Alonso: “Pirelli Lastikleri Aşırı Sert”

yazar:

kategori:

İki hafta önce Sergio Perez Pirelli’yi aşırı sert lastikleri nedeniyle eleştirmişti. Bu sefer eleştiri Fernando Alonso’dan geldi.

Monaco’da 4. olan Alonso “Lastikler çok sertler. Bu sır değil. İyi yol tutuşuna sahip normal lastikleri getirdikleri zaman lastikler 2-3 turda bitiyor.”

“Sert olan lastikleri getirdiklerinde ise lastikler 8 ya da 9 turda bitiyor ancak çok yavaş gidiyoruz.”

“Durum böyle ve herkes için aynı. Lastikler bu şekilde ve ne yazık ki son 4 senedir hep böyle oldu.” dedi.

Pirelli ise direkt olarak kendilerine yapılmayan eleştirilere cevap vermediklerini, kendilerine yapılan eleştirilerin pozitif olduğunu söyledi.


Yorumlar

“Alonso: “Pirelli Lastikleri Aşırı Sert”” için 7 yanıt

  1. 8-9 turda bitiyorda 40 turu nasil attiniz monaco da ? fazla gevelemanize gerek yok butun dunya biliyo en fazla ucuncu olur ferrari.gecen senede yumusak diye sizlaniyordu pilotlar bu yilda sert diye ne hikmetse.testler yapilirken akliniz nerede idi.

  2. Pirelli gercekten berbat, bir lastik yapiyorlar ya sert ve yavas yada yumusak ve 3 turluk. Pirelli istedigi kadar kendini savunsun Michelin’i gectim Bridgestone’a bile yaklasamazlar. Bu sene fazla on planda gorunmemesine ragmen lastikler gecen seneki kadar onemli durumda ve lastikler yine berbat.. Adam diyor ki tek hizli tur atiyorum ve lastigin omru %80 gidiyor, kalan %20 ile araci limitlerinin cok cok altinda (tur basina 4-5 sn yavas) giderek 10 tur falan kullanabiliyorum. Bumu Lastik?

  3. Pirelli’nin ürettiği lastiklerin performansı her geçen sene zayıflıyor. Eskiden aşınmasına rağmen en azından hız sunabiliyorlardı, şimdi hem aşınıyorlar hem de çalışma aralıkları çok düşük.

  4. turbo motora gore lastıklerı yapsalar daha ıyı olur ama sozde yapılmıs gıbı oluyor michelin lastıklerı gelse daha ıyı olur

  5. Asıl olay lastiklerin cok sert veya cok yumusak olmasi degil lastiklerin cok sacma bir sekilde aşınıyor olmasi zaten araçlar yeterince kötü birde lastikler sorunlu malesef pirelli bu işi başaramıyor kendi araclarimizda kullandigimiz pirelli lastikler bile cok sert ve patlamaya en yakin lastiklerden biri

  6. eskisi gibi pit stoplarda yakıt ikmali geri gelmeli başlarım tasarrufuna. o zaman bu kadar konuşulmaz lastikler, hem biz de farklı strateji ve çekişmeler görürüz.

  7. Pirelli lastikleri sert de yapsa eleştiriliyor, yumuşak da yapsa. Adamlara yazık valla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir