Rossi Mugello Podyumuna Döndüğü İçin Mutlu

yazar:

kategori:

Valentino Rossi, Mugello’da yeniden podyuma çıktığı için mutlu olduğunu söyledi.

Rossi bu hafta sonu MotoGP kariyerindeki 300. yarışına kendi seyircisi önünde çıktı ve yarışı üçüncü sırada tamamladı.

Sıralama turlarındaki hatalarının muhtemel bir galibiyet mücadelesine mâl olduğunu söyleyen Rossi, evinde yeniden podyuma çıktığı için mutlu olduğunu söyledi.

“Sıralama turları ve hafta sonu bizim için biraz zor oldu. Marc ve Jorge ile mücadele edebilmek için bir şansım olduğunu düşünüyordum fakat dün yaptığımız hatanın buna engel olduğunu düşünüyordum”

“Dördüncü çizgiden başlamanın benim için zor olacağını biliyordum. Sabah şanzıman ile ilgili bir sorun vardı. Küçük bir hata yapmıştım. Her insan hata yapar. Bu yüzden seans içerisinde büyük bir kayıp yaşadık. Diğer bisiklet ile piste çıktım, fakat farklı ayarları vardı ve bu benim için büyük bir dezavantaj oldu”

“Neyse ki ekibim iyi bir iş yaptı ve bisikleti yarışa kadar hazırladık. Yarış içerisinde bazı iyi geçişler yaptım. İlk günden bu yana burada güçlü olduğumuzu biliyordum ve kısa süre içerisinde üçüncülüğe yükseldim. Üçüncülüğe yükseldiğimde Marc zaten benim 1.5 saniye önümdeydi”

“Ne yazık ki farklı haritalar denediğim iki turda bir saniye daha kaybettim ve o dakikadan sonra onları yakalamam mümkün değildi. Daha sonra normal ayarlara döndüm ve herşey daha iyi görünüyordu”

“Marc ve Jorge arasındaki savaşı izlemek harikaydı. Sürekli birbirlerini geçmeye çalıştılar. Açıkçası onların birbirlerine dokunup zaman kaybetmesini ümit ediyordum!”

“Herşeye rağmen hızımdan dolayı mutluyum. Hafta sonu kötü başlasa bile yarışı podyumda bitirmeyi başardık”

“Beş yıl sonra Mugello podyumuna döndüğüm için mutluyum. Açıkçası sezonun en duygusal anlarını yaşıyorum. Yaklaşık On bin kişinin elinde sarı kapaklar vardı ve bugün beni destekledikler. Bu yüzden yarışı podyuma bitirmek istedim. Onların önünde yarışma gerçekten harikaydı”

Fanların inanılmaz desteği karşısında Rossi duygusal anlar yaşadığını itiraf ediyor.

“Oldukça uzun bir kariyerim oldu. Harika sonuçlar ve bir çok zafer elde ettim. Bu desteğin nedeninin bu olduğunu düşünüyorum. Böylesi bir taraftara sahip olduğum için şanslıyım. Bu gerçekten duygusal”

Rossi bu sonuç ile birlikte şampiyonada Pedrosa’yı geride bırakarak ikinciliğe yükseldi.

Rossi “Üç ardışık podyum iyidir ve şimdi ikinci sıradayım. Önümüzdeki üç veya dört yarış Marc’ın diskalifiye olmasını umut ediyorum! Bu herkes için daha eğlenceli olurdu!” diyerek şaka yaptı.

“Kazanmak istiyorum. Benim tek hedefim bu. Barcelona’da Marc ve Jorge ile mücadele edebilmek için daha çok çalışacağım”

Rossi, yeni yarışların eskiye oranla daha zor olduğunu itiraf ediyor.

“Şimdi yarışlar çok çok zor. Geçmişte farklı stratejiler yapabiliyordunuz. Ama şimdi sonuna kadar elinizden geleni yapmak zorundasınız”

“Mesela bu yarış benim en zor podyumlarımdan birisi oldu. Ama yarışın sonunda yaşadığım duygu gerçekten büyüktü”


Yorumlar

“Rossi Mugello Podyumuna Döndüğü İçin Mutlu” için 2 yanıt

  1. Her sporun bir yaşı var herkesinde maksimumu çıkartabildiği bir yaş aralığı var.
    Nerede eski Rossi nerede her pistte kendinden bir seyler koyan rossi hey gidi günler.
    Tabi eleştirmiyorum bu doğal bir sonuç neticede kim kendi jenerasyonunda diğer jenerasyonlardan daha iyi is çıkartıyorsa o zaten efsane oluyor Rossi de böyle bir efsane.

  2. Rossi’yi kutlamaya gelen inanılmaz bir taraftar seli vardı podyum serenomisinde…Mick Doohan ve Valentino Rossi Moto Gp’nin popülerliğini oldukça yükselttiler…Bugün başka bir efsane Giacomo Agostini’yi (15 kez Dünya şampiyonu) pit duvarında bulunmasıda başka bir keyifti..

    Dün Rossi sıralamalarda ilk üçün içinde olabilseydi bugün 3 pilot arasında ki duelloyu seyredebilirdik…

    Yarış sonu basın demeçlerini sitede görebilmek çok güzel…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir