Yeni Sarı Bayrak Kuralı Gelebilir

yazar:

kategori:

Charlie Whiting, sıralama turlarının son dakikalarında sarı bayraklar nedeniyle tur atamayan pilotlar için ekstra zaman verilebileceğini söyledi.

Rosberg Monaco GP’sinin son dakikasında Mirebeau bölgesinde kaçış alanına girerek sarı bayraklara sebep olmuştu. Bu sarı bayrak nedeniyle pilotlar son turunu atamamış ve büyük tartışmalar ortaya çıkmıştı.

Formula 1 yarış direktörü Charlie Whiting, bu tartışmaları önleyebilmek adına kuralda kapsamlı bir değişime gidebileceklerinin sinyallerini verdi.

“Neden seansın son üç dakikasında sallanan sarı bayrakların ardından ekstra 1 dakika vermeyelim ?”

“Bu sarı bayraklardan etkilenen pilotlara önemli bir şans verecektir. Ve her kim ne yapmayı planlıyorsa o plandan vazgeçmek zorunda kalacaktır”

Böylesi bir kural değişikliğin uygulanabilmesi için, pilotların ve takımların bu kuralı kabul etmesi gerekiyor.


Yorumlar

“Yeni Sarı Bayrak Kuralı Gelebilir” için 7 yanıt

  1. Ve her kim ne yapmayı planlıyorsa o plandan vazgeçmek zorunda kalacaktır

    Sıralamaların özeti, ilk elden.

  2. Çok yerinde bir karar olur hainlik yapanların hainlikleri yanına kâr kalmaz böylelikle.

  3. Extra lastik de vermeleri lazım. Kullanılmış lastikle kim ne yapsın ? Sonra yakıt durumu falan da var. Olmaz gibi duruyor. Bana kalsa sarı bayrak sallandıgı yerde yavaşlamasalar daha iyi bi çözüm olur

    1. Sarı bayraklar yavaşlasınlar diye var. Sen de güvenliği katletmişsin resmen 🙂

    1. “hata” yaptığı turda sol tarafa hiç yanaşmamış bile. yani orda kaçış alanına girmeye niyetli olduğu çok açık. resmen göstere göstere yaptı.

  4. Onlarda biliyor Rosberg’in göstere göstere hile yaptığını neden ceza vermediler çünkü yemedi sezonun kalanı için Rosberg’e büyük darbe olacaktı daha fazla çekişme daha fazla rating demek olan Hamilton’a oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir