Purnell: "2009 Kuralları Yeterli Olmayabilir"

yazar:

kategori:

Formula 1’in yönetim kurullunda önde gelen isimlerden Tony Purnell, 2009’da uygulanacak radikal aerodinamik değişikliklerin geçişi arttıracağından şüphe ediyor.

Eski Jaguar takım patronu ve şimdi FIA’nın teknik danışmanı olan Tony Purnell, kural değişikliklerinin, downforce azalması hedeflerini gerçekleştirmesinden kuşku duyuyor.

Racecar Engineerin Magazine dergisine konuşan Purnell: "Bana şu andakinden daha fazla downforce olacak gibi geliyor ve aero kuralları, yarış için fazla anlam ifade edeceğinden şüphe ediyorum"

Teknik Çalışma Grubu’nun önersinde FIA, 2009 için radikal aerodinamik değişiklikleri onaylamıştı.

Ama Purnell bu kuralların, yere basma kuvvetini %50’den ziyade %20-30’lar civarında düşüreceğinden kuşku duyuyor. Eğer kurallar yeterli görülmezse de FIA’nın harekete geçeceğini de belirtiyor.

Purnell: "Aero kurallarının yarışmalar adına küçük bir şey olacağından şüphe ediyorum"

"Eğer lazımsa tekrar düşünmek gerekecektir"


Yorumlar

  1. FOTA teknik calisma grubu su an bir arac gecmek icin onunuzdekinden 2 sn hizli olmaniz gerekiyor demisti ve yeni aero calismalari ile bunu yari yariya yani 1 sn ye indirdik demislerdi, ben bu adamin dusuncesine katilmiyorum.. Bu arada Sener SALIH arkadasima da katilmamak elde degil, ozellikle KERS cok maliyetli olacak, keske 1-2 sene daha ertelenseydi, zaten cevreci de degil..

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Tabi tabi tekrar düşünün siz nasıl içine edebiliriz diye ;bir sistemin işlememesi üzerine bu kadar kafa yoracağınıza işlemesi üzerine kafa yorsanız nasıl olur acaba ,sürekli değişiklik sürekli değişiklik bunun sonucunda maliyetler azalmayacak aksine her kural değişikliğinde ortaya çıkan yeni uygulamalar dolayısıyla sürekli bir ar-ge masrafı üstelik ivmeside hep yukarı ;bu bana şu sözü hatırlatıyor ''en kötü karar karasızlıktan daha iyidir'' ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir