Vettel “Bol Olaylı” Bir Kanada GP Bekliyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, 2014 Formula 1 sezonunun 7. yarışı olan Kanada GP’nin bol olaylı geçeceğini düşündüğünü söyledi.

Monaco’da yarış dışı kalan Vettel, Renault’nun motor konusunda güncellemelere sahip olacağı Montreal öncesinde heyecanlı. Ancak Vettel, bir nevi cadde pisti olan Gilles Villeneuve pistinde bir çok olayın yaşanabileceğini düşünüyor.

Vettel “Kanada yüksek hızlı ve zorlayıcı bir pist. Bariyerler ve beton duvarlarla çevrili bir pist. Özellikle 15. virajda çok büyük risk var. Orası Şampiyonlar Duvarı olarak da biliniyor ve orada sağ taraftaki bariyerler ile sadece bir kaç cm fark oluyor.”

“İlk tehlike alanı ise daha start oluyor. Çok dar sağ – sol kombinasyonu var. Diğer araçlarla temastan kaçınmaya çalışıyorsunuz aksi takdirde kaza yaparsınız.”

“Kanada yarışında güvenlik aracının piste girmesi olağan dışı bir durum değil.” dedi.

Daniel Ricciardo “Gridde kimsede motivasyon sorunu yoktur ancak bazı pistlerde biraz daha fazlası gerekiyor. O pistler sizden daha fazlasını istiyor ve hata yaparsanız sonucu büyük oluyor. Montreal tam olarak o kategoride yer alıyor.”

“Şikanların ve birisi ve U viraj geçmek ya da geçilmek için fırsat. Ancak kritik olan viraj muhtemelen sonuncusu. Maksimum hızla geliyorsunuz bu yüzden doğru frenlemede zaman kazanabilirsiniz. Ardından bordürlere doğru girerseniz ekstra zaman kazanırsınız. Ancak orada hata yapmak çok kolay. Hata yaparsanız büyük duvar sizi bekliyor olur.”

“Açık bir şekilde bazıları oraya sakin yaklaşıp bir kaç saliseden feragat edip temiz geçmeye çalışacak. Bazıları ise riske girip oradan tam gaz geçerek zaman kazanmaya çalışacak.”

“Duvara ne kadar yakın olursanız o kadar hızlı olursunuz. Duvarı öperseniz oldukça iyi hissedersiniz. Ancak çok sert öperseniz, hepsi o olur!” dedi.


Yorumlar

“Vettel “Bol Olaylı” Bir Kanada GP Bekliyor” için 5 yanıt

  1. Sanki ilk defa Kanada’ya gidiyor. Umarım şampiyonlar duvarının tadına bakarsın.

    1. Nick ve yorum bu kadar mı ahenkli olur.
      Resital.

    2. Yakışık olmayan bir ifade unutulmamalıdır ki şampiyonlar duvarı tehlikeli bir duvardır ve Riccardo Paletti nin 1984 teki ölümüde bu duvar yüzünden gerçekleşmiştir.

      Bazen sevmediğimiz şeyler olabilir ama insan olmayıda unutmamak lazım.

  2. Bütün Redbull takımı 2. veya 3.yarıştan itibaren Montreal e kilitlendiklerini söylediler.Bakalım Renault bu kadar önemli hangi motor güncellemesi ile gelicekler göreceğiz.Eğer çok ciddi bir atılım olursa en azından ilk 2 arasında bir pilot sokabilirler gibi geliyor.Onun dışında Montreal dekilerde lideri yakalayacak noktayı alamaz ise zaten olay bitmiştir 3 farklı dünyada yarışan takım olucak.
    1.Takım Mercedes (Galakxy)
    2.Takım Redbull (Günes Sistemi)
    3.Diğer (Dünya takımları)

    Ayrı dünyalarda izleriz zevk alıcaklarda farklı dünyalarda yarışlan kitleler olucaktır.Tabi Rosberg ve Hamilnton taraftarlarından daha heyecanlı ve çekişmeli geçen takım içi rekabetin verdiği zevki alıcak başkasıda olmaz.

  3. MyN1Fernando avatarı

    İnşallah.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir