Jordan Sauber’e Takımını Satmasını Tavsiye Ediyor

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 takım sahibi Eddie Jordan Peter Sauber’e stressiz bir emeklilik için kendisi gibi yapmasını öneriyor. Jordan kendi takımını 2005’te satmıştı ve takım şu an Force India adıyla anılıyor.

Jordan: “Kariyerimin en doğru kararıydı. Bundan sonra hayatımın her gününden keyif aldım.”

İsviçreli muhabir Roger Benoit Sauber’in 2014 performansını utandırıcı olarak nitelendirdi: “Monako’da uzun süre boyunca Sauber’i konuştuk.”

Benoit Jordan ile konuşmuş ve eski takım patronunun dediklerini aktardı.

“Sauber daha önce hiç olmadığı kadar büyük bir kriz yaşıyor, ancak onları her zaman destekliyorum, çünkü o (Peter Sauber) padoktaki en dürüst insan. Ben kendi hakkımda bile aynısını söyleyemem!”

“Onlar işlerin artık bu şekilde yürüyemeyeceği noktaya geldiler. Daha fazla zarar görmektense en iyi çözüm durmak ve takımı satmak. Bunu öylesine söylemiyorum, Sauber artık takımı motor ve maddi açıdan idare edemez.”

Monako’da satışa çıktığı ortaya çıkan Caterham için en büyük talibin eski Benetton ve Renault takım patronu Flavio Briatore olduğu iddia edildi. Ancak İtalyan işadamı bunu reddediyor.

“Takımın para kaybettiğini biliyorsunuz ve ben para kaybeden hiçbir takım ile ilgilenmiyorum.”


Yorumlar

“Jordan Sauber’e Takımını Satmasını Tavsiye Ediyor” için bir yanıt

  1. Daha bugün Sauber adına çok üzüldüğümü söylemiştim, Eddie’nin sözlerinden sonra daha da hayal kırıklığı yaşadım. F1’den Sauber’in silinmesi içimde bir burukluk yaratır açıkçası. Ancak Eddie’nin dediği kadar derin bir kriz varsa F1 gibi bir müessesede her şeyini yitirmek belirli bir yaştan sonra da kaldırılabilir bir durum olmaz. Zamanında sarı Jordan’ın yok olmasıyla yaşadığımız burukluğu belli ki Sauber ile de yaşayacağız. Zevk ve sempatim adına umarım takım satılmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir