Force India Pilotlarına Mclaren Karar Vermeyecek, Sadece Önerecek

yazar:

kategori:

Mclaren takımı, Force India’da yarışması için pilot önereceklerini belirtti ancak bu konuda Force India’yı zorlamayacağını söyledi.

Mclaren ve Mercedes’in Force India anlaşmasının ardından bir çok kişi, Paul Di Resta’nın gelecek sene Force India ile gridde yer alacağını düşünüyor.

Ancak Whitmarsh bu konuda bir zorlamanın olmayacağını söyledi.

Whitmarsh "Bu ortaklıkta böyle bir şey yok. Mallya bu ortaklığa oldukça bağlı ve harcamalarına ve bize inanıyor."

"Programın her yönünü oturup konuşacağız ve bunlar gelişim ve güç üretimini de aşacak. Tüm bu konularda birlikte çalışmalıyız."

"İyi bir performans için öneriler ve teklifler yapacağız. Vijay bir çok alanda başarılı bir kişi ve eğer tüm ilgisini Formula 1’e yönlendirseydi hepimiz için harika bir rakip olurdu."

"Gerçek şu ki onun Formula 1 dışında bağlı olduğu çalışmaları var ve bizim ona uzman olarak ilerleme yolunda yapacağımız tavsiyeleri bekleyebilir."

"Ancak günün sonunda Force India takımının kendi doğrularına saygılı olmamız gerekecek. Onlar bir ortak ancak yapılacak olan önerilere rağmen takımın karar vermesi gerekecek. Bu kendi ellerinde."

"Bu, Mclaren’in Force India’yı devralması değil. Force India ortağı olacağımız bağımsız bir takım ve umuyoruz ki birliktelik yararlı olur." dedi.

Mallya da yapılacak olan önerileri dikkatlice inceleyeceklerini söyledi ancak şu an için daha büyük sorunlarının olduğunu belirtti.

Mallya "Martin çok iyi belirtti, takımın lehine olacak konularda önerilerde bulunacaklar ve onların önerilerini görmemek için çok zorlamam gerekir."

"Eğer bir aracımız olmazsa pilotun olmasının bir anlamı yok. Tüm fikir öncelikle bir araç sahibi olmak. Önce araca odaklanmalıyız, daha sonra pilota odaklanırız."

"Bu görüşmeler olacak. Mclaren benim gibi Force India’nın yararına çalışacak ve Martin’in önerdiği her şeyi ciddiye alacağım çünkü bu bizim faydamıza olacak. Bu konuda görüşeceğiz. Pilot sadece bir madde." dedi.

Whitmarsh ayrıca Force India’ya B takımı olmaları yönünde ya da direkt olarak müşteri takımı olması yönünde bir öneri yapılmadığını söyledi.

Anlaşma, müşteri araçları kurallarını aşmayacak bir şekilde hazırlandı.

 


Yorumlar

  1. tolga soydan avatarı

    di resta force indiaya gelsin çok merak ediyorum bu adamı.vetteli falan çok kolay yendim diordu =)

  2. Sen git bence ferrari motoru al tüp takarsın MUAHHAHAH

  3. şu benim şahin marka otoya da mersedes motoru versler ne güzel olurdu be.:)

  4. Martin: "İyi bir performans için öneriler ve teklifler yapacağız.''

    Mallya: "Martin çok iyi belirtti, takımın lehine olacak konularda önerilerde bulunacaklar ve onların önerilerini görmemek için çok zorlamam gerekir."

    benim bundan anladığım şu, di resta force india'da

  5. ogun savaş avatarı

    Yıllarca Sauber in ferrari ye sağladığı destek gibi Mclaren-Mercedes e force india da sağlayablir.

  6. tam bir müsteri olmuş. Sadaketi değişmez umarım:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir