Mercedes: “Hamilton – Rosberg Savaşı, Senna – Prost Savaşı Gibi Değil”

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, sürücüleri Lewis Hamilton ve Nico Rosberg arasındaki mücadelenin geçmişte efsane olan Alain Prost – Ayrton Senna mücadelesine tam olarak benzemediğini söyledi.

Mercedes sürücüleri arasındaki gerginlik gittikçe kızışıyor ve Hamilton dahil olmak üzere bir kesim, bu mücadeleyi geçmişte sert bir ilişkiye sahip olan Senna – Prost mücadelesine benzetiyor.

Wolff “Senna-Prost senaryosu bir çok kez gündeme geldi ve bu Lewis ile Nico için bir övgüdür. Ancak buradaki durum çok farklı.”

“Mercedes’in yarış felsefesi sürücülerine mücadele etme izni vermek. Ancak biz onlara, oyuncaklarını kırana kadar izin veririz.”

“Çok sıkı yarışırken, oldukça sert bir mücadele olabilir ancak sürücülerimiz, herhangi bir kazaya tolerans göstermeyeceğimizi biliyorlar.” dedi.

Monaco’da yaşananlar için Wolff “Yarış hakemleri tarafsız yetkililer. Verileri gördüler. Nico’yu sıkıştırdılar ve ceza vermek için hatadan ziyade bir şey görmediler. Bu yüzden bunun dürüst bir hata olduğuna inanmanız lazım.”

“Takım olarak verilerimizde açığız ve sürücülerimize başarılı olabilmeleri için eşit ekipman ve fırsat veriyoruz.”

“Durumu idare etmek için sıralamalarda piste ilk kimin çıkacağı ya da yarış stratejisi gibi şeylerde adil bir sürecimiz var.”

“Gelişebileceğimiz alanları sürekli sorguluyoruz ancak şu anda bir değişiklik planlamıyoruz.”

“Önceliğimiz her yarışta Gümüş Oklar’ın kazanması, hangi sürücümüzün kazandığı değil.” dedi.


Yorumlar

“Mercedes: “Hamilton – Rosberg Savaşı, Senna – Prost Savaşı Gibi Değil”” için 12 yanıt

  1. Monaco’da yaşananlar için Wolff “Yarış hakemleri tarafsız yetkililer. Verileri gördüler. Nico’yu sıkıştırdılar ve ceza vermek için hatadan ziyade bir şey görmediler. Bu yüzden bunun dürüst bir hata olduğuna inanmanız lazım.”

    Bence yarış hakemleri çok yanlış yaptılar. Rosberg’in telemetri verilerini inceleyip ona göre karar vermek yerine TRF1’de yorum yazan uzmanların dediklerini dinlemeliydiler.

    1. O da yetmez. Rosberg’in bide o ”uzmanlardan” özür dilemesi lazım 🙂

    2. Onur Gentas avatarı

      Sadece telemetri ile bu olayı çözebiliyorsanız tebrikler size. Şunu açıklarmısınız: Rosberg gerektiği yerde özellikle frene basmasa ve ondan sonra frenleri kilitleyerek kaçış yerine girse telemetri verilerine göre nasıl anlarsınız özellikle yapıp yapmadığını?

      1. Valla sitedeki uzmanlar sadece video görüntülerine bakarak çözüyor. Telemetriye ne gerek var?

      2. Telemetri verilerini anlamak için iyi bir analist olmak lazım.Yani bunu size kimse açıklayamaz bu sporda olanların dışında.İş sadece derecelere bakarak yorumlamak değil bunun bir çok farklı kategorisi mevcut durumda.Bunuda FIA analistleri raporlayarak ilgili hakem kuruluna görüş olarak sunuyorlar.Onlarda pilotların verdikleri ifadelerle raporlar arasında tutarlılık olup olmadığına ve ceza alıcak pilotun takımının sunduğu raporlarla karşılaştırıyorlar.Eğer %90 dan az olmamak üzere beyanlar ve analizler tutuyorsa herhangi bir ceza alma durumu olmuyor.Tutmuyorsa FIA nin belirlediği standartlar üzerinden ceza işlemi takıma veya pilota ilan ediliyor.

        1. Onur Gentas avatarı

          Bunlara benimde itirazım yok zaten. Tabi ki telemetri verilerini ben değerlendirecek değilim. Benim sorduğum bir pilot isterse bu yoldan çıkmayı farkedilmeyecek şekilde planlayabilir mi yoksa planlayamazmıydı.

  2. Mercedes Hamilton ı getirirken Nico nun seviyesinden tam olarak emin değildi.
    Bunun nedeni Schumacher f1 için çok yaslı bir durumda geri gelmisti bu yüzden Nico nun seviyesini belirlemede bu yaşlı pilot tam olarak bir referans değildi.
    Ama Hamilton bir dünya sampiyonu olarak kendisini ispatlamış bir sekilde Niconun iki katı maasına büyük beklentilerle getirildi.
    Bu persfektifte Mercedes geçen sene birinci pilotunun Hamilton olduğunu daha sezon basında bir takım emriyle göstermis oldu.
    Ancak Nico da bos durmadı ve Mercedes de iki katı maas farkını doğuracak kadar Hamilton la aralarında fark olmadığını aslında gerçekten kayda değer bir hıza sahip olduğunu ve istikrarını Mercedes e geçen sene tam anlamıyla kanıtlamıs oldu.
    Bunun meyvesini geçen yılın aksine tamamen esit muamele görmek suretiyle Nico bu yıl toplamaya basladı.
    Geçen yıl sezon bası beklentileri itibariyle Hamilton a çevrili ibre bu yıl her iki pilotada çevrilmeye basladı.
    Burada ibreyi çevirmeyi basarmıs Nico nun karsısında Hamilton ın çok dikkatli olması gerekir evet Hamilton daha yetenekli bir pilot ama aralarında uçurum da yok ibre bir kere daha dönerse bu kosullarda hamilton ın lehine olmayacağı kesin.
    Bir çok sampiyon var.Ancak yetenekleriyle hem pist içini hemde pist dısını en iyi sekilde idare edebilenler büyük sampiyon olabilir.

    1. nico’nun bu sezon kazandığı 2 yarışın biri hileyle, diğeri de hamilton’ın yarış dışı kalmasıyla. ibreye çok takmışsın kafayı. zorladığı da 2 yarış var, biri güvenlik aracıyla farkı kapattığı (burda nico motor haritalaması kullanıyor) diğerinde de hamilton’ın 2 pitte 3-4 saniye kaybettiği, üstüne ayar sorunu yaşadığı, bunu rosberg’in de itiraf ettiği (diferansiyelin nasıl olması gerektiği belliydi, ama bunu kendisi bulması gerekiyordu dediği) burda da hamilton motor haritalaması kullanıyor. ki bence haksız da değil. pitleri baya yavaştı. başlarım böyle işe deyip kullanmış olabilir.

      mercedes bu kadar üstünken tabiki aralarında büyük fark olmaz. biri 1. olsa diğeri en kötü 2. bitiriyor. 2 katı maaş almanın faydasını grid yakınken görürsün. 2 katı maaşın piste yansımasını da nasıl yaptın çözemedim, neye göre yaptın. hamilton’ın o 0.3 veya 0.2lik farkının ne derece etki yapacağını grid yakınken, 0.2 saniye 3-4 araç demek olunca, mercedesin her yarışı 30 saniye önde bitirecek avantajı eriyince görürsün.

      nico 1 yarış hileyle kazanınca senin şu ibrenin bu kadar dönmesi ilginç. o ibre muhtemelen döne döne en baştaki yerine gelir 🙂

      1. Cvp on numara 🙂

      2. RoyalHunt her yorumunu sonuna kadar okuyorum ayrıca keyifle eline aklına sağlık

      3. Bir tavsiyede bulunayım bu kadar kasma bence bir sürü yorum yapmıssın parmaklarına yazık hiç gerek yok.
        Hepside birbirinden bos yorumlar ben ne anlatıyorum sen ne anlatıyorsun hersey ortada geçen sene takım tercihini alenen büyük beklentilerle getirdiği hamiltondan yana kullandı.
        Bu 1
        İkinci si Bu sene ibre neden döndü Hamilton getirilis amacına yarasır bir sekilde bir sezonu geride bırakamadı iki takım arkadası arasında mercedesin beklentisi daha fazla fark olmasıydı yarıs performansında da geçen yıl hamilton hiç net bir baskı kuramadı nico üzerinde ama tam tersi oldu aynı tür lastik ve pit stratejilerinde rosberg açık bir sekilde hamiltonı sıkıstırıyordu.
        Bu rosberg in beklendiğinden daha hızlı olduğu ikili arasındada büyük bir fark olmadığı neticesini otomatik olarak hem pist içi hem pist dısı puan tablosunda gösterdi.
        Bu senede ona göre Takım açık bir sekilde geçen sene yapmadığını bu sene yaparak iki pilotada esit mesafede durdu.
        Bu net bir sekilde takımın gözünde hamiltonın gerilediği rosberg in yükseldiği nin göstergesidir.
        Bir dünya ıvır zıvırlarla bu isler olmaz hala amca bıyık muhabbetlerine girmeye gerek yok.
        Rosberg neticede yarıs günü hile yapmadı ve monaco pilotaj pistidir.
        Görüldüki net bir sekilde Rosberg gayet hızlıydı ve kusursuz sürdü atak yemedi muhabbetlerine girmiyorum monaco bu konuda zor bir pist ben performansa bakıyorum hamilton dan hiç de asağıda değildi pilotaj pistinde.
        Asıl hamilton komik duruma düstü yok yarın senna olacak söyle yapacam böyle yapacam diyerek ne oldu yarıstan önce monaco spo pistiydide yarıstan sonramı geçisin zor olduğu monaco oldu geçin bu isleri.

  3. şu anki f1 de bu kurallarla hiç bir zaman senna-prost mücadelesine benzer bir savaş olmaz.çünkü o dönemde pilotların ve arabaların güvenliği zayıfdı pilotlar her şeyi göze alarak piste çıkıyorlardı (yaralalanma-ölüm).yani cesaret de hızlı olmak kadar değerliydi hızları kadar cesaretlerinide ispatlamaları gerekiyordu.senna-prost mücedelesi aynı zamanda cesurların savaşıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir