Chiesa: “Rosberg, Hamilton’un Kirli İşlerini Yapar”

Lewis Hamilton ve Nico Rosberg’in karting dönemindeki takım patronları Dino Chiesa, bu iki sürücü hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.

Şu anda Mercedes adına yarışan iki sürücü, 2000’de AMG ve Mclaren sponsorluğunda Team MBM takımında takım arkadaşıydı.

Bild’e konuşan Chiesa “Lewis hızlı turunda her zaman Nico’dan biraz daha hızlı olurdu. Bunu iyi bilirdi ve bugün de biliyor.”

“Ancak Rosberg her zaman daha sıkı çalıştı. Her zaman ayarlar, mekanikerler ve mühendislerle çalışma gibi kirli işleri o yaptı.”

“Lewis asla arka planda Nico kadar sıkı çalışmadı. ”

“Onlardan birisi yeteneğe sahip, diğeri ise hızlı ancak daha çok düşünüyor. Ve Lewis, Nico’nun pastasından bir parça keserek onu kendisi satıyor.” dedi.

Chiesa, iki sürücünün karting dönemlerinde bile psikolojik oyunlar oynadığını söyledi.

Chiesa “Evet, ancak o dönemde farklı seviyede oynuyorlardı. O dönemde takım patronuydum ancak aynı zamanda bir danışman ve baba gibiydim.”

“Otel resepsiyonlarından kızgın çağrılar gelirdi. Bazen odayı yıkarlardı. Fırlatılan yastıkla, ardından battaniye ile başlardı ve oda görevlisi kendisini sokakta bulurdu.  En sonunda ödediğim fatura dışında eğlenceli oluyordu.” dedi.

hamilton_rosberg_eski2

Hamilton’un Monaco hafta sonunu değerlendiren Chiesa “Lewis genç, kızgın bir İtalyan gibi davrandı. Asla onun hatası olmaz. Her zaman diğerlerinin ona zarar verdiğini düşünür.”

“Ancak bunun bir Alman takımı olduğunu ve Alman sürücünün orada 3 senedir olduğunu anlamanız lazım. Lewis, takımın Nico’ya daha yakın olduğunu düşünüyor olabilir. Bu normal.” dedi.

Chiesa, Rosberg ile görüşmeye devam ettiğini ancak Hamilton ile görüşmenin pek mümkün olmadığını söyledi.

Chiesa “Ona ulaşmak zor. Menajerleri pek yardımcı olmuyorlar. Hollywood yıldızı için bu iyi olabilir ancak Formula 1 pilotu için iyi değil. Bu insanlar ona süper star havası veriyorlar.”

“Ancak motor sporları şov değildir, sıkı çalışmadır. Bu yüzden Niki Lauda’nın onu tekrar dünyaya getirmiş olması doğruydu.” dedi.


Yorumlar

“Chiesa: “Rosberg, Hamilton’un Kirli İşlerini Yapar”” için 10 yanıt

  1. ROYALHUNT arkadasımızın tespitleri dogru haberin aslı f1turkiye sitesinde mevcut.
    Son zamanlarda Rosberg reklamı artmaya basladı.
    İYİ pilot hepsi bu.
    Ham ile kıyaslaması su sekilde olmalı kimse kızmasın ”hiç atla eşek bir olur mu eşşek ne kadar inatlaşsa da atı geçemez.”
    olay budur.SU an f1 de iki tane safkan at var ham ve alonso.

  2. haber yanlış anlaşılmış. veya yanlış çevrilmiş. chiesa burda hamilton rosberg’in setuplarından faydalanırdı diye birşey söylemiyor. söylediği şu:

    “arka planda rosberg daha fazla çalışırdı, çalışmak zorundaydı çünkü yeteneği hamilton’a göre daha azdı. bunu çalışarak kapatmaya çalışırdı. hamilton ondan hızlı olduğunu o zaman da biliyordu, şimdi de biliyor, bu yüzden sıralamaya çok geç çıkıyor”

    rosberg daha fazla çalışır ve tüm pis işleri yapar diyor. doğrusu ben burdan rosberg aracı ayarlıyor lewis de ayarlanan aracı sürüyor diye bir şey çıkaramadım.

    zaten karting aracının kaç ayarı var? tek bir ayarı var o da lastik açıları muhtemelen. bunun büyük bir iş olacağını sanmıyorum.

    diğer konu bu kadar basit ayarlar varken karting’de de sonuçta bu çocukların bir takımı vardı. takımın bunu becerebileceğini düşünüyorum.

    diğeri set-up vesaire diğer sürücüden kopyalandığı taktirde direk başka birine uymayabilir. illaki kendi için eklemeler-çıkarmalar yapması gerekir.

  3. F-one-Driver avatarı

    Bence adam durumu gayet süper özetlemiş, hem de her açıdan nokta tespitleri var, o zaman ile bu zaman arasında pek de değişiklik olduğunu sanmıyorum, Rosberg e saygım kesinlikle arttı, hatta bugüne kadarki sert yorumlarıma da pişman oldum, çok kibirli birisi gibi gözükürken aslında öyle olmadığı anlaşılıyor, fakir edebiyatı yapan Hamilton meğerse öyle değilmiş, aslında babasına karşı tavrı durumunu izah ediyordu zamanında da neyse…
    (Bu arada 2.resimde Rosberg in aracının üstündeki isminin yanındaki bayrağa dikkat!=))

    1. Evet ya, benimde dikkatimi çekti neden fin bayrağı var?

      1. Onur Gentas avatarı

        Rosberg kariyerinin başında Finlandiya adına da yarıştı. Çifte vatandaşlığı bulunuyor.

  4. Tembel ama yetenekli pilot çalışkan pilotun geliştirmeleri ve setupları ile yarışlar kazanır.

    Aga ayırın garajları? Bakalım görelim neler oluyor?

  5. Yasin KESER avatarı

    bence başlikla alakasi şöyle var rosberg her zaman araci geliştirme işleriyle meşgul olup hamilton un aracina da katki sağlamiş hamiltonda yetengiyle bunun keyfini sürmüş

  6. Ikinci resmi daha once gormemistim,harikaymis…

  7. Bir bu eksikti eskilerin karıştırılması… Ben Mercedes takımının Rosberge daha yakın olduğu iddaalarını saçma buluyorum. En fazla parayı kim kazanıyor F1 de bir bakın. Geçen sene bu takıma hamilton geldiğinde herkes çok yanlış karar verdiğini düşündü ama onu ikna eden wolf ona şampiyon olacak bir araç sözü vermişti. Şimdi bir eski takım patronu çıkıp onlar şöyleydi diyor Rosberg çalışkan biri verileri iyi analiz ediyor ancak Hamiltonda herkesin sevdiği yön onun hırslı ve adrenalin dolu olması. Eminim birçok f1 sever sennanın siyahi halini izlediğini düşünüyor.

    1. Lewis F1’e girdiginden beri Mercedes’in yüzü oldugunu düşünürsek bende katılmıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir