Hamilton, Rosberg’le Açık Savaş Çıkmasına Şaşırmış

Lewis Hamilton, Monaco GP’de takım arkadaşı Nico Rosberg ile açık bir savaş olması karşısında şaşırdığını söyledi.

İki sürücü arasındaki ilişki, Hamilton’un Rosberg’in kasıtlı olarak sarı bayrakların sallanmasına sebep olarak pole pozisyonunu kazanmasını engellediğinden şüphe etmesiyle oldukça gerildi.

Yaşananlar nedeniyle Rosberg özür dilese de Hamilton onun özürünü kabul etmedi ve iki sürücü podyumda konuşmadılar.

Rosberg ile bu duruma neyin sebep olduğunun sorulması üzerine Hamilton “Bilmiyorum. Tamamen emin değilim. Sadece rekabet olabilir, bu hafta sonu rekabetçiydik.”

“Bir hafta öyle, bir hafta böyle geçiyor ancak bu hafta sonu yaşadıklarımız gibi bir şey beklemiyordum. Ancak iyi bir deneyim oldu.”

“Artık bu durumun farkındayım ve gelecekte de farkında olacağım.” dedi.

Pist üstünde daha kötü şeyler olabileceği düşünceleri için Hamilton “Niki öyle söylüyor ancak genel olarak şu ana kadar iyi iş başardık.”

“Bahreyn’deki kadar yakındı ancak çarpışmadık.”

“Ve öyle bir şey olacağını sanmıyorum.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton, Rosberg’le Açık Savaş Çıkmasına Şaşırmış” için 14 yanıt

  1. Mercedesin alman pilotu kolladığı fikirleri saçma bence. Takım içinde daha çok parayı kazanan kim, daha fazla ağırlığı olan kim, Hamiltonu bu takıma neden getirdiler ikinci olsun diyemi, Monakoda pite alabilirlerdi ama o zamanda Rosberge haksızlık olurdu. Mercedes sonuna kadar 2 pilotun yarışmasını izin verecektir. Milliyetçi düşünceler F1 e zarar veriyor. Bi örneği de Ferrari tamam italyan pilotları yok ama yıllardır kötü yönetiliyorlar ve bu italyan ısrarından başka birşey değil. Schumacher zamanındaki kadroya bakın arada uçurum var. Mercedesin de bence Brawnı yeniden takımın başına getirmesi lazım.

  2. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Şarkıcı pilotumuz FIA ve Mercedes’in şampiyonluk sözleriyle bu takıma geldiği için Rosberg’i ezip geçeceğini zannetti ama öyle olmadı baktı gördü arada 0.1 0.2 sn ler oynuyor başladı o zengin ben fakir edebiyatı yapmaya. Unutma ki Rosberg zengin olabilir ama babası Keke senin baban gibi sonradan menajer değil gerçek bir pilot çocuğu ve Nico Schumi ‘nin yanında 3 yıl pişti. Sen anca Alonso ile it dalaşı yapabilirsin Rosberg ile değil.

  3. Niki Lauda pilotlarin ozellikle Hamilton’un kulagini cekmis sanirim, hani Senna gibi halledicem olayi falan diyordu, noldu? Yemedi.. Yanlis anlasilmasin mevcut durumda savasi Hamilton’un kazanmasini isterim ama olayi bu kadar buyutmemeliydi, kim ne derse desin Rosberg bu gibi durumlarda cok daha olgun davraniyor, Bahreyn’de Hamilton’a yaptigi ataklarda Hamilton cokmu temiz savunma yapmis? Yanina geldigi halde kac defa yer birakmayip pist disina itti Rosberg’i, buna ragmen Rosberg aractan inince Hamilton’a sakalar yapti. O yuzden Lewis gececek bunlari..

    1. Bu arada Lewis ayni sert savunmalari Button’a da yapmistir, ki Button bu gibi durumlarda en centilmen yariscidir, herkese kurallar dahilinde yer birakir veya frenler..

      1. Onur Gentas avatarı

        Tamam herşeyi anladım da savunmanın sert olmasının ne zararı var onu anlamadım? Bahreyn’de Ham’in yaptığı savunmayı her iyi pilot yapar ve pistin her alanını kullanır geçilmemek için. Gayette temiz savunmalardı. Pist dışına itti dediğiniz yerlerde zaten pistin genişlediği kısımlardı ki ne kuma çıktı ne duvara yaklaştı. Bu tür mücadeleleri Ham ve Alonso aralarında bir çok defa yapmışlardır ve izleyicilerde büyük keyif almıştır.
        Takımın Rosbergi kollaması gibi bir durum bana göre de yok. Öyle olsa Hamilton yerine başka bir pilot alırlar ve Rosberg’i şampiyon yaparlardı.

        1. Ustadim gecen seneden beri uygulanan kurallar geregi bir arac yanina gelmisse virajda ona yer birakmak zorundasin, bu kural da hatirlarsaniz Schumi-Lewis Monza cekismesinden sonra gelmisti.. Yarisin tekrarina bakarsan o anlarda Rosberg Lewis`in kendisine yer birakmadigini telsizden takima bildirmisti, yani Lewis temiz savunma yapmadi.. Hatta Lewis`in bazi ataklarida temiz degildir, ozellikle Drs gelmeden onceki ataklari, GP2 den gelen bir aliskanlikla heryere daliyordu, bu yuzden Massa gibi cok iyi anlastigi kisilerle bile arasini bozmustur bu yuzden. Kabus gibi gecen 2009 sezonunu hatirlayin.. Ha gozukara pilotlari, agresif savunma ve ataklari sevmiyormuyuz? elbette seviyoruz, ama bir yerde kurallar var ve en onemlisi karsinda ki pilota saygin olmali..

          1. Visor sen Michael – Lewis Monza çekişmesini yanlış hatırlamışsın Hamilton yer bırakmıyor dememişti birden fazla kez yer değiştirdi demişti arada çok farklar var ayrıca Hamilton’ın Bahreyn’deki savunması o pistte olabilecek en iyi savunmadır yumuşak hamurla daha iyi atak yapamayan Rosberg düşünecek bu işleri

  4. Rosberg kollaniyormu? Neremle gulecegimi bilemedim 🙂 Bu yaristan once Hamilton’un kac pol ve kac galibiyet aldigini sayabilirmisiniz? Ne iciyor bizim Turk milleti bilmiyorum :))

  5. rosberg çok ballı vede beceriksiz hiç yolda kalmadı hep balına..

    şimdi şöyle pilot vs demeyin o araçla 3. olanı döverler

    o ise kaybettiği her yarışta aklınca sempatik bir grekoremen hareketi ile hamiden af diledi..beline sarılma hareketi vs..

    rosberg kollanıyor.. meşrubat takımı parmak çocuk durumu..

    haminin aracı daha çok yolda kalabilir komplo vaziyetleri..

    almanlar alman sever milliyetçilik ön planda.

    rosbergi bundan sonraki yarışlarda görmek istiyorum o korkak içine sönük sürüşüyle neler yapabilecek..

  6. uzattınız da uzattınız simdi açtırmayın kara kaplı defteri kimler neler yaptı bu pistlerde taa senna dan basladı bu pislik isleri kasti çarpmalar v.s bugüne kadar kimler neler yaptı hamilton da yaptı.
    Rekabetin olduğu yerde hırslı insanlar her zaman hos olmayan bir takım hadiselere karısmıslardır bunun lamı cimi yok sütten çıkma ak kasık gibi konusmayın.

  7. Aslında Hamilton için sezon Monaco sıralama turlarında ki olaya kadar çok iyi gidiyordu kariyerinde hiç kazanamadıgı Bahreyn’i epik bir şekilde savaşarak kazandı geçen sene Rosberg’in pole aldıgı İspanya’da kariyerinde ilk kez olarak aldı keza yarışı da aynı şekilde Avustralya’da ki arıza haricinde mükemmeldi herşey Rosberg bel altı bir vuruş yaptı bir çok sitede Rosberg iyi yaptı diyenler bile oldu sanırım olaya tarafsız bakamayanların yorumu bu ben bir F1 ve Hamilton fanı olarak hala etkisindeyim o hareketin ama Hamilton’ın biran önce burayı unutup önüne bakması gerek son yarışa kalmamalı şampiyonluk.

  8. Rosberg ile bu kadar rekabet olmasına bile şaşırdım ben

    Hadi bu çakallığı yaptı normalde 25 den fazla Hamilton lehine olması gereken puan farkı o saçma motor sorunundan dolayı 4 puanda olsa Rosberg lehine

    Ya Red-bull Mercedese yakınlaşıp Rosbergin geridekilerle savaşması 3. 4. bitirmesi gerek bazı yarışları ya da son yarışa kadar efsane bir seri yakalayıp puan farkının 50 nin üzerine çıkarman gerekebilir.

    O Toto Wolf Almancısından herşey beklenir.Son yarışta Hamilton dayanıklılık sorunu yaşarsa şaşırmam

  9. Rosberg o hareketi biLerek yaptı.

    1. cümlealem biliyo ama sonunda kötüler kazanmazzzzz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir