Toro Rosso'da 2009 için Montoya Sesleri

yazar:

kategori:

Takım patronu Franz Tost, Formula 1’de 7 yarış galibiyeti bulunan Juan Pablo Montoya’nın 2009’da Toro Rosso ile F1’e dönüş yapmayla ilgilenip ilgilenmeyeceğini merak ediyor.

Formula 1’de Williams ve McLaren takımlarıyla yarışan 33 yaşındaki pilot, 2006 sonunda spordan ayrılarak Amerika’da NASCAR’da yarışmaya başlamıştı.

Ama Toro Rosso’nun, Vettel’in yerini doldurması gerekirken Franz Tost, Kolombiyalı pilotun F1’e dönüş yapmaya hazır olup olmadığına baktığını kabul etti.

Auto Motor und Sport’a konuşan Tost: "Ne yazık ki artık Formula 1’de olmayı istemiyor."

Alman dergi ayrıca, gelecek sene için Renault’ta kalacağı açıklanmadan önce Nelson Piquet’in Toro Rosso koltuğu için önerildiğini de öne sürdü.

Toro Rosso’nun koltukları için halâ kesinleşmiş isimler olmamasıyla birlikte adaylar; geçen sezon da takımda bulunan Bourdais, çaylak Sebastien Buemi, Japon Takuma Sato, Bruno Senna ve Rubens Barrichello.

Takımın ortağı Gerhard Berger 29 yaşındaki Bourdais ile ilgili olarak: " Yeteneğe sahip ama hem araca hem de kendine güveni biraz eksik" demişti.


Yorumlar

  1. Burak Soylu avatarı

    kendi takım arkadaşını biçti diosun bora.. burda kasıt ralf mi kimi mi? eğer ralf i kastediosan.. yani 2002 usa gp sini. orda biçen montoya deil ralf'tir.. ama eğer 2006 usa gp'sini kastediosan ona da şöle diim. 2006 melbourne gp'sinin startından itibaren kimi montoya ya karşı çok tehlikeli sürdü ve montoya bunu her fırsatta dile getirdi bu hiçbir zaman dikkate alınmadı da montoya usa da çarpınca takım arkadaşını biçen pilot mu oldu? ben senin o yorumu şakayla yazdıını biliyorum.. ama şunu söliim ben şakayla bile olsa o adama laf söyletmem. sen benim onu anlayıp anlayamadığımı anlayamamışsın ama ben senin seviye düşürmekle ne demek istediğimi anlayamadığını anlıyorum.. çünkü ben seviyeyi düşürmeyin diyerek montoya'nın yaptığı hareketleri saymanızı değil , yorum yazarken düşünerek yazarsanız seviyeyi koruyabilceğimizi analtmak istemiştim.. umarım anlarsın.. 😉

  2. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    2005 istanbul park ta mclaren dubleye giderken 2.liği alonsoya devretmişti.bir de 2006 amerika da agresifliği ile kimiyi ve kendini katletmişti. montoya diyince bunları hatırlıyorum.halbuki williams-bmw döneminde iyi işler çıkarmıştı. dönerse eskisi gibi olacağını düşünmüyorum…

  3. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Burak Soylu ,galiba cevabın bana .Aslında şakayla karışık yorum yazmıştım tabi sen anlayamamşsın; ancak senin bu kadar çok tepki verdiğini görünce demekki bir şeyler var.Buna da ben cevap vermeyeyim bu link http://www.youtube.com/watch?v=nGlTo0w8ReM cevap versin tuttuğun pilotun nasıl birisi olduğunu eğer biraz objektif bakarsan görürsün.Bu sadece bir örnek zahmet edip bakarsan çok örnekleri var.Bu arada seviyeyi düşürme konusuna gelince eğer montoyanın yaptığı hareket ve davranışları(kavga ve küfürleri) dile getirmek,konuşmak ve yazmak senin mantığınla seviyeyi düşürmekse sanırım sende bir problem var yada tüm dünyadaki gazeteci,haberci veya yorumcularda(!)

  4. Kişilik olarak ne kadar haz etmesemde pilotluğu nispeten iyidir. Sıralamaların kralıydı adeta ancak kazandığı pole pozisyonu sayısının ancak yarısı kadar yarış kazanabilmiştir. Ben ne yapayım polü, puan vermiyorlar değilmi?
    Ralf Schumacher hep Montoya'nın gölgesinde kaldı ama yarış performansı her zaman ondan daha iyi oldu.

  5. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Montoya, F1 e renk katmak amacıyla ve Schumi'ye musallat olsun diye İngilizlerin kışkırttığı (F1 racing dergisinin bunda payı büyüktür) Latin Amerikanın bütün karakteristik özelliklerini taşıyan ateşli bir arkadaştır kendisi. Acayip gaza gelen ve hatta hızını alamayıp kendi takım arkadaşlarını dahi biçen renkli bir simadır kendileri

  6. Burak Soylu avatarı

    erhan güvenlik mi?? monty hiçbi zaman bi pilota zarar vericek şekilde zorlamadı… hiçbir zaman rakiplerine karşı yarış kuralları dışında davranmadı… ama sen schumi nin 300 km hızla alonso y u dışarıya atışına güvenli diosan bence monty hepten güvenli sürüş yapıo.. ayrıca güvenli bişiler izlemek istiosan.. sana dışarı çıkıp dolmuşçuları izlemeni öneririm.. gerçekten çok güvenli 😉

  7. forzaferrari avatarı

    yarışın %50 sinde güvenlik aracı içerde olur:PPP

  8. erhan aydın avatarı

    arkadaşlar f1 de bir tana hamilton yetmezmi?birde montoya gelirse yarışlar güvenlik olarak çok sıkıntılı olur?
    Allah aşkına şumi ile olan rekabete(savaşa) ve bu rekabetteki kinine bakın.
    tarzıyla çok rekabet kattığı şüphesiz ama f1 de güvenlik herşeyden önce gelir.

  9. Kişilik olarak beğenebileceğim bir tip değil.
    Ama arabayı sürüş stilini çok beğendiğim bir pilot inş döner aslında bu kadar mükemmel bir pilotun neden gittiğide bir muamma.

  10. Burak Soylu avatarı

    bak sayıyorum şimdi… barrichello , button , klien , massa , alonso , yamamoto , sato , yoong , heinz harald frentzen , jacques villeneuve , nick heidfeld , jos verstappen , jean alesi ,mark webber , allan mcnish , mika salo ,mika hakkinen ,fisichella ,irvine ,oliver panis ,de la rosa ,zonta , bernoldi ,burti , tarso marques ,trulli, c.da matta,ralph firman ,justin wilson , baumgartner ,kiesa ,karthikeyan ,albers , freisacher, scott speed ,luizzi,montagny .. sanırım yeterlidir.. lütfen yorum yapmadan önce biraz düşünmeyi deneyin.. ortamın belirli bi seviyesi var düşürmeyin!!

  11. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Acaba montoyanın küfür ve kavga etmediği pilot var mı 😀

  12. Mümkün degil gelmesi.

  13. McLAREN TEAM avatarı

    kesin hamilton'la kanka olur:) herşeyle birbirlerine çok benziyorlar..
    gelirse pilotların işi zor..

  14. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    F1 e renk katan biriydi. Gelirse harika olur ama bana kalırsa asla gelmez

  15. Burak Soylu avatarı

    schumi fanlarının sevmediği bi isimdir doğru.. ama bizzat idolümdür… kişiliğine laf sölemeden önce ne kadar tanıyıp tanımadığınızı bi kere daha düşünün… sadece kameralara küfür etmesiyle veya takıma küfür etmesiyle onu eleştiremezsiniz… her sene kolombiya da binlerce fakir aileye yardım edip birçok çocuğun okumasına destek olan ve her sene brezilya gp lerinde kaskını çocuklara tasarlatıp dereceye giren 3 çocukla yarışhafta sonu boyunca birlikte zaman geçiren ve saymadığımız nice buna benzer işler yapan bi insandır.. zaten yeteneğine gördüğüm kadarıyla kimse bişi demiyor… toro rosso değil de… eğer bmw veya renault olsaydı montoya'nın ciddi bi şekilde düşünüp dönebilceğini düşünüyorum… ama toro rosso için dönmez çünkü geçen sene red-bull teklif yapmıştı ve dönmemişti..

  16. Basit Hatalar yapan ama Harika Bir Pilotaja Sahip Montoya Tekrar Geri Gelse Hayır Demem.

  17. yasin sen sevinirsin de acaba alonso ne yapar 🙂

  18. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    gerçekten dönerse mükemmel olur f1 kaybettiği bir yeteneği geri kazanır birde resimdeki türk bayragı beni çok gururlandırdı bu tür organizasyonlarda türk bayragının olması büyük gurur

  19. montoya en begendgm pılotlardan piqueti str alsın bızde montoyayı keske olsa bn cok sevyrm juan pabloyu

  20. burak bocek avatarı

    Bende kişilil olarak beğenmiyorum biraz arsız gibi dursada pilotaj olarak agresiflik olarak çok beğendiğim bir pilot.montoya ile f1 daha renkli olucaktır bence.inşallah tekrar döner

  21. forzaferrari avatarı

    foto, istanbul parktan heralde:)) bence dönmesin, kendisi de istemiyor zaten, mümkün değil gibi…

  22. gelsin yaa. onu f1 de gördükten ve amansız çekip gittikten sonra f1 eski f1 deil 😀

  23. kişilik olarak 0 bir pilot ama yetenek olarak 100 ustunden 100 gercekten dogru takımı secebilseydi efsane olabilridi

  24. Ne işi var bu adamın F1'de, F1 tarihinin en antipatik pilotudur bu adam bana göre, Williams BMW den ayrıldığında bayram etmiştim. Bourdais varken Montoya çok gereksiz.

  25. kaan kaanhan avatarı

    dönsün montoya, renk katar ancak kendi istemiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir