Haas’ın Formula 1’e Girişi Ertelenecek Gibi Görünüyor

yazar:

kategori:

Son haberlere göre Amerikalı Haas takımının Formula 1’e girmesi 2016 Formula 1 sezonuna ertelenecek gibi görünüyor.

Amerika’da NASCAR takımı ortağı olan Gene Haas, 2015’te Formula 1’e girmek için FIA’dan gereken izinleri almayı başarmıştı.

Bu gelişmenin ardından Haas, Kuzey Carolina’da 200 kişiden oluşan Formula 1 takımı merkezi oluşturmak için çalışmalara başladı.

Haas “İlgilenen bir çok kişi var ancak motor partnerimizin kim olacağını öğrendiğimiz zaman birilerini kiralamaya başlayabiliriz.”

“Henüz Ferrari ile motor için resmi bir anlaşma imzalamadık ancak buna çok yakınız.”

“Ancak öyle görünüyor ki istediğimiz şeyleri başarmamız, düşündüğümüzden daha uzun zaman alacak.”

“Çoktan Haziran ayına geldik bu yüzden geride 7 ay kaldı. Zamanlama sorunları gerçekten çılgına çeviriyor.” diyerek 2015’te Formula 1 gridinde yer alamayacaklarını işaret etti.


Yorumlar

“Haas’ın Formula 1’e Girişi Ertelenecek Gibi Görünüyor” için 2 yanıt

  1. Bu sene Mercedes motorları prim yapmış olmalı. Renault motorları da fiyat kaybetmiştir. Ferrari’nin ne olduğu belli değil.

    Yıllardır yaptıkları ‘biz motor sporu istiyoruz, aero değil!’ tatavalarının ardından ne taraftarlarının, ne de Montezemolo’nun gıkı çıkıyor. Ben 40 saniye önde duble yapamıyorlarsa başarısız sayılmaları gerektiğini söylemiştim, iyice batırdılar. Renault motorlu Red Bull bile adamları geçiyor. Ya Renault motoru o kadar kötü değil, ya da Ferrari motoru çok kötü. Montreal’de ve Monza’da herşey ortaya çıkacak.

  2. Yaw gelmeseniz de olur. Bedavaya pisti doldurmaya gerek yok.
    Daha baştan kaybetmişsiniz zaten, Ferrari motorunun peşinde koşarak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir