Rosberg: Kanada İyi Bir Sonuç Kutlamak İçin Harika Bir Yer

yazar:

kategori:

Monaco GP’sinde kariyerinin beşinci zaferini elde eden Nico Rosberg, Kanada GP’sinin iyi bir sonuç kutlamak için harika bir yer olduğunu söyledi.

Rosberg sezonun açılış yarışı olan Avustralya GP’sini kazanmış ve sonraki 4 yarışta takım arkadaşının gerisinde ikinci olmuştu.

Pole pozisyonundan başladığı Monaco GP’sini kazanmayı başaran Alman pilot, Kanada’nın en sevdiği pistlerden birisi olduğunu söyledi.

“Monaco benim için özel bir yarış oldu. Orada birkez daha ilk iki sırayı aldık ve takım adına oldukça mutluyum. Lewis gerçekten iyiydi. Çok iyi sürdü ve genel olarak sürekli beni zorladı. Ama bu baskıya cevap vererek yarışı kazanmayı başardım”

“Geçen hafta sonu kötü şansımı kırmak benim için önemliydi. Önümüzde uzun geçecek bir sürü yarış var. Şuanda şampiyona lideriyim. Ama önümüzde çok fazla yarış var ve Lewis ile sıkı mücadelemiz devam edecektir”

“Montreal benim en sevdiğim pistlerden birisidir. Şehir harika ve bir o kadar eğlenceli. Özellikle akşamları… İyi bir sonuç kutlamak için harika bir yer!”

“Bu hafta sonu her zaman olduğu gibi tek hedefim galibiyet olacak”


Yorumlar

“Rosberg: Kanada İyi Bir Sonuç Kutlamak İçin Harika Bir Yer” için 24 yanıt

  1. Eğer şampiyona böyle devam ederse, son yarışta pilotlar kalp krizi geçirebilir, sevilen pilota diğer pilotlar kıyak geçebilir.Ferrari’nin bu yarışı iyi geçireceğini düşünmüyorum, frenlerin ve fren dengesinin çok önemli olduğu bir pist ve Ferrari’nin frenlemedeki sorunları belli, bir aşama kaydedilmemişse tabi.

  2. sıralama turlarında son turu her zamanki gibi hamilton değilde nico atarsa o zaman şımarık karaoğlan yenilebilir.diğer türlü karaoğlan bu pistte çok hızlı.
    birde şu konu var zaten mercedes çok hızlı en kötü 2.olur gibi.e schumi zamanında brarrichello yu.mc laren in hızlı zamanında mika nın yanında coulthart tıda gördük yani.takım arkadaşları zafer kazanırken onlar 3-4 gibi bir sonuç alıyorlardı çoğunlukla yani ve nico gibi takım arkadaşlarını çoğunlukla zorlayamıyorlardı.rosbergi hafife alanların f1 tarihindeki takım içi çekişmeleri iyi araştırmalarını tavsiye ederim.ve bu mücadele sonucunda illaki bir taraf galip gelecek ama ezilmemek mücadele etmek önemli nico da bunu yapıyor.

  3. En kötü 2.oluyorsunuz hala boş boş konuşuyorsunuz.Her hafta 5-6 tane Hamilton-Rosberg atışması görmekten bıktım.Sanki başka takım yokmuş gibi.Madem 2.liği beğenmiyorsun o zaman kendinden birşeyler kat da 1. ol.Zaten bu şartlarda sizi zorlayacak takım yok şu yem atma numaranızdan sıkıldık.Yemiyoruz zaten.

  4. En kötü 2.oluyorsunuz hala boş boş konuşuyorsunuz.Her hafta 5-6 tane Hamilton-Rosberg atışması görmekten bıktım.Sanki başka takım yokmuş gibi.Madem 2.liği beğenmiyorsun o zaman kendinden birşeyler kat da 1. ol.Zaten bu şartlarda sizi zorlayacak takım yok şu yem atma numaranızdan sıkıldık.Yemiyoruz zaten.

  5. Hamiltonu burada yenerse zaten Hamilton kolay kolay toparlanamaz.

    1. ben geçeceğine ihtimal vermiyorum. 6 yarış geçti, daha hamilton’ı geçtiği 1 düzgün yarış olmadı. avustralyada lewis yarış dışı kaldı, monaco’da da hile yaparak kazandı. kazandığı iki yarış bunlar. bunlara ek olarak kanada’da hamilton her zaman iyi olmuştur.

      1. Geçen sene ezecek diyordun, ne oldu adam yarışların çoğunda Hamilton’dan hızlıydı ve şampiyonada lider, izleyip göreceğizde ikide bir senin tuttuğun adamların KOLU BOZULUYOR.

        1. yarışların çoğunda hızlıysa geçseydi o zaman 🙂 6 yarış geçti mi? evet. bu sene rosberg’in bileğinin hakkıyla hamilton’ı yendiği 1 yarış göster desem gösteremezsin. hamilton sadece 5 tanesinde yarışabilmesine rağmen 4 defa kazandı. bileğinin hakkıyla.

          yine oltaya geldin işte. şimdi söyle: rosberg bileğinin hakkıyla hamilton’ı yenerek tek bir yarış kazanabildi mi henüz?

          1. ha şunu da söyleyeyim: sen istediğin kadar çırpın, bu sene hamilton şampiyon olacak, alonso da raikkonen’i yenecek. sen anca böyle hile hurdanın döndüğü yarışlardan sonra rosbergci olursun.

            dua et kimi alonso farkı 50-60 puanda kalsın. bari massa’dan daha fazla puan farkı yemesin 🙂

          2. Sende bana doğru dürüst yenebildiği kaç yarış gösterebilrsin, malezya ve bir nebze çin.Rosberg’te Bahreyn, ispanya ve Monaco’da daha hılzıydı.Yani anlatmak istediğim ortada ezme gibi bir durum yok, senin boş tahminlerinden biri 🙂

            Gelelim Kimi Alonso yarışına, eğer puan olarak bakarsak doğru söylüyorsun Alonso Kimi’yi eziyor, ancak yarış yarış bakarsan ortada fazla bir fark yok son yarışlarda Kimi’nin ön plana çıkmaya başladığını görürsün.

            1. malezya ve bir nebze çin mi? 😀

              çin neden bir nebze, hayırdır? bahreyn’de adam 10 saniyelik avantajı erimesine rağmen söke söke aldı zaferi. o defansı raikkonen hayatı boyunca yapamaz. ispanyada daha hızlıysa geçseydi, polü de kaybetti yarışı da. hala boş boş konuşuyorsun.

              son olarak monaco’da neye göre karar verdin rosberg’in hızlı olduğuna? hile ile pole almasından mı? rosberg monaco’da hile yapmasa yine son 4 yarış olduğu gibi kaybedecekti.

              raikkonen ise geçilen 6 yarışın hiçbirinde şanssızlık yaşamasa önde bitirebileceği tek yarış monaco idi. o da şansla aldığı bir startın yardımı sayesinde.

              1. Şimdi Kimi’ye gelince ASLAN kesiliyorsun ya, Bahreynde 10 sn lik farkın neden oluştuğunu niye açıklamıyorsun, konu Kimi olunca saatlerce araştırma yapıp lastik kavuçuğunu bile olaya mudahil eden sen(mesela yani :)), oluşan farkın lastik farkından olduğunu nasılda atlıyor bak sen Royalcan’a.

              2. Birde Bahreyndeki ilk stint sonundaki EŞİT LASTİKLERLE pite girmeden önceki farkı yazssana iki pilot arasındaki görelim Hamilton ne kadar fark koymuş çok hızlı ya arkadaş.

              3. kavuçuk değil kauçuk olacak o.

                safmısın dostum sen, 10 saniyelik fark elbette lastik farkından oluştu. ancak bu avantaj bile değildi çünkü son stintte de tam tersi durum rosberg’de olacaktı. hamilton nasıl farkı açtıysa, rosberg de kapatmaya çalışacaktı. ama yakalayana kadar muhtemelen lastikleri bitecekti.

                güvenlik aracı girmese son stintte bu sefer hamilton sert, rosberg yumuşak lastiklerle yarışacaktı ama arada ham’ın açtığı 10 saniyelik fark olacaktı. rosberg ise yumuşaklarla yarışıp bu farkı eritene kadar lastiklerini bitirecek, hamilton için rahat bir zafer olacaktı. ancak güvenlik aracı sert lastikli hamilton’ı yumuşak lastik ve DRS’li rosberg’in hemen önüne attı. bu da büyük bir dezavantajdı. ancak sanırım kore 2011’den daha iyi bir defans ile (belki de son 10 yılın en iyisi) yerini korumayı başardı.

                anladın mı? filtreden geçmiştir umarım.

                dostum sen hakkaten boşsun yahu. oturmuş en basit yarış durumlarını açıklamaya çalışıyorum, ciddi söylüyorum, biraz kafayı çalıştır.

              4. Uzun açıklamana gerek yok, dostum o yeaa, Bahreyn yarışı ile ilgili eşit şartları konuşacağımız tek yer, ilk stinttir doğrumu? Bence doğru peki bu eşit şartlarda Hamilton Rosbergden atak yemişmidir yemişdir?Yani aynı arabaya sahip takım arkadaşına atak yapabilmek için daha hızlı olmak gerekirmi, gerekir ki!!! Hamilton yarıştan sonra Rosberg benden hızlıydı demişmmidir, demiştir, peki senin uzun uzun açıklamaya çalıştığın olay nedir, evet nedir, Hamilton’un kendi ağızıyla söylediği Rosberg benden hızlıydı lafını çürütmeye çalışmak, bu kadar ufkun açık maşallah gerçekten yarışan adamdan iyi biliyorsun maşallah bu ne bilgi 🙂

              5. Kimi çek Royalcan Kimi çek, buradan olmadı birazda Kimi’den kapışalım 🙂

              6. valla hiç pazar günümü sana f1 öğreterek harcamayacağım. çin’de rosberg baskı altında rezil oldu, ezildi, 15 saniye fark yedi, buna rağmen “bir nebze çin” yazmışsın kendi çapında. hamilton’ın kazandığı 4 yarış da söke söke aldığı yarışlardır. istediğin kadar çırpın, ağla, zırla, bu sene hamilton şampiyon olacak, alonso da raikkonen’i yenecek. ha bir iki şanssız yarışı olursa ham’ın, gelip buraya gene zırva yazarsın, onun dışında buna bile şansın yok, hadi benden bu kadar. umarım birşeyler kapmışsındır 🙂

            2. Ki Alonso’nun takım tarafından desteklenmeside Kimi için büyük dezavantaj iken.

              1. Alonso takım tarafından desteklenmiyor.Ben bunu söylemekten bıktım sizin pilotunuz yenilince siz bunun tekrarlamaktan bıkmıyorsunuz.Kabul edin işte Alonso daha iyi.

  6. Iyi bir sonuç olarak neyi kastettigine bagli,eger ikinciligi kastediyorsa tamam,ama yarisi kazanmayi dusunuyorsa bu çok utopik,Hamilton gibi super hizli bir pilot yaris içinde problem yasamazsa Rosbergin bu yarisi kazanmasi gerçekten mucize olur…

  7. OtonomAktor avatarı

    Ham in harbiden iyi oldugu bir pist. Ros un işi burda cok daha zor. Malezya gibi fark yiyebilir ham den.

  8. hamılton burda sınırları zorlucaktır helekı duzluk hızı ıle

  9. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Aklından bile geçirme!

    1. Billy Bones avatarı

      olur 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir