Allison: “Ferrari Daha Yaratıcı Olmak Zorunda”

Ferrari’nin Teknik Patronu James Allison’a göre Ferrari, Formula 1’de tekrar kazanmak istiyorsa daha rekabetçi olmak zorunda.

En son şampiyonluğunu 2008’de kazanan Ferrari, bir seneyi aşkın bir süredir yarış kazanamadı ve bu sene sadece bir defa podyuma çıktı.

Allison “Rekabetçi olmak için yaratıcılık ve orijinallik gerçekten önemli bölümler. Ancak sihirle olacak bir şey yok.”

“Aracınızda yaratıcılık istiyorsanız bunun planlarını yapmalı ve insanlara yaratıcılık için gerekli boşluğu vermelisiniz.”

“Onları zamana karşı tutup sırtlarını duvara yaslayarak çalıştırmak istiyorsanız o zaman farklı yaklaşım için zamanları olmayabilir çünkü tek seçenekleri vardır. Ve onun çalışması gerekir.”

“Ferrari’de bir sürü yetenek var. Deneyimli ve kaliteli bir sürü kişi var ve teknik açıdan diğerleriyle eşit seviyedeler. Sadece olağan dışı şeyler yapabilmeleri için onlara boşluk ve cesaret vermek gerekir. Hatalı olsalar bile yedek planı devreye sokmak için zamanın olduğunu bilmeleri gerekir.” dedi.

Allison, kendisinin takıma katılmasından bu yana bir çok önemli değişikliğin olduğunu ancak değişikliklerin sonuca yansımasının biraz zaman alacağını söyledi.

Allison “Bu sporda rahat olursanız ölürsünüz. Buraya geldiğimden beri organizasyon açısından önemli değişiklikler oldu ve gelecekte işleri daha iyi yapmak için neler yapmamız gerektiğini fark ettikçe başka değişiklikler olacak.”

“Aylar önce yaptığım kilit değişikliklerin zamanla artarak işe yarayacağını umuyorum.” dedi.


Yorumlar

“Allison: “Ferrari Daha Yaratıcı Olmak Zorunda”” için 3 yanıt

  1. Ferrari’de demeç verenlerin en büyük rakibi bizim İbrahim Hacıosmanoğlu. Bu kadar gereksiz bu kadar bilindik ve boş konuşan adamlar daha olamaz.
    Neden Ferrari’den 1 kişi çıkıp “bilmediğimiz bir şey” anlatmaz?

  2. fatih kılıç avatarı
    fatih kılıç

    sezon öncesi testlerde aracı çalıştırmayı başaramayan redbul her yarış podyuma oynuyr. çok değil birkaç yarış sonra mercedesi gerçek anlamda zorlamaya başlarlar. ferrariye bakıyorsun laftan başka birşey yok ortada.

  3. Daha yaratıcı olmadan kazanılmayacağını bize öğrettiğin için teşekkürler Allison, hadi şimdi çizimlerinin başına dön.

    Araçları skandal açıklamaları daha da skandal, toplanıp anlaşıyorlar heralde hadi aynı şöyleri söyleyip söyleyip duralım diye.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir