıtlama motoru kısacagına kaskı idareli kullandır takımlara 🙂

  11. kaskın pili mi bitiyo yani tüm sezon kullansın nolcak, niye her yarış değiştiriyoki, teknik bi nedeni yoksa yani tamamen keyfiyse ayıp bi durum yani

  12. kaan kaanhan avatarı

    haklı adam.çokmu gerekli 18 kask kullancana 9 kask kullan sonra git 54.000 eu bağış yap kimsesiz çocuklara.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir