Red Bull, Renault’ya Gelişmesi İçin 3 Ay Mühlet Verdi

Almanya’nın önde gelen gazetelerden Bild’e göre son 4 senenin şampiyonu Red Bull, gelişmesi için Renault’ya 3 ay mühlet verdi. Bu süreçte istenilen gelişme kaydedilmezse Red Bull başka bir üretici ile anlaşabilir.

Bu seneki turbo motorlara bakıldığında Mercedes, açık bir şekilde rakip motorların önünde yer alıyor. Red Bull, Mercedes ile mücadele edememesinin tek sebebinin Renault’nun motoru olduğunu söylüyor.

Almanya’da çıkan haberler, 3 ay içerisinde Renault’nun istenilen seviyeye gelememesi halinde Red Bull’un başka bir üretici ile anlaşacağı yönünde.

Helmut Marko “2-3 ay içerisinde fark edilebilir bir gelişme olmazsa kesinlikle alternatiflere bakmaya başlayacağız.” dedi.

Haberlere göre Red Bull, motorların gelişiminin hızlanması için Viry’deki fabrikaya kendi mühendislerinden de katkıda bulundu.

Red Bull ultimatom vermiş olsa bile seçenekleri oldukça kısıtlı görünüyor. Renault dışında şu anda sadece Mercedes ve Ferrari motor üretiyor ancak Red Bull’un bu üreticilerle anlaşması zor görünüyor.

Geçtiğimiz aylarda Red Bull’un adı Cosworth ile anılmıştı. İddialar Red Bull’un 1.6 V6 turbo motoru hazırlayan Cosworth’ü alabileceği yönündeydi. Son günlerdeki iddia ise Volkswagen’in motor üreticisi olarak Red Bull’a spora gelebileceği şeklinde oldu. Son bir seçenek ise gelecek sene Mclaren’le spora girecek Honda olabilir.


Yorumlar

“Red Bull, Renault’ya Gelişmesi İçin 3 Ay Mühlet Verdi” için 20 yanıt

  1. mercedes geçen 4 sezonda lastik aşınmasından başını almıyordu şimdi hiçbir sıkıntı yok bunun nedeni geçen sene yapılan 1000 km lik lastik testi reno ve redbull ikisi birden yatmış çaılşmadıklaı ortada newey sayesinde ayaktalar adam şapkadan tavşan çıkarıyor

  2. Ne Mercedes, ne Ferrari, ne de Honda Red Bull’a motor verir. 2015, ve hatta 2016’da Renault’ya muhtaçlar. Ancak 2017’de başka bir üreticiye geçiş yapabilirler.

  3. Redbull şampiyon olurken şase ile şampiyon oluyor ama geride kalınca tüm suç motorda oluyor

    o zaman bu iki önerme de doğru olması lazım
    1- Şampiyonluk için sadece şasi yetmiyor
    2- Redbull bu sene iyi şasi üretemedi

    pratikte Redbull’un Renault’tan başka seçeneği yok bu haberler doğruysa Renault’un yerinde olsam anlaşmayı fesederdim. Redbull kendim ettim kendim buldum şarkısını söylemeye hazır olsun

    Redbull’un tüm şampiyonlukları Renault motoruyla geldi ancak Renault’un motor olarak şampiyonlukları Redbull’dan önce başka takımlarla vardı ve Redbull’dan sonra da olmaya devam edecek

    vw’nin f1’e girdiğinde ne kadar başarılı olabileceği cosworth motorlarından belli ki o zamanlar cosworth2un sahibi vw grup’du

  4. Renault kazandığı sayısız şampiyonluk ile motor konusunda yabana atılmayacak bir üretici olduğunu fazlasıyla kanıtlamış ve spora verdiği önemle bu sektöre değer ve heyecan katan dev bir firmadır.

    4 şampiyonlukta katkısının olmadığını söylemek yanlıştır.

    Konfor, kalite, güvenlik gibi unsurlarda geride olduğu doğrudur, ancak motor üretmede Renault öncü bir firmadır.

  5. Mühlet değil, Müddet’tir o. (Erşan Kuneri)

  6. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Renault değil miydi turbo motorlar için en çok zorlayan motor üreticisi ?

    Sen git turbo motorlar için zorla.. sonra kabul ettir bir şekilde.. üstüne bir de en pahalı motoru sat ama yaptığın motor testlerde 2 tur tamamlayamasın..

    Renault’un savunulacak bir yanı yok! Madem en pahalı motoru yapıyorsun bari fabrikanda Mercedes’e oranla 100-200 eksik olan işçi sayısını arttırsaydın.

    2010-2013 arası Renault’un hiçbir fonksiyonu yoktu şampiyonluklarda çünkü zayıf motorlardan birisi yine onlarınkiydi..(en güçlü olmadığı kesin)

    Redbull’un şasisi ile gelen şampiyonluklar Renault’a bir özgüven bir kendini beğenmişlik getirdiği aşikâr ama bu sene gerçeği görmüş olduk.

    1. 2010-2013 arası Renault’un hiçbir fonksiyonu yoktu şampiyonluklarda çünkü zayıf motorlardan birisi yine onlarınkiydi..(en güçlü olmadığı kesin)

      Nasıl hiç bir fonksiyonu yoktu açıklarmısın ? EBD sisteminin çalışmasında EBD sistemine göre egzoz sisteminin tasarlanmasında ve en önemlisi de bu sisteme göre motor haritalama yapmada Renault’un payı çok büyüktür. Bunları da geçtim Cosworth motorundan Renault motoruna geçen Williams takımının yetkilisi Patrick Head Renault’a teşekkür etmişti Head, Cosworth’e göre daha küçük ve hafif olan Renault motorunun tasarımda daha serbest olmayı sağladığını söyledi.
      Head “Aracı aerodinami ve ağırlık dağılımı açısından daha iyi yapabildik. Bu seneki projenin etkinliğinde Renault motoru en büyük etkiye sahip.” dedi. Kaynak TRF1.
      Bu sporda motor her zaman önemli olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Motor haritalama ile Pirellinin lastiklerini en iyi kullanan takımlar Renault motorlu araçlardı hatta buna bile yasak gelmişti. Motorun dondurulduğu halde motor da sınırları zorlayan üretici Renault du zaten V8 de kazandıkları başarılarda bunu kanıtlar nitelikte. Resim de Monza dan sonra çekilme Renault motoru tokatladıktan sonra 🙂

      1. dünyada bir ilk, dört kez redbull ve vettel motorsuz dünya şampiyonu oldu.

        1. Yakında bunu derler ama Büyük patron Dietrich Mateschitz VW iddialarını yalanladı ve Marko da tekrar Renault ile kazanmak istiyoruz demiş 🙂

    2. ”2010-2013 arasındaki şampiyonluklarda Renault’un hiç payı yoktu.” sözü çok iddialı olmuş. Madem motor hiç önemli değildi Red bull Cosworth motoru kullansaydı o zaman. 2013’te İtalya ve Belçika’yı da Red Bull sadece şasi ile kazandı değil mi? Geçen dört yılda Red Bull Mercedes ya da Ferrari motoru ile şampiyon olsaydı yine aynı yorumları yapar mıydınız? Çok merak ediyorum. Aşağıda bir yorumcunun dediği gibi dünyada ilk defa Red Bull ve Vettel motorsuz şampiyon oldu(!). Bu bir mucize(!)

    3. Yorumlarınıza yazılan cevaplar hakkında ne diyeceğiniz merakla bekleniyor.

  7. Red Bull önceki senelerde de Renault motorlarını pek övmüyordu. Şimdi ise iyice yere seriyorlar. Geçen senelerdeki şampiyonlukların motor yüzünden gelmediği açıktı, sonuncu Caterham’da da Renault motoru vardı sonuçta, bu seneki Mercedes gibi açıkça üstün motor değildi.

    Bu sezon ise motor patlayınca ister istemez Red Bull da sukoyvermeye başlıyor. Zamanında Mercedes motorunu alamayınca mecbur kalıp Renault motorunu aldıklarını biliyoruz. Renault akıllılık edip fabrika takımı olarak Lotus yerine Red Bull’u seçti. Bildikleri şey adamların şasilerinin iş yapacağıydı. Al gülüm ver gülüm hesabı bedava motor verdiler. Kimse kimseye karşılıksız bir şey vermiş değil. Bedava motor verdiler, şasi farkıyla şampiyon oldular. Reklamlarını bile Lotus takımıyla yaptılar.

    Red Bull seneye Mercedes veya Ferrari motoru alır mı? Böylesi bir aptallık yapmazlar herhalde. Ferrari’nin zaten tuzu kuru, müşteri takımlarına kötü motor vermekle adları çıkmış. Mercedes de bu sene bunu uyguluyor gibi görünüyor. Honda ise seneye sadece Mclaren’e tedarik edeceğini açıkça söyledi. Ki yerinde ben olsam Mclaren ile anlaşmayı çöpe atar Red Bull ile anlaşırım. Mclaren 2 senedir sürünüyor, Red Bull bir şekilde hep ileride.

    Cosworth mevzusu var ama test edilmemiş bir makina ve başlarına neler neler gelebilir. Cosworth yabana atılacak bir firma değil, sağlam finanse edilirlerse Mercedes ve Ferrari’ye rahatlıkla toz yutturabilecek adamlar, ama sanmıyorum bunun olacağını.

    1. Mclarenin marka değeri redbullun marka değerinden kat kat ustun. iyi sasi yapmayla iyi marka olunmuyor malesef. Hondanin mclaren sözlesmesini yırtması soz konusu bile olamaz. kimbilir ne kadar tazminat vardır .

      1. Tazminat çoktur elbette, Mclaren dediğin gibi daha değerli ama Mercedes’in kendi takımıyla girme sebebi de Mclaren. Yıllardır hiçbir şey yapamadılar. Ferrari gibi, büyüklüğün arkasına saklanıp durmak. Ancak laf. Şimdilerde iyice pilot ve mühendis kaybettiler. Umarım toparlanırlar.

        Renault Red Bull’u seçmekle şampiyon oldu. Honda neden Red Bull şasisini istemesin ki?

    2. xtrabit racing arkadaşım birde yorumlarının tam tersini mersedes için düşün

      Red Bull önceki senelerde de Renault motorlarını pek övmüyordu. Şimdi ise iyice yere seriyorlar. Geçen senelerdeki şampiyonlukların motor yüzünden gelmediği açıktı, sonuncu Caterham’da da Renault motoru vardı sonuçta, bu seneki Mercedes gibi açıkça üstün motor değildi

      diğer mersedes motorlu araçlar nerede,kendin demişsin

      Red Bull seneye Mercedes veya Ferrari motoru alır mı? Böylesi bir aptallık yapmazlar herhalde. Ferrari’nin zaten tuzu kuru, müşteri takımlarına kötü motor vermekle adları çıkmış. Mercedes de bu sene bunu uyguluyor gibi görünüyo

      renaultunda redbulla farklı motor verdiğini kim inkar edebilirki

      1. Mercedes motorunun genel olarak avantajlı olduğu biliniyor. Yarışta önlerde olmamaları tamamen pilot veya şasi ile alakalı. Düzlüklü pistlerde uçuyorlar, doğru düzgün sorun da yaşamıyorlar. Montreal’de göreceğiz. Geçen senelerde motorlar arasında çok az fark vardı ve farklar zaten birbirini dengeler durumdaydı. Bu sene öyle değil. Motorlar eşitlenene kadar da gelişime izin verecekler zaten eskisi gibi.

        Alta gelirsek dediğin gibi, fabrika takımları en iyi motorları alıyorlar. Muhtemelen Red Bull hala iyi motor alıyordur, çünkü ön kısma en yakın olanlar onlar. Şasi ve pilot faktörü de var bunun içinde, strateji faktörü de.

        Motorları en iyi Montreal ve Monza’da göreceğiz gibi duruyor.

  8. Ferrari ve Mercedes olmayacağına göre Honda’nın ilk senesi ise sadece Mclaren ile olacağı için başka seçeneği var mı Red Bull’un ? 🙂 %99.9 Renault ile devam edeceklerdir

  9. Haber baştan sona kadar uydurma klasik bir Alman haberi. Red Bull ya da Renault bu iki firmanın arası asla kötü olmadı ve de ortada mühlet verecek bir durum yok zaten Renault elinden geleni yapıyor kış testlerinde neredeydik şuan nerede.

    Red Bull geride kalmasının nedenini sadece motora bağlıyor işin içinden çıkmak için ama bu spora gönül vermiş kişiler gayet iyi bilirler İspanya ve Monaco motor pisti değildir ama burada bile nerede olduğumuzu gördük.

    Red Bull Renaut departmanına mühendis göndermiş işte buna çok güldüm Red Bull’da motor mühendisi ne arıyor ciddi olarak madem motor mühendisi ve alt yapısı var kendi motorlarını yapsınlar görelim. Renault’un ERS sistemini yapan ve geliştiren Red Bull bunu neden söylemiyorlar bu alanda çok kaybediyoruz maalesef ama bu sistemin geliştirilmesine Renault’un el attığı ve kendilerinin sistemi geliştireceğini duydum bakalım neler olacak.

    Kış testlerinde Elektronik fren sistemini yapmayı başaramayan Red Bull kardeş takımından destek alıp ilk yarış öncesi sorunu çözdü ve de halen bu sistemden tam performans alamıyoruz ki Vettel’in Ricciardo karşısında geride kalmasında Freni etkili kullanamamasından kaynaklı.

    Genel olarak bakacak olursak bu birlikteliğin bitmesi halinde zararlı çıkan Red Bull olacaktır isim sponsoru Infiniti’yi kaybedeceklerdir motoru paralı almaya başlayacaklardır. Ferrari-Mercedes-Honda motor vermeyecektir bu kesin verseler bile fabrika takımları dururken müşteri takımına ne kadar iyi motor vereceklerdir? Volkswagen F1’e motor tedarikçisi olarak dönse kısa vadede ne kadar başarılı ola bilirler? her yönden RBR zararlı çıkacaktır. McLaren Honda birlikteliği 2011 yılından itibaren konuşulmaya başlandı ki bu söylenti çıktığında Honda motor departmanı yeni formül üzerine çalışıyordu. Red Bull-Renault dışında başka bir motor üreticisi ile anlaştığında toparlanması 2016 sezonunu bulur ki buda zarar verir kendilerine.

    Volkswagen motor sporları başkanının bir açıklaması vardı.

    Bizim F1’e girme gibi bir niyetimiz yok bizim için önemli olan Dünya Ralli Şampiyonası Mercedes ve Ferrari’ye bu ortam daha uygun bize uygun değil. Dünya Ralli şampiyonasında Toyota-Ford-Cıtroen-Hyundai gibi markalarla savaşmak var gelecekte.

    İspanya Grand Prixsi Sıralama turlarında ki düzlük hızı aynı motoru aynı vites kutusunu kullanan iki takımın arasında düzlükte 17 km fark var. Red Bull’un bu sene en büyük yaptığı hatalardan biriside yeni motor ve Ers sistemine göre genel ayarlar yapmamaları. 2009-2013 sezonlarında Rbr her zaman düzlük hızına önem vermedi şasi’nin genel ayarları değişmeyen ayarları olarak bu sene de geçmiş yıllarda ki gibi araba tasarlandı ama bu maalesef bu sefer tutmadı.

    Bu genel ayarlar sezonun ikinci yarısı ya da 2015 sezonunda değişebilir.

  10. RedBull’un yaptığı iyice yüzsüzlük olmaya başladı, 4 sene şamp. olurken Renault’tan bahsedilmiyordu. Bu vakitten sonra Renault’un yerinde olsam Lotus’u veya Caterham’ı satın alıp fabrika olarak spora dönerek arka arkaya 2-3 şampiyonluğu gösterirdim Gazozcuların suratına .

    1. arkadaşım kesinlikle senile aynı fikirdeyim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir