Formula 1 Sezon İçi Testleri Tekrar Yasaklanıyor

Formula 1 takımları, harcamaları düşürme çalışmaları kapsamında 2015’ten itibaren tekrar sezon içi testlerinin yasaklanmasını planlıyorlar.

Takımlar ve FIA arasında harcamaları düşürmek için çeşitli planlar değerlendiriliyor. Görüşmelerin çoğu belli parçaların standartlaştırılması, kapalı park kurallarında değişiklikler ve yarışlardaki çalışan sayılarının azaltılması gibi konularda yoğunlaşmış olsa da testler için de bazı fikirler var.

Daha önce de harcamaları düşürmek için sezon içi testler yasaklanmıştı. Takımlara yakın kaynaklara göre bir kez daha sezon içi testlerin tamamen yasaklanması gündemde.

Bu sene 2’şer günden oluşmak üzere 4 yarıştan sonra test yapılması kararlaştırıldı. Bazı takımlar testlerden dolayı mutlu olsa da bazıları bu testlerin gereksiz olduğunu savunuyorlar.

Sezon içi testlerin yasaklanması planları dışında, sezon öncesi testlerin de 3 test seansından 2 test seansına düşürülmesi değerlendiriliyor. Bunun yanında sezon öncesi testlerin Avrupa dışında yapılmasının engellenmesi de gündemde.

Bu kesinleşirse, gelecek sezon öncesinde 2 test seansı olması ve her iki seansın da İspanya’da gerçekleşmesi büyük bir ihtimal.

Ferrari’den James Allison, harcamaları düşürmek için teknik kurallardan ziyade sportif kurallarda değişiklik yapılması gerektiğini söylemişti.

MClaren’den Eric Boullier ise Formula 1’de çok kısa sürede bir sürü kural değişikliği olduğu bu yüzden harcamaların daha da arttığını söylüyor.

Boullier “Dikkatli olmalıyız. Kurallarda yapılan değişikliklerle yeni kurallara alışmak için daha fazla harcama yapmaya başlıyoruz.”

“Kuralları bir kaç sene aynı şekilde tutmak, para tasarrufu yapmanın en iyi yolu.”

“Aynı şekilde hafta sonu formatı, motor fiyatı, rüzgar tüneli kısıtlaması konusunda tasarruf yapmak için bazı büyük görüşmeler oluyor.”

“Gelecek için bu tür şeylerde hem fikir olmaya çalışıyoruz ancak çok çılgın kararlar alınmayacak.” dedi.


Yorumlar

“Formula 1 Sezon İçi Testleri Tekrar Yasaklanıyor” için 3 yanıt

  1. maestroalabastron avatarı
    maestroalabastron

    Ferrari niye hala tepkisini koymamış acaba ? Bağırsana Ferrari.

  2. “Kuralları bir kaç sene aynı şekilde tutmak, para tasarrufu yapmanın en iyi yolu.”

    Zırt pırt bir şeylerin değişmesinden rahatsız oldugum için katılıyorum

  3. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Marussia takımı Monako güncellemelerini sadece 2000 dolara maledip puan alırsa ; F1i bitirmek için ne yapalım diye düşünüp duran birkaç eliboşa da gün doğmuş oldu.

    Eskiden bütçemizle bile övünürdük ama şimdi paranın da kıymeti kalmadı.Para elimizin kiri oluverdi.Olsun biz yine de en büyük bütçeye sahibiz.:)..Onlar harcama kısadursunlar biz yine artistliği kimseye bırakmayız ve Newey’e milyon dolarlar teklif ederiz..Para harcayacak biryerler nasılsa buluruz.

    Tam “Test yoksa Ferrari de yoktur” diye yazıp yazmama arasında kalmışken yukarıdaki foto gözüme ilişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir