Raikkonen: “Şampiyonluk Şansım Sona Erdi”

Ferrari ile sezona zorlu bir başlangıç yapan Kimi Raikkonen, 2014 Formula 1 şampiyonasında herhangi bir şansının olduğuna inanmadığını söyledi.

Lotus’tan Ferrari’ye geçen Raikkonen, sezonun ilk 6 yarışında hem performans olarak istediğini veremedi hem de şanssızlıklardan bir türlü kurtulamadı.

Bu hafta katıldığı sponsor etkinliğinde konuşan Raikkonen “Mercedes sürücüleriyle mücadele etmek herkes için zor ancak asla bilemezsiniz. Özellikle şampiyonadaki konumuma baktığımızda, bu zor olsa bile mücadele edebilmemizi isterim.”

“Ancak her zaman mücadele ettim  takım F14T’nin gelişimi için sıkı çalışmayı sürdürüyor. Bazı iyi sonuçlar almayı umuyorum.”

“Şampiyonluk mücadelesi bitmiş gibi görünüyor. Mercedes araçları çok hızlı. Ferrari olarak önde olmak istiyoruz ancak benim şampiyonada mücadele etme şansım bitmiş gibi görünüyor.” dedi.

Mercedes pilotları Lewis Hamilton ve Nico Rosberg arasındaki mücadelenin sorulması üzerine Raikkonen “O konuyla ilgilenmiyorum. Sadece kendi başarımız ve zirveye dönme mücadelemizle ilgileniyorum.” dedi.

Yeni Formula 1 araçları ve V6 motorları değerlendiren Raikkonen “Sürücüler olarak biz daha iyi yol tutuşu olan, daha hızlı araçlar istiyoruz. Daha fazla beygir istiyoruz. Hızı arttırmak zor ancak öyle olursa yarışları daha heyecanlı ve ilginç yapabiliriz.”

“Ancak kuralları bizler yapmıyoruz. Bu yüzden bu araçlarla elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Şampiyonluk Şansım Sona Erdi”” için 18 yanıt

  1. hay kiminin karakterini kediler yesin.bu ne kardeşim tutturmuşsunuz bir karakter.yahu keşke karakteri en sevmediğiniz pilot olan alonsonun ibi olsada karakteri g(tabi bu size göre yani kimicilere göre öyle ) en az onun kadar bir şeyler yapabilse. şu adamı seviyoruz ama taraftarları yüzünden soğuyup gidecez .adam şampiyonluk şansım bitti diyor “oooo ne kadar açık sözlü olmaz böyle bir şey” diyorlar .yani çıksa sövse “ulen ne kadar güzel sövdü bea ” diyeceksiniz.kardeşim adam şampiyonluk şansım bitti diyor.yani size göre sadece 1 lik için süren kiminin artık benden bir şey beklemeyin diyen sözüne bile ( bu yine kimiciler için geçerli ) alkış tutanlar var.ondan sonra kimi süper pilot, über pilo,t bırakın dünyayı uzayda ,evrende dahi yenemeyeceği adam yoktur muhabbetleri dönüyor.

  2. Bu sezon Raikkonen’in demeçleri çok daha uzun gibi. Arada teknik konularda da detaya giriyor. Sevdim bunu.

    1. Olmak zorunda. Ferrari’nin İspanyol televizyonu ile anlaşması olduğundan dolayı mümkün olduğu kadar sık konuşuturuyorlar Kimi’yi.

  3. `Sadece kendi başarımız ve zirveye dönme mücadelemizle ilgileniyorum.” bi Rainin demecine bakin, bide tatli su kurnazi alonsonun demeclerine bakin… yorumda bulunmadigi takim\pilot kaldi mi ?

  4. başka pilotlar hakkında demeç vermedi diye övmek de ayrı bir şey. pistte diyecek birşey bulunamamış sanırım artık her haber altına süper karakter yea diye bir yorum akımı olmaya başladı. sonuncu gelen pilotu karakteri süper yea ben onu tutuyorum diyeni görmedim. bir pilot isterse filozof olsun, karakter pistteki performansla birleşmediği sürece hiçbir yere gelemez. sadece demeçlerinden tanıdığımız insanların da karakterini yargılamak hiçbirimize düşmez zaten hepsi düzgün karakterli olsa f1’de bir gram heyecan olmaz. şöyle bir geriye bakınca görülüyor zaten. her spor dalında bu var. karakter de göreceli bir kavram bu da ayrı bir konu tabii.

    bir de şu var, başkaları hakkında yorum yapmaması onlar hakkında düşünmediğini göstermez. kimbilir neler düşünüyordur ama konuşmayı sevmediği için söylemez.

    alonso’nun şansım bitti dememesi ise hem daha şansı olduğundan, hem de mücadeleci olduğundandır. biri 61 puanda 3. diğeri 17 puanla 12. sırada. demeçlerde hem bu yüzden hem de karakter yüzünden fark olması da normal.

  5. Hamilton ve Rosberg disinda hic kimsenin sansi yok zateb Rai 🙂 Neyse ki takim arkadaslari aradinda guzel rekabetler var bu yil, yoksa bu sene F1 cekilmezdi..

  6. Mercedes pilotları Lewis Hamilton ve Nico Rosberg arasındaki mücadelenin sorulması üzerine Raikkonen “O konuyla ilgilenmiyorum. Sadece kendi başarımız ve zirveye dönme mücadelemizle ilgileniyorum.” dedi.

    Raikonen bazı F1 pilotlarına kapağı takmış…Button,Massa vb… gibilerine

  7. O sans hemen hemen testler hadi bilemedin ilk yaris sonunda Hamilton ve Rosberg disinda her pilot için bitmisti,digerleride biliyor ama ilk soyleyen Raikkonen olmus…

  8. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Raikkonen’in şansı bitti de diğerlerinin ki bitmedi mi sanki?.
    Bırakın Alonso ve Vetteli , Rosbergin dahi şampiyon olması sözkonusu değildir..Bu yıl şampiyon Hamilton olacak bunu herkes biliyor.Ama bu gerçeği herkes bazı nedenlerden dolayı konuşamaz.
    Raikkonen’in bunu konuşmasının onun adamlığı veya karekteriyle alakası yoktur.Klasmanda 12. sırada ve 105 puan fark olan herkes rahatça bunu dile getirebilir..Şansı olmasa bile klasmanda 3.-4.-5. sıradaki adamların bunu şimdilik dile getirmesi beklenemez.Aynı şekilde Rai de klasmanda 3. sırada olsaydı bunu söyleyemezdi.Alonso da biliyor vettel de biliyor şampiyonluğun gittiğini ama pes etmediklerini dile getirmek zorundalar.Bu işin sponsor tarafı var , taraftar tarafı var , mücadele tarafı var.Var da var.

    Alonso da vettel de bunu söyleyecekler ama klasmandaki durum şimdilik buna müsait değil.

    1. Rosbergin şampiyon olması söz konusu değilse neden yarışıyorlar. İlan edin bitsin. Bende diyorum ki Mercedes Rosbergi şampiyon yapacak. Hamilton olayın farkında olduğu için aklınca müdahale etmeye çalışıyor.

      1. Onur Gentas avatarı

        Ben katılmıyorum size. Mercedes’in böyle bir hata yapabileceğini düşünmüyorum. Şimdi araçları güçlü ve rahat hareket edebiliyorlar fakat eşit araçla Rosberg’in diğer pilotlara karşı ne kadar başarılı olabileceği tartışılır. Lewis gibi bir pilotu kaybetmek istemeyeceklerdir diye düşünüyorum.

    2. Arkadaslar asagida ki cumle icin karakterden bahsetmisler, “sampiyonluk sans bitti” cumlesi icin degil.

      Mercedes pilotları Lewis Hamilton ve Nico Rosberg arasındaki mücadelenin sorulması üzerine Raikkonen “O konuyla ilgilenmiyorum. Sadece kendi başarımız ve zirveye dönme mücadelemizle ilgileniyorum.” dedi.

  9. şampiyonluk şansın ferrariye gitmekle sona ermişti zaten

  10. Realizm akımının son lider.

  11. kimi olmadı karting turnuvasına çağıralım seni 🙂

  12. Raikonen’in sevdiğim bir tarafı varsa o da budur. Adam neyse onu söylüyor. Alonzo gibi hayalperest biri değil.

  13. adamlık budur işte karakterli olmakta budur hamilton rosberg hakkında herkes ileri geri konuşurken rainin cevabı ne kadar kaliteli pilot olduğunun yanında ne kadar kaliteli bir insan olduğunu da gösteriyor helal olsun kendi işiyle ilgilenen tek insan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir