Lauda: Hamilton Rosberg’e Göre Daha Yetenekli

yazar:

kategori:

Mercedes’ten Niki Lauda Lewis Hamilton’ın takım arkadaşı Nico Rosberg’e göre daha fazla doğal yeteneğe sahip olduğunu söylüyor.

Lauda’ya göre Rosberg de sonuçlara ulaşmak için farklı yollarda çalışıyor.

“Benim bakış açımdan Lewis Nico’dan 0.1 veya 0.2 saniye daha avantajlı, çünkü sıralamada turları doğru şekilde bir araya getirebiliyor. Nico çok çalışıyor, benim gibi, mühendisler, mekanikerler ve lastiklerle.”

“Yani bir doğal yeteneğimiz var, çok duygusal ve bir de aynı işi farklı bir yoldan yapan bir çocuğa sahibiz. Bu iki farklı sürücü ile birlikte çok rahat bir durumdayız, ancak sonunda aynı sonucu alıyorlar. Bana göre bu çok iyi bir durum.”

Yarıştan sonra Hamilton ikilinin podyumda konuşmadığını itiraf etmişti ve Lauda artık işin Mercedes takım yönetimine kaldığını söyledi.

“Tansiyon yükseliyor, bu açık. Takımda tansiyonun kontrolden çıkmadığından emin olmalıyız. Geçmişteki deneyimlerimizden dolayı kontrolden çıktığında neler olduğunu biliyoruz. Eğer sabah birbirlerine günaydın demiyorlarsa, artık iş kontrolden çıkmıştır.”

“Benim yapmaya çalıştığım şey bunu yarıştı zihniyetiyle halletmek, ikisi de benim onların dilinden konuştuğumu söylüyor. Benimle takımla olduğundan daha farklı konuşuyorlar. Ben oldukça yapıcı konuşabiliyorum ve tek yapmaya çalıştığım bunu yapıcı düzeyde tutmak, çünkü bunu asla durduramazsınız.”

Ancak Lauda şampiyon olmak için sürücülerin uçlarda olmaları gerektiğini söylüyor.

“Formula 1’de yarış kazanmak istiyorsanız biraz kötü olmalısınız, bu açık. İyi bir çocuk olursanız kazanamazsınız. Bana burada bir tane iyi çocuk gösterin. Fernando Alonso mu diyeceksiniz? Hayır! Burada diğerini püskürtmek için her türlü hileyi yapabilecek insanlardan bahsediyoruz.”


Yorumlar

“Lauda: Hamilton Rosberg’e Göre Daha Yetenekli” için 13 yanıt

  1. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Hamilton yeteneğiyle fark yaratıyor.

    Nico ise aradaki farkı çok çalışarak kapatmaya çalışıyor.

  2. crazyayrton avatarı

    çok biliyorsun lauda.

  3. Kendinden hiç bahsetmemiş.

  4. Formula 1′de yarış kazanmak istiyorsanız biraz kötü olmalısınız, bu açık. İyi bir çocuk olursanız kazanamazsınız. Bana burada bir tane iyi çocuk gösterin. Fernando Alonso mu diyeceksiniz? Hayır! Burada diğerini püskürtmek için her türlü hileyi yapabilecek insanlardan bahsediyoruz.

    İşte bu yüzden doğrudan desteklediğim bir pilot ve takım yok.

  5. Onur Gentas avatarı

    Güzel konuşmuş. Tamam pistte hileye kaçmadan ne yaparsanız yapın da pist dışında hiç olmazsa birbirinize düşmanlık etmeyin yoksa bu seneyi zor bitirirsiniz o kadar stresle. İkinizin de kazanacağı yarışlar olacak fakat sonunda 1 pilot kazanacak şampiyonluğu.

  6. Çevirmenin notu: Lauda Formula 1’de başarılı olmak için ‘bastard’ olmalısınız şeklinde konuşmuş.

    Bastard kelimesine haberde yazılabilecek bir karşılık aradım ancak bulamayınca ‘kötü’ yazmak zorunda kaldım. Gerçek anlamı için: bastard

  7. Pilotlar ikisinden birinin şampiyon olacağını biliyor bu yüzden bu altın fırsatı kaçırmak istemiyor. Mercedes yönetimide yarışmakta serbest bıraktı 2 pilotu… Monaco yarışında sadece Hamilton ve Rosberg yarışmadı artık ikiye bölünen Mercedes garajıda yarışıyor. İlerleyen yarışlarda kaza bile görebiliriz.
    Rosberg çok çalışkan verileri iyi inceliyor çabuk anlıyor ve öğreniyor ancak Hamilton herkesin kabul ettiği gibi saf hız konusunda herkesten daha yetenekli…

    1. Sadece saf yetenek yetmiyor malesef.Eğer başarı istiyorsanız rakiplerinizden daha fazla çalışmak zorundasınız.Mesela Raikonende saf hızda çok iyiydi Mclarende araç parçalıyordu desek yanlış olmaz 🙂

      Michael da mesela yetenekli bir sürücüdür ama oldukça fazla çalışırdı.Hatta Marinellodaki fabrikada araçla yatıp kalktığı bile söylenirdi.İşte bu yeteği çalışmaya odaklarsanız başarılı olursunuz.Rosbergin yaptığıda esasında budur Hamilton kadar yetenekli olmasada azim hırs ve çalışkanlığı ile bu noktaya kadar gelebilmesi örnek gösterilmekte.

      Hamilton ne kadar yetenekli olursa olsun bunu doğrı planlı bir çalışmayla beraber hem kendi hayatını hem takım içerisindeki ilişkileri profesyonelce yönetmediği sürece herhangi bir olası başarısızlık serisinde F1 de çokta fazla kalması zor.Şu anki popüler ve reklam geliri getiren F1 dünyasının renkli yüzlerinden biri Alonso gibi Raikonen gibi Vettel gibi ama bu kadar takım içi ayrıştırma yapıcak mülakatlardan vazgeçip normal işine dönebilirse ancak o zaman başarılı ve saygı görebilen bir pilot olucaktır.Yoksa atalarımızın dünya geneline söylediği atasözü gibi “Kesin sirke küpüne zarar verir”.

  8. demekki formula 1 padogunda fernando alonso iyi çocuk görülüyormuş .

  9. OtonomAktor avatarı

    “Nico çok çalışıyor, benim gibi, mühendisler, mekanikerler ve lastiklerle.” Bu kisim cok doğru.
    Lauda gibi bir efsane nerde bir schumi var o da ne halde 🙁
    hakkinen su an resmi olmasa da gayri resmi olarak bottas a yapiyor abiliği.

  10. Lauda çok güzel konuşmuş bence her takımda böyle eski bir pilot olan abi olmalı çünkü onları en iyi anlayacak kişi yine onlardan birisi biz anlayamıyoruz bazen pilotların saçma hareketlerini anlam veremiyoruz ama Lauda gibi abiler onlara yol gösterebiliyor Mercedes gerçekten çok iyi yol alıyor her yönden.

    1. BahtsızBedevi avatarı
      BahtsızBedevi

      lauda gibi eski kurt nerdeee 😀

      1. Mika hakkinen filan dicem de, hiç konuşmaz, pilotları ps,kolojisini bozabilir, heheh =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir