Red Bull, Vettel’in Pes Etmeyeceğine İnanıyor

yazar:

kategori:

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, şampiyon sürücüleri Sebastian Vettel’in yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen pes etmeyeceğini söyledi.

Son dört senenin şampiyonu Vettel, bu seneye oldukça kötü ve şanssız bir başlangıç yaptı. Performans anlamında geride kalan Vettel’in başını dayanıklılık sorunları da bir türlü bırakmadı.

Horner “Açıkçası bu hafta sonu onun için çok zordu. Yanlış bir şey yapmadı. Bunu anlayacak kadar zeki birisi.”

“Her sporcu gibi o da işler yolunda gitmediği zaman hayal kırıklığı yaşayacak ancak zamanla nefes alacak ve çalışmaya devam edecek.”

“Onun doğası böyle. Kafasını eğecek daha daha sıkı çalışmayı sürdürecek.” dedi.

Vettel nedeniyle hayal kırıklığı yaşayan Horner, Ricciardo için yaptıkları planın tutması nedeniyle mutlu. Ricciardo Monaco’da son turlarda hızlanarak Hamilton’u yakalamış ancak pistin yapısı nedeniyle geçememişti.

Horner “En iyi yarışımızı çıkarmayı planlıyorduk ve Kimi’nin Chilton ile olan temasından sonra önümüzden çekilmesiyle kendi yarışımızı çıkarmayı başardık.”

“Mercedes sürücüleri birbirlerini zorlarken biz yerimizde durmadık ve en hızlı yarışımızı çıkarmayı düşündük.”

“Farkı gittikçe kapattık ve son 20 turda gerçekten zorlamaya başladık. Daniel’in performansı o anlarda inanılmazdı ve Lewis ile farkı kapatabildi.”

“Ancak ne yazık ki burada önünüzdeki sürücü hata yapmazsa gerçekçi bir geçiş şansınız olmuyor.” dedi.


Yorumlar

“Red Bull, Vettel’in Pes Etmeyeceğine İnanıyor” için 8 yanıt

  1. bu sporu sıkıcı hale getiren mercedesin domine etmesinden ziyade 2013 spadan sonraki yarışlardır.bu yüzden beter ol vettel.

  2. Vettel bu konuda oldukça disiplinli bir pilot esasında bu kültürü Alman toplumunun yanı sıra onu destekleyen Michael ile birlikte aldığını düşünüyorum padoktaki pilotlara nazaran 4 şampiyonluğun rehavetine kapılmayıp yeter demeyip sürekli çalışarak belli bir noktada ciddi şekilde rekabetçi olabilmekte.Bu sene Vettelin gerçekten 2007-2008 senesinin Alonso profiline benzetiyorum yavaş yavaş olgunlaşma sürecine girdi ortalarına geldi hem açıklamaları hem davranışları kesinlikle takım içerisindeki ahengi bozucak türden değil aksine daha fazla takım içerisinde bulunarak sorunları halletmeye odaklanmış vaziyette.Tabiki burda Riccardo ile uyumlarıda gayet güzel ikiside birbirlerine saygı duymakta ve başarılarını taktir etmekteler.Bu çoğu F1 takımında olan bir durum değil.Esasında bu sene Redbull içerisinde fırtınaların kopacağını düşünüyordum ama yanıldım.Gerçekten adamların organizasyonları tam bir kurumsal havada anlık değil süreklilik arz eden projelerde yer alıyorlar.Buda esasında F1 takımları için süregelen bir başarı sistemi.

    Redbull bu sene şampiyon olamayacağını biliyor ama bu sezon 2.cliği bırakmamaktada kararlı esasında bu sezonu 2015 sezonu içinde bir test ve gelişim yılı olarakta gördüğünü biliyorum.Kullanılan her sistem ve parça bu konuda fikir ve data vericeğide aşikar ama tabiki sezonu bırakmadılar fakat bu sene ve gelecek seneyide planlamayı unutmadıklarını söyleyebilirim.

  3. vettel pes etmez öyle duygusal davranacak bir değil de artık şu aracı adam etseniz iyi olacak. araba gitmiyorken ir şey yapamaz. ayrıca şu da bir gerçekki vettel son dönemde ki açıklamalarıyla birilerinin sandığının aksine fazlasıyla olgun biri olduğunu gösteriyor. aradan sonra ki yarışlarda ki performansı önceye göre daha iyi gibi. araba sorun çıkarmazsa güzel işler yapacaktır.

  4. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Redbull yeni kurallara uygun motoru yapamadı açık ve net kalanların en iyisi durumunda o da şasi tasarımı sayesinde. Vettel’in bu durumda yapacağı bir şey yok en azından ağlamıyor aracım iyi değil bana o nu verin bunu hediye edin diye.

    1. Red Bull ne zaman motor yapmaya başladı?

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Vallahi sizi anlamıyorum sabahın 8 buçuğunda nasıl bir psikolojiyle uyanıyorsunuz hayret doğrusu.

  5. danielle parmak çocuk çok farklı bir klasmanda yarışıyor..

    caps içinde katılıyorum

    yes baby yes yeahhhh..)))

  6. Bu habere ancak bu caps gider :))))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir