Force India'nın Hedefi Galibiyet

yazar:

kategori:

Force India Patronu Vijay Mallya, Mclaren Mercedes ile olan birliktelikleri sayesinde 2 sene içerisinde yarış galibiyeti mücadelesi vermeyi hedefliyor.

Mallya "Formula 1’de işlerin ne kadar sürede gerçekleştiğini biliyoruz çünkü burası oldukça rekabetçi bir platform. Hiç bir şey garanti değildir."

"Diğer takımlar da gelişiyor ve 2009’da yepyeni araçlar ve tasarımlar olacak. En azından benim bakış açıma göre belki 2010’da yarış kazanabiliriz ancak 2009’da eğer düzenli olarak puan kazanırsak mutlu oluruz. Bu büyük bir adım olur." dedi.

Bu yeni ortaklık ile Mclaren’den Simon Robert, Force India’da sürekli çalışan bir isim olacak ve takımın COO’su olacak.

Mclaren F1 CEO’su Martin Whitmarsh da Force India’yı yarış kazanan bir takım yapmak için çalışacaklarını ancak kendilerini büyük mücadelenin beklediğini söyledi.

Mallya ise 2011’de ilk Hindistan GP’si gerçekleştirildiğinde, kendi ülkelerinde bir pilotlarının podyumda yer almasını hayal ettiğini söyledi.

Mallya "İlk Hindistan yarışında Force India aracını podyumda görmek istiyorum. Bu hedeflerin temeli olmalı. Yarış 2011’de olacak ve ‘neden olmasın?’ diyorum. Martin’in Force India ve Mclaren araçlarının mücadele etmesini görmekten keyif alacağına eminim." dedi.

 


Yorumlar

  1. vijay mallyanın takımı istikrar yakalarsa gerçeği hepimiz görücez bu takım patronu dünyada zengın ısımler arasında mali ekonomık durumun üstünde fazla durmayın.

  2. 2 yılda galibiyet çok ama çok zor. Takımın mali durumu, kapasitesi ortada. 2010'da gelebilecekleri en üst nokta podyuma çıkmak olurki onun içinde sıradışı yarışlardan birisinin gerçekleşmesi gerek.

  3. elif çivici avatarı

    bmw bile sansla mansla kaç yılda galibiyet aldı biraz zor

  4. ayrıca bu adama bir türlü ısınamadım.küpe felan.. aziz isminde bir sanatçı vardı bulgaristandaydı galiba ona benziyor:)

  5. bizde eminiz mücadeleden.bir mclaren pilotu ve mclaren tarzı araç istiyoruz bu seneki gibi kopya olmasın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir