Piquet F1'e Girişinde Biraz Ham Olduğunu İtiraf Etti

yazar:

kategori:

Nelson Piquet, Formula 1’deki çaylak sezonunun başlangıcında biraz ham olduğunu itiraf etti ama şimdi büyük gelişim kaydederek Renault ile anlşaşmasını uzattığını düşünüyor.

Brezilyalı pilot, sezona kötü bir başlangıç yapmış ve Fransa GP’ye kadar puan alma başarısı gösterememişti.

Bununla birlikte sezonun sonlarına doğru ortaya koymuş olduğu performans ile Renault’ta bir başka sene daha direksiyona geçme şansı yakaladı.

Reuters ile röportajda Piquet, F1’de sahne aldığında o hıza sahip olmadığını kabul etti ama büyük adımlar attığını ifade etti.

Piquet: " Hayalini kurduğum sezon değildi. Bir çok iniş-çıkışlar ve sorunlar yaşadım ama çok ders aldım"

"Şampiyonanın başlangıcında çok hamdım. Anlaşmaya vardığımızda gerçekten mutluydum. Araç, 2007’ye göre çok değişmiştiç Başlangıçta büyük değişim olmasının nedeni de bu. Hâlâ çok gelişiyoruz"

"Gelecek sene, bir başka büyük değişim olacak ama mekanik olarak, süspansiyon, o kadar da değişmeyecek. Bu yüzden iyi bir safhada devam edeceimizi düşünüyorum"

Piquet, gelecek sene Renault’un düzenli olarak podyum mücadelesinde olmasını bekleyerek pilotlar klasmanında ilk 6’da yer almayı hedefliyor.

Piquet: "Bir parça iyimser olmalıyız. Düzenli olarak podyumda olmak için iyi bir şansımız var diye düşünüyorum. Bu sene ilk 10’da yer almak istemiştim, 12. oldum. (Gelecek sene) şampiyonada ilk 6’da olmak istiyorum"


Yorumlar

  1. McLAREN TEAM avatarı

    1.ham 🙂

  2. İlk altı biraz iddialı, hatta çok iddialı..

  3. resim bir harika piquetin f1 de hala durmasının nedenı yanı baba piquet ve genc harcama sampıyonu flavıo brıatore

  4. murat korkut avatarı

    Adama fazla ön yargılısın yasin gelecek sezon bu çocuk iyi arabayla iyi iş çıkarır gp2 de birkaç yarışını izledim hamiltondan aşağı bir pilot değil bekleyip görelim.

  5. hangi büyük gelişimden bahsedıyosn kamyon soforu nerde ıyı performans gosterdn sıngaporeu dıyosan harbı ıyı bır yarıs dısı kalmaydı tebrıkler sen varken renaultun markalarda bı yere gelmesı ımkansız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir