Prost: “Formula 1 Taraftarlarını Kaçırıyor”

Alain Prost’a göre Formula 1, sporun yöneldiği yeni yolu taraftarlarına tam olarak anlatmayarak onları üzüp kaçırıyor.

4 kez Formula 1 şampiyonu olan Prost, Formula 1’in yeni teknolojiler konusunda taraftarlarını ikna edebilmesi için daha çok çalışması gerektiğini düşünüyor.

Prost “Yeni kuralların tamamen başarılı olduğunu söyleyemem çünkü özellikle ses başta olmak üzere bir çok eleştiri var.”

“Sesin, diğer bir çok şeyin iyi olmaması sebebiyle bir bahane olduğunu düşünüyorum.”

“Büyük mücadele toplum, insanlar ve taraftarların tüm bu değişikliklerin niye yapıldığını anlamaları üzerinde yoğunlaşmalı.”

“Bu konuda iyi değiliz çünkü büyük bir değişiklik olduğunu görüyorlar ancak bunun neden yapıldığını anlayamıyorlar.” dedi.

Prost ayrıca Sebastian Vettel ve Bernie Ecclestone gibi önemli isimlerin yaptığı eleştirilerin, değişikliklerin anlaşılması konusunda negatif etki yarattığını düşünüyor.

Prost “Bir başka sorun daha var. Çok fazla eleştiri alıyoruz, özellikle de sürücülerden. Kimseyi bu konuda eleştirmek istemiyorum ancak o tür şeyler iyi olmadı.”

“Onların eleştirmesi gerektiğini düşünmüyorum. Bir botun içerisinde yer alıyorsanız onun çalışmasını sağlamalısınız.”

“(İzleme oranlarındaki düşüş) Bu kimsenin değil, herkesin hatası. Son 2 seneye bakarsanız, izleme oranlarında düşüş vardı. Bu yüzden belki de seyirciler günümüz F1’ini geçmişle kıyasladıklarında beğenmiyor olabilirler.”

“Ancak diğer taraftan yeni nesli, genç nesli çekemedik. Bugün bunu açıklamak, geçmişteki turbo dönemine kıyasla daha zor olabilir.”

“Farklı bir durum söz konusu ve belki de nasıl yaklaşacağımızı bilmiyoruz.” dedi.

Prost ayrıca takımların stratejik yaklaşımlarının, yarışları daha tahmin edilebilir hale getirmesinin yarışları daha sıkıcı hale getirdiğine inanıyor.

Prost “F1’i biliyorum ve edindiğim tüm bilgilerle yarışların çok ilginç geçtiğini düşünüyorum.”

“Ancak F1’i çok iyi bilmiyor olsaydım ve sadece TV’den izleseydim, izlemeye değer bir şey olarak görür müydüm? Pek emin değilim.”

“Bir çok sınırlama, çok fazla kural var. Belki bu konuda çok aşırıya kaçmış olabiliriz.”

“Artık çok büyük stratejik riskler var. Neler olduğunu anlamanız gerekiyor ancak bazı şeyler öncesinde belli olmamalı.” dedi.


Yorumlar

“Prost: “Formula 1 Taraftarlarını Kaçırıyor”” için 16 yanıt

  1. Profosör sonuna kadar haklı kesinlikle katılıyorum F1 yasaklamaların sporu olmamalı dünyanın en iyi teknolojisine sahip ekipler bunu sonuna kadar zorlamalı. En basitinden Turbo motoru getiriyorsun neden yakıt akış sınırı bırakıyorsun bizde diyoruz ki son turlara doğru yakıt kullanımı ile akış ile zevkli mücadeleler olacak bizde izleyeceğiz diyoruz meğer adamlar baştan kuralı koymuşlar.

    Şimdide parçaların standart hale gelmesi konuşuluyor peki bu ne demek bir ön kanadın 2 yıl boyunca aynı kalması takımın değiştirememesi demek kusura bakmayın ama bu F1 in doğasına kültürüne aykırıdır. 2003 yılından beri takip ediyorum bu sporu bu sezon ilk defa pilotun frene bastığında sürtünme ile çıkan sesi duyuyorum onboard dan aracın sesinden çok tabanın yere sürtünmesi ile gelen sesi duyuyorum F1 anlatan kişinin sesini motor sesinden çok duyuyorum bunlar olmamalı F1 eski sesine kavuşmalı.

    F1 ile alakası olmayan dedem ben izlerken oğlum bu araçların sesine ne olmuş diyorsa ortada ciddi bir sorun var demektir.

  2. Formula 1 ses demek değildi. 1990’lardan bu yana öyle olmaya başlandı. Formül bulunmuştu, devir motoru. Bu ses sayesinde bir çok taraftarı oldu. Bu kişiler ses için oradaydılar, öncelikle mücadele için değil. Şimdi ses gidince olay patladı.

    Bir de şu var tabi, olur olmaz şeye ceza vermek. Briatore geçen demişti, benim zamanımda yarışlar gladyatör savaşlarıydı diye. Tabi pilot adı geçmediği için burada açıp okuyan çok azdır.

    1. Bak buna katılamam işte xtrabit’cim.:) BRM V16 diyor hatırlatıyor ve açıyorum bahsi.
      Formula 1 her zaman ses demekti dahası yada doğrusu sesli olmuştur çünkü motorsporları zaten böyleydi. Dersen ki F1 tarih boyunca en sesli değildi işte ona katılırım. Çünkü zaten her dönem tekil zirve değildi bir dönem Lemans yada can am’dan daha iyi değilmiş mesela bu dönemde de en sesli değil malum. F1 belki de uzun periyot içinde en sessiz dönemini geçmiş turbo’lar döneminde yaşadı ancak yine şimdikinden büyük bir farkla o turbolar performans için kullanılıyordu işte bu yüzden 1500 Hp’leri gördüler. Şimdi ise dangalakça yada reklam kokan hareketlerle diyelim. O dönemin araçlarının bile bunlardan daha fazla ses ürettiğini iyi kayıt kıyasıyla rahatlıkla anlaşılabilir. F1 daha sonra teknoloji bakışıyla tek gerçeklik oldu bunu da dediğin gibi rpm getirdi. 2 seçeneğin var ya yüksek hacim ya rpm ikisini bir arada buluşturursan ise hayran bırakıcı oluyorsun. Bu uzunca sayılabilecek bir dönem gitti ta ki F1’in 90’ların ortasından ve özellikle 95’den sonra diğer m.sport dallarının da 2000’den sonra yanlış yönetilmeye başlanmasının bugün ki devrik sonucuna kadar. Yanlışlar birike birike bizi bu noktaya taşıdı artık. Neyse konu bu değildi. Profesör’e birçok noktada katılamıyorum zaten.
      F1, can am, 70-80’s prototype, group b hepsi Ses de demekti. Daha sessiz olduğu düşünülen dönemlerde ise günün performans araçlarına, yol araçlarına bak yine ciddi bir farkla ses üretildiğini göreceksin. Özellikle 70’lerden önce makineler çok basitti Avrupa yoktu bile denilebilir Amerikan hegomonyası vardı ve onlarda sesliydi.
      Ben bir dönemin Mclaren F1 GTR, MC12’lerine bakıyorum birde bize şimdi GT1 diye yutturulan Gallardo, SLS ‘lerine bakıyorum durum utanılacak boyuttan çok ilerde.

      1. Motorsporlarında ses her zaman daha fazla zaten. Susturucuyu söktüğün anda işler değişiyor. Düz boru Z06 görmüştüm, relanti sesi yeterliydi.

        Ama insanları, hele ki günümüz taraftarını etkileyen şey 17K üstü incelen ve en az 8 silindirden gelen kıyamet habercisinin kaybolması. Turbolar verimli olunca ses de kalmıyor işte. Üstüne devir düşük, silindir sayısı az.

        Ancak F1’in zevkli olmadığını geçen sene de konuşuyorduk, 2004’te de. Makinaların savaşının kaybolması kötü. Bunlar da maddi kriz yüzünden oluyor. Yoksa V12 yapmayı unutmuş değiller.

        1. Verimlilik motorsporlarında nedir ki bir liste yap denilse motorsporları ruhuna dair en sonlara belki koyardım. Kıyamet gibi para ve yakıt harcanan makinelerde tasarruf, yol verimlilik algısı zaten hikayeydi. He motorsporları zaten verimlilik üzerine kurulu hemen hemen tamamı o makine daireleri, şanzımanlar hepsi bineklerinkilerden çok daha verimli ancak aşırı verim aşırı pahalılık.:)
          Kriz konusu bir miktar evet ama bütünselde hayır. Sadece F1’de değil tüm dallarda uyguladıkları şeyler devamlı daha fazla para harcamayı getiriyor eh bu adamlar güya tasarruf algısıyla 10 yılda kapatılamayacak harcamaların farkını birkaç yılda yapınca kriz de hikaye be kardeşim. Yönetim kuruluna ruh aşılamayan Mercedes bak nasılda akıyor şimdilerde olay bunların çıkar algısında başka birşeyde değil bana göre.

  3. Beş yıl boyunca uyduruk takımlar şampiyon olurken hiç sesi çıkmıyordu arkadaşın.
    Vettel önemli isim olmuş.Onun arabası ile Danica Patrick bile şampiyon olurdu.
    Sahi Mercedes Hamilton veya Rosberg’ten birini kovup onu transfer etse ne güzel olurdu.Hem reytingler fırlardı.Hem de küçük çocukların sidik yarışını izlemezdik.
    Bunu zamanında Audi yapmış.Michele Mouton iki yarış kazanıp hiç yarış kazanamayan Walter Röhl’ün ardından ikinci olmuş.

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Kardeşim o kadar sıkıntın varsa söyle Ferrari ve Mclaren e kendilerine bir seri kursunlar sende onlarla beraber döner durursun sizin mantelite bu çünkü 😀

  4. 6 yildir 1 tane yaris kacirmistim monaco nun tekrarini izledim. Artik o eski heyecan yok

    1. ahahahahahaha :D:D nereden baksan 6 yıldır yarışlar sıkıcı ve berbat . brawn gp çift katmanlı difüzorü ile 2009 da başlamıştı bu rezillik . çokta değişik bir şey kaçırmamışssın yani 😀 :D:D 😀

  5. Formula 1’in tekrar izlenebilir olması için bazı maddeler;

    1-V10 Atmosferik motorlar
    2-Süper Dayanikli Oluklu Bridgestone Michelin Lastikler
    3-Pitstoplarda Yakıt ikmali
    4-Formula 1’e gönül vermiş adam kayırmayan F1’den anlayan sırf paraları değil insanların zevkinide düşünen yöneticiler
    🙂

    1. V10 atmosferik motorlar bir daha gelmeyecek, lastiklerin oluklu olması bence bir şey değiştirmediği gibi lastik mücadelesi yani birden fazla lastik üreticisi olmadıktan sonra dayanıklı lastikler yarışları zevkli kılacak bir unsur değil bence. Pit stoplarda yakıt ikmali olabilir belki evet, ama bu da o kadar para harcanan hybrid sistemleri gölgeleyeceğinden pek sanmıyorum. Son maddeye diyeceğim bir şey yok, sonuçta burası bir endüstri sadece spor demek yanlış olur.

      ayrıca benim izlediğim sezonların hiç birinde milletin birbirini zırt pırt geçtiği yarışlar, süper heyecanlar falan olmadı… Trulli trenlerini, 2005’te ki tek lastik setiyle yarış tamamlamaları, 2006’da herkesin V8 motor sesinden yakınması ( şimdi onu arar olduk)… 2009 gibi bence bu sezonla karşılaştırılamayacak kadar sıkıcı bir sezon geçirmemiz falan… F1 hep böyleydi bence, çok değişen bir şey yok… ben izlemeye başladığımdan beri geçiş artsın diye aeroda değişiklikler, lastiklerde değişiklikler, kurallarda değişiklikler…

      ben mevcut durumun iyiye gideceğini düşünüyorum, bu sene bu motorların ilk senesi, önümüzdeki sene herkes bu sistemlerden daha fazla verim ve güç elde edecektir… Sese gelince, artık frenleme de duyulan lastik sesi ile idare edelim 😛

  6. Vettel de Bernie de gerçeği söylüyor nesini yanlış açıklamış olabilirsiniz ki sesler apaçık ortada yok yakıt tasarrufu yok iğrenç burunlar ekonomi yarışına döndü sanki yol arabası yapıyorsunuz bide aşırıya kaçmış olabiliriz diyorsun. Harcamaları kısıtlamak için böyle saçma kurallar getirdiniz takımlar araçlar eski araçların hızına yaklaşsın diye daha çok para harcıyor saçmalık.

    1. İlk yarışta da söyledim hayatımda ilk defa F1 izlerken ortam sesi duydum diye şu videoyu dün öylesine yayınlamıştım şu sese aşık olan insanların şimdiki bu iğrenç seslere alışmasını beklemekte saçmalık
      http://www.youtube.com/watch?v=Y6AdqsPfepY

      1. paylaşımın için teşekkür ederim

      2. İstanbulpark a ilk defa gittigimde cuma antrenmanlarına yetısmıstım ve arabaların bu olaganustu sesıne ve f1 e aşık oldugumu anladım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir