Marquez: Bugün Daha Fazla Risk Almak Zorundaydım

yazar:

kategori:

Marc Marquez, İtalya GP’sini kazanabilmek için daha fazla risk almak zorunda kaldığını itiraf etti.

Marquez pole pozisyonundan başladığı yarışta iyi bir kalkış yapamamış ve üçüncülüğe gerilemişti.

Iannone’yi geride bırakarak Lorenzo’nun peşine takılan ve yarışın büyük kısmını İspanyol pilotu arkasında götüren Marquez, son turda Lorenzo’ya atak yapmış ve liderliğe yükselmişti.

Bu yıl art arda altıncı zaferine ulaşan Marquez, galibiyet için daha fazla risk aldığını söyledi.

“Bu galibiyet ile birlikte gerçekten çok mutluyum. Jorge ile büyük bir mücadele içerisindeydik. Bu mücadeleden oldukça eğlendiğimi söyleyebilirim”

“Mugello benim için her zaman zor geçmiştir. Burada daha önce iyi puanlar alamadım. Kısacası burada zafer beklemiyordum. Yarışı kazanabileceğimi düşünmüyordum. Amacım hasarı en aza indirmekti. Lakin bunun mümkün olabileceğini gördük. Jorge ve Valentino çok hızlıydılar ve biz onlara ayak uydurabiliyorduk. Buna karşın onları geçebilmek için daha fazla risk almalıydım ve öyle yaptım”

“Tüm hafta sonu boyunca iyi bir yaptığımızı düşünüyorum. Isınma turlarında altıncı viteste bazı değişikliklere gittik ve bu bizim için oldukça önemli oldu. Yaptığımız bu değişiklik belkide bize zaferi getiren hamleydi”

“Genel olarak tüm hafta sonundan oldukça memnunum. Şimdi evimdeki yarışı düşünüyorum. Umarım başarımızı sürdürebiliriz”


Yorumlar

“Marquez: Bugün Daha Fazla Risk Almak Zorundaydım” için bir yanıt

  1. Geçen yıl Marquez, Mugello pistinde ki antremanlarda belki de hayatına mal olabilecek bir kazayı ucuz atlatmıştı ve yarış onun için hiçte umduğu gibi sonuçlanmamıştı…

    Bu sene bu durumu atlatmış bir durum sergiledi ve Lorenzo ile muhteşem bir yarış izlettiler seyircilere… İmkanı olanlar banttanda olsa bu yarışı izlemeliler…

    Lorenzo’nunda yarış sonu basın demeci de yayınlanırsa dahada keyifli olur…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir