Marko: Renault Bize Çok Şey Kaybettirdi

Helmut Marko, Renault’un yaşadığı problemlerin Red Bull’a oldukça büyük bir paraya mal olduğunu söyledi.

Marko geçtiğimiz günlerde Renault’u eleştirmiş ve Volkswagen motorunu kullanabileceklerini ima etmişti.

Bild gazetesine yeni bir açıklama yapan Marko, Renault’un zayıf performansının takım adına oldukça büyük bir zarara yol açtığını söyledi.

“Kesin rakamlar hakkında şimdilik konuşmak sorumsuzluk olur. Ama Renault iyi çalışmadı. Çünkü kaybettiğimiz şeylerin uzun bir listesi var”

“Sezon henüz bitmedi. Sezon sonunda, finans departmanımızın raporunun ardından Renault’un ne kadar iyi çalıştığını göreceğiz”

Marko para kaybından endişeli olmadığını söylerken “İmajımızdaki hasar zaten onarılamayacak” diyerek sözlerini noktaladı.

Öte yandan Renault sözcüsü konu hakkında açıklama yapmaktan kaçındı.


Yorumlar

“Marko: Renault Bize Çok Şey Kaybettirdi” için 27 yanıt

  1. RENO ENGINE kanadada reno yenı yazılım atacakmı BAK haberin olsun PETRONAS kanadaya yeni guncellemelerle gelıyor hedefleri YÜZDE 5 performans artışı boylece MERCEDES yuzde 100.e ulasacak haberin olsun

  2. Redbull 2007 yılından beri Renault motoru kullanıyor. Tamam dibine kadar vefasızlık yapıyorlar ama Renault tarafından neden herhangi bir açıklama gelmiyor.

  3. vay marko paşa ya da bak sen.aradaki devasa farkı sadece motora bağlıyor geçiniz bu devasa fark sadece motorla açıklanamaz mercedes her pistte fark atıyorsa olay sadece motor değildir.marko paşa ve ekibi özellikle newey mıçtı suçuda en kolay şekilde motora atarak pisliklerini temizlemeye çalışıyorlar.tabi bu arada mercedes takımı alıp başını gidiyor adamlar yapmış ve olmuş.helal olsun kırılamayan rbr zincirini kırdılar zincirlerinden kopmuş aslan gibi bir mercedes takımı var bu sezon onları kimse durduramaz rbr out mercedes in oldu.

  4. herkes bu espriye gülsün avatarı
    herkes bu espriye gülsün

    O zaman kendi motorunuzu üretinde Renault’a gösterin nasıl motor yapılacağını o kadar kolay bir işse.

  5. Aptalca ve vefasizca bir açiklama olmus,diger arkadaslar yazmislar 4 yildir basarili olurken hersey guzeldi,ayrica reklaminizi yillardir çok guzel yapiyorsunuz,para kaybettik kaybediyoruz demekte ne oluyor,her yil sampiyon olacaksiniz diye bir kural mi var, Renault f1 içindede,gundelik yasam içindede Redbulldan daha buyuk daha kiymetli bir markadir biraz sayginiz olsun yol arkadasiniza,f1 de çok itici adam gordumde bu Marko kimseye birinciligi birakmaz…

  6. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Aero ile şampiyon oldular diyorken şimdi Renault ile 4 yıl şampiyon oldunuz diyenler ne kadar manidar

    1. Çok ilginç ama katılıyorum.

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Evet gerçekten ilginç bunca yıl Renault motor yapamıyor diyenler şimdi Renault u savunur olmuşlar. Bir gerçek var ki Renault bu işi yapamıyor Redbull donan kuralların sayesinde Aero departmanındaki üstün çalışmalarla diğer araçları 4 yıl üst üste ezdi çünkü artık motor anlamında gelişim sıfır durumundaydı. Yıllarca Redbull’a başklarının motor tedarik etmemesinin nedeni bu.

  7. Sende b.unu çıkardın marko bi git renault tu yerin dibine soktukça soktun.Her sene şampiyon olacağız diye bir kaide yok.Senin yüzünden millet RBR sevmiyor

  8. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Şampiyon olurken çok iyiydi Reno

  9. Bu redbull’da işin suyunu çıkardı.
    Şampiyon olduklarında 70 bg zayıf motorla şasileri sayesinde şampiyon oluyorlar.
    kaybettiklerinde ise motordan kaybediyorlar.
    Düzlük hızımız yavaş diye ağlıyorlar ancak şampiyon oldukları 4 senede zaten düzlük hızı en düşük takımlardan biriydiler.
    Aero pisti olan ispanya ve motor gücünün önemsiz olduğu monoka’da da kaybediyorsanız sorunu başka yerde aramalısınız.
    Renault olmasa kimden motor alacaksınız yada mercedes’ten motor aldığınızda mercedes size en iyi motorunumu verecekti.Aynı şey ferrari içinde geçerli her üretici takım önceliği doğal olarak kendine verir
    Bknz. massa ve botton’ın açıklamaları
    Ben Renault’un yerinde olsam bu açıklamalardan sonra Redbull’a motor vermeyi bırakır kimden motor alırsanız alın derdim

  10. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Renault taraftarıyım bildim bileli ama R31’den beri takım tutmuyorum ve ilk izlediğim 2004 sezonundaki performansından beri Alonso sempatim var ve onu destekliyorum ancak Renault hakkında kötü konuşan Marko çok büyük hata eder Renault o motoru Mercedes’in yarısı çalışanla yaptı bu bile saygıyı hakeder benim gözümde…

  11. OtonomAktor avatarı

    İyi gün dostu rb.

  12. Adamlar haklı ben olsam bende bunları söylerdim bir motor üreticisinin işi adam gibi motor yapmak şampiyon takım oluşturmak değil malum ki Renault diğerleri becerirken bunu beceremedi.
    Şu son dönemde yaptıkları isme baksınlar Redbull olmasa Renault’u anacak pek olmazdı Lotus gibilerinin ellerine kalmıştı. Infiniti falan filan reklamı çaktıkça çaktılar. Ve sonunda beceremediler gerçek olan bu. Redbull motor düzeyi bu olmasa bu hale düşmeyecekti bunu rahatlıkla anlayabiliyoruz. Benim için de olay bundan ibarettir Mercedes’in yalnız kalmaması…

  13. Ona kalirsa siz sampion olmasaydiniz 4 senenin 2sinde Ferrari 1inde mclaren 1indede merco sampiondu

  14. bir meşrubat takımına yakışacak kadar nitelik taşıyan bir bütünlük olmuş asla

    safkan bir yarış takımı şeklinde anılmayacaklar…

    yönetici side bunu dile getiriyor sanki geçen yıllarda motorsuz yarıştınız.

    kayirerleri imiş tamir edilemez imiş..

    pehhh nede kariyer ne tarihi..

    del esnet difizörlü ezgos gazları ile gri bölge şampiyonları sizi…

  15. Onur Gentas avatarı

    Tabi şöylede bir durum var. Renault olmazsa Red Bull kimden motor alır?

  16. Böyle çakallık böyle nankörlük olamaz. Ulan çakal 2011 den beri motora beş kuruş para ödemiyorsunuz daha çıkmışsın Renault bize çok para kaybettirdi diyorsun. Bu gün senin arkanda Renault-Nissan-Infiniti varsa bu Renault’un sayesindedir.

    Kaç yıldır beri 70 bg daha zayıf motorla kazanıyordunuz ya hadi şimdide kazanın görelim. Bu açıklamalar sıkmaya başladı Carlos Ghosn buna acilen bir çözüm bulmalı Dietrich Mateschitz’in konuşacağı yerde takımda ne iş yaptığı hangi görevde olduğu belli olmayan birinin konuşması çok saçma.

    Red Bull ve Renault 2017 sonuna kadar anlaştılar ve bu anlaşmada Red Bull yeni V6 MOTORUN gelişimin de Ers sisteminde önemli rol oynayacakları için gurur duyuyoruz diyorlardı şimdi bunlar unutuldu suçlu günah keçisi Renault oldu bu kadarda olmaz pes doğrusu.

    İspanya dediler gördük Monaco dediler gördük buralar motor pisti değildi çok emindiler ama sonuçlar ortada bahane helebilmem ne gibi oda bunlar da var.

    2007 yılında Şampiyon motor üreticisi ile anlaştık diye sevindiler 2008 de bir adım daha geliştik birlikte. 2009 da köklü kural değişiklikleri ile Kersi arabaya entegre etmeyerek Renault’un kerse ve kerse uyumlu olmayan motor haritalama motor sağladık dayanıklılık problemleri yaşadık Mercedesin kapısını çaldılar Mercedes motor vermedi amaç ne Renault motorunun bahaneleri dayanıksız ve güçsüz olması bunu kabullendiler 2010 da motor verdik dayanıklılık sorunları yaşadık fabrika takımında sorun yok ama müşteri takımında dayanıklılık sorunları vardı bununda en büyük nedeni Newey’in tasarladığı şasilerin hepsi motoru her zaman zorlar 2010 Abu Dhabi de Petrov ve Kubica da son yarış için hiç kullanılmamış iki sıfır motor vardı Rbr nin elinde sıfır motor yoktu. 2011 gelmeden Renault fabrika takımını sattı ve tüm ağırlığını Red Bull’a verdi ve 2011 de sıfır sorun ile en başarılı sezonumuzu yaladık. 2012 birçok küçük şeyin ama hız olarak etkileyici yasaklamalar ile girdik ve İtalyan Alternatör üreticisi hata yaptı bundan da dönmeyi başardık. 2013 sezonu Motor haritalama sisteminin tavan yaptığı noktaydı ve son 9 yarışı kazandık bu bir rekordu Singapur da gözler Renault motorunun üzerindeydi illegal bir şey yine yoktu şimdi sen çık bunları inkar et bunlar Nankörlük. 2011 İtalya-2011 Belçika-2013 İtalya-2013 Belçika Motor pistidir doğru hani mükemmel aerodinami paketimizle kazandık ya oraları hodri meydan bu senede mükemmel aerodinami paketimizle kazanalım görelim.

    Renault bu arenada 37 yıldır vardır ve olmaya da devam edecektir. Bu gün Turbo motor dendiğinde bu harika seriye ilk Turbo motoru yapıp yarışa katılan Renault’dur. İlk Turbo motor da Pole alıp yarış kazanan Renault’dur. Ayrton Senna gibi bir efsane bile ilk Pole pozisyonunu ve galibiyetini Renault Turbo motor ile almıştır. Bu gün Williams dendiğinde akla Williams Renault gelir Benetton dendiğin de Renault gelir Schumacher gibi bir pilotun bir şampiyonluğu Renault motorlu bir araçta gelmiştir. Fabrika takımı olarak 2005-2006 yılları unutulmaz V10 motordan V8 motora geçiş ve sonrası bu gün Red Bull dendiğinde akla eminim ilk Renault gelecektir çünkü gelişim olmayan bir motor da haritalama ile düşük yakıt ile aerodinamik avantajı ile kesinlikle Renault hatırlanacaktır. F1 in V8 dönemi 2006-2013 sezonları arasında V8 de elde edilen başarılar hatırlanacaktır.

    Bu iş daha uzamamalı bu sezon sonu yada sezon içi anlaşmalar fes edilmeli o zaman görelim.

  17. Onur Gentas avatarı

    Herşeyden önce Renault Formula 1’de dünün motor üreticisi değil. Uzun yıllardır bu konuda ciddi anlamda deneyime sahipler. Williams ve Benetton’da çok ciddi başarılara da imza atmışlardır. Bu başarılarını da Red Bull ile devam ettirdiler. Tartışmasız son 20 yılın en önemli üreticilerinden biri. Bununla beraber renault olmasa araçlar ya Mercedes ya da Ferrari motoru ile yarışacaklar. Çeşitlilik her zaman iyidir. Red Bull burada iyi gün dostluğu yapmıştır. Daha 6 yarışın sonunda ki bu kadar aşama kaydetmişken yapılacak bir açıklamalar değildir bunlar.

  18. Renault ile 4 yıl şampiyon olurken sesiniz çıkmıyordu şimdi kaybediyorsunuz suçlu Renault oldu. tabi şampiyon olurken motor kullanmıyordunuz herhalde.

    1. Aslında yanlış hatırlamıyorsam marko’nun o dönemde sesi çıkıyordu 🙂

  19. ulan görende 4 yıldır reno motoruyla şampiyon olmadılar sanır .

  20. Bunlar işte bu yüzden büyük takım olamayacaklar. F1 bıraktıkları zaman da gelecek ve hiç bir zaman hatırlanmayacaklar.

    Yazık belki Renault harbiden iyi çalışmadı iyi hazırlanmadı ama sen çıkpta kaç senedir tozunu attırdığın F1 de ne kullanıyordun. Onu geçtik böyle söylemler hiç yakışıyormu bir dünya şampiyonu takıma. Yazık gerçekten.

    Egzoz beslemeli difüzörü sadece Newey tasarlamadı yada uygulamadı hatırlatırım. Renault un payı çok büyüktü bu işte.

    Renault yıllarca yarıştı F1 de kazandı kaybetti ama her zaman yarıştı ve büyüklerden. Ama siz sadece nasıl hatırlanacaksınız söyleyeyim, Newey Racing…

  21. bu ne rezilliktir ya? itin bir tarafına sokup çıkarma çabaları tam gaz devam ediyor. Bunların anlaşmaları yok mu? nasıl bu kadar karalayıcı açıklamalara müsade ediyorlar anlamıyorum.

  22. monacoda aracın dengesine bakdığımızda mercedes ayrı bir ligde tüm suçu renault ya atmaları saçma siz 4 sene kendi kendinize şampiyon olmadınız demi !!!

  23. FerrariFanTR avatarı

    bu kadar da yüklenmeye gerek var mı bilmiyorum. sonuçta zamanında aldıgınız başarılarda renonun size özel yaptıgı yazılımların da çok büyük payı var.

  24. Anladık tüm sorun Renaultta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir