Head: “F1’deki Yeni Turbo Dönemi Aşırı Pahalı”

Williams F1 takımının eski ortağı ve teknik patronu Patrick Head, Formula 1’in yeni turbo döneminin aşırı pahalı olduğunu söyledi.

Williams takımının kurucularından olan başarılı teknik adam, BBC’ye yaptığı açıklamada sporun yol araçlarında kullanılan hibrit sistemi üzerine çok fazla odaklanarak hata yaptığını söyledi.

Head “Formula 1 daha çok sürücü ve pist üstünde eğlence odaklı olmalı. Yol araçlarını hazırlayan insanlar hibrit teknolojiler üzerinde şu anda zaten iyi iş çıkarıyorlar. Formula 1’de hibrit teknolojilerin gösterilmesi gerektiğinden emin değilim.”

“Her sene bir takım için 2 milyon Euro’ya 800 beygirlik motor üretebilirsiniz.  Şu anda ise takımlar motor için bu paranın 10 katı ödemek zorundalar.”

“Formula 1 araçlarının motor tedariği için çok pahalı bir yöntem. Motorlar etkileyici parçalar ancak yapmaları gereken şeye bakarak çok pahalılar.” dedi.

Benzer bir açıklama da Flavio Briatore’den geldi. Briatore “Bir sezonda 70 farklı kanat hazırlamak gerçekçi midir? Bu mühendislerin orgazm olması için mi?” dedi.


Yorumlar

“Head: “F1’deki Yeni Turbo Dönemi Aşırı Pahalı”” için 4 yanıt

  1. Bizim arnica bora 5000 in sesi bunlardan daha fazla çıkıyor:)

  2. helal olsun..adam dobra dobra konusmus…bıtırdıler f1 i…lastik takılmış elektrık süpürgesi izliyoruz desem yeridir bence…

  3. Her sene bir takım için 2 milyon Euro’ya 800 beygirlik motor üretebilirsiniz. Şu anda ise takımlar motor için bu paranın 10 katı ödemek zorundalar.

    Budur. Hayır gelişime de izin vermiyorsun, silindir çapına, stroka kadar belirliyorsun sonra olay ‘teknoloji geliştiriyoruz’ oluyor, nerde gelişiyor la? Resmen sipariş veriyorlar.

  4. Aptallık. Başka bir şey değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir