de Silvestro: Cinsiyet F1 İçin Önemli Değil

yazar:

kategori:

Simona de Silvestro Sauber ile Formula 1’e adım atması için motorsporlarında hiçbir cinsiyet ayrımına maruz kalmadığını söyledi.

Eski IndyCar pilotu bu yıl Sauber ile birlikte olmak için yarış koltuğunu bıraktı ve iki yaşındaki Sauber C31 ile test yaptı.

de Silvestro çoğu yarış takımının cinsiyetten öte bir pilotun ne kadar hızlı olduğu ile ilgilendiklerini ve kadın sürücülerin az olmasını alt serilerde çok daha az kadın sürücü olmasından kaynaklandığını belirtiyor.

“Eğer kartinge bakarsak 100 erkek yarışırken üç veya dört kız görüyoruz, sonunda kesinlikle oran daha da düşüyor. Yarışlarda üst seviyeye çıkmak erkek veya kadın olarak çok zordur. Kendinizi bir çok sürücüye karşı kanıtlamalısınız. Dünyadaki her sürücü F1’de yarışmak ister, ancak sadece 22 koltuk var.”

“Bunun daha zor veya farklı olduğunu asla hissetmedim, çünkü benim için en önemli şey hızlı olduğunuzu kanıtlamak, ve yarışlar kazanıyorsanız üstteki insanlar size sadece yarış pilotu olarak yaklaşmaya başlıyorlar.”

F1’de bir kadın pilot olmanın bir beklenti veya baskı getirip getirmediği sorulduğunda ise de Silvestro önemli olanın hız olduğunda ısrar ediyor.

“Bence baskı veya beklenti yok, önemli olan rekabetçi olabildiğimizi göstermek ve kariyerim boyunca bunu yapabildim. IndyCar’a kadar her zaman yarışlar kazandım ve önlerde olabildim. Önemli olan şey bu, eğer F1’de olma şansına sahip olursam bu çocuklara ne kadar hızlı olduğumu göstermek isterim. Anahtar nokta bu.”

De Silvestro Sauber’in kadın bir takım patronuna sahip olmasının kendisine yardım ettiği söylentilerini reddetti.

“Bunun yardım ettiğini düşünmüyorum, ben kadınım, ancak ilk kez kadın bir patronum var, bu biraz farklı. Bende gördüğü şey gerçekten görmemi istediğim şey ve bunun olmasını istiyorum. Bence bu birşeyi değiştirmiyor, çünkü günün sonunda burada çalışmak için bulunuyorum.”


Yorumlar

“de Silvestro: Cinsiyet F1 İçin Önemli Değil” için 2 yanıt

  1. Simona hakkında çok bilgim yoktu ama atlattığı kazayı ve hala iyileşmeyen ellerle 1 hafta sonra yarışa çıkmasını çok geçmeden bir büyük kaza daha yapmasını ve hala hızlı olmaya gayret etmesini taktir ettim..Umarım bayan bir şampiyonumuz olur 🙂

    Fotoğraf kaza sonrası alevlerden zor kaçabilen Silvestro’nun kaskı.

  2. BahtsızBedevi avatarı
    BahtsızBedevi

    cok dogru demiş. alt serilerde kac kadın varki tee F1 e cıksın. hızlı oldugunu kanıtlayan pilotlar bile koltuk bulamıyo bazen

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir