Alonso Bisiklet Takımı İle Hala İlgileniyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso günü İtalya’nın önemli bisiklet yarışı Giro d’Italia’ya katılarak geçirdi.

Bu hafta Ferrari’nin F1 simülatöründe zaman geçiren İspanyol pilot Perşembe günü bir VIP araçla yarışın 171 kilometrelik dağ etabına katılmak için hareket etti.

Geçtiğimiz yıl Alonso en büyük İspanyol takımı olan Euskaltel-Euskadi’yi satın almak istemişti, ancak görüşmeler başarılı olmamıştı.

Bunun ardından Alonso sıfırdan bir takım kurmak istemişti, ancak görünüşe göre Alonso’nun bu planları da başarılı olamadı.

Raporlara göre Alonso Peter Sagan ile anlaşmak istemiş ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından yıllık 20 milyon dolarlık bir sponsorluk için çaba sarfetmiş.

Sporu yöneten UCI’de adı ‘FACT’ (Fernando Alonso Cycling Team) olarak kayıtlı takımı sorulduğunda Alonso, planlarının 2015’te hazır olmak olduğunu söyledi.

“Bunun için çalışıyoruz. Amacımız ve umduğumuz şey bu. Bildiğiniz gibi saygı duyulması gereken bazı kurallar ve zamanlamalar var ve arka planda herşeyin doğru adımlarla yapılması için çalışıyoruz.”

“Profesyonel ve saygılı bir şekilde bunun üzerinde çalışıyoruz, çünkü bizim dünyamızın dışındaki bir dünyaya giriyoruz ve bir çok şey öğrenmemiz gerekiyor. Bunu adım adım yapacağız. Acelemiz yok, çünkü bunu iyi yoldan yapmak istiyoruz.”


Yorumlar

“Alonso Bisiklet Takımı İle Hala İlgileniyor” için 2 yanıt

  1. özellikle mevcut takımlardan birini almak istemesinin sebebi pro tour lisansı… malum çok zor alınan birşeydir pro tour lisansı… gelelim maliyetlere ortalama bir pro tour lisanslı takımım yıllık ortalama maliyeti 25.000.000 usd civarındadır. tabii bu ham bedel. teknik heyet, ekipman, konaklama, dünya çapında lojistik, survatlar, özel besin programları ve dietistyenler vs. ile bu rakam 40.000.000 usd lere ulaşabilir. yani sponsor şart. son yıllarda özellikle arap ülkeleri ve abd bu branşa özel bir ilgi duyduğundan, buralardan bir sponsor bulma şansı var. tek sorun şu ki yoğun doping sorunu yaşayan yol bisikleti maalesef bankacılık ve iletişim sektörünü çoktan kaybetmiş durumda…

  2. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Tüm umudum bu.. en sevdiğim pilot F1 kadar sevdiğim diğer spora dahil olacak bisiklet turlarını zevkle takip etsem de tuttuğum bir takım yoktu biraz Team Saxo Bank Tinkoff’a biraz sempatim vardı Alberto Contador’dan dolayı ama Alonso sayesinde bir takımın taraftarı olabileceğim sanırım..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir