Raikkonen: “200. Yarışım Zamanın Ne Kadar Hızlı Geçtiğini Gösteriyor”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, bu hafta sonu Kanada’da 200. yarışına çıkıyor olmasının, yılların ne kadar hızlı geçtiğini kanıtladığını söyledi.

2001 Avustralya GP ile Formula 1’e giriş yapan ancak 2010-2012 seneleri arasında Formula 1’de olmayan Raikkonen, Kanada’da 200. F1 startına çıkacak.

Raikkonen “Bu hafta sonu gerçekleştirilecek Kanada GP’nin 200. yarışım olacağı söylendi. Bu, zamanın nasıl geçtiğini gösteriyor.”

“Yine tam gaz yarışacağım ve  sayılar gerçekten bir şeyi değiştirmiyor. Ancak bu sayıya, ilerleyen yıllarda dönüp gururla bakacağım.”

“Bu yarışın 200. yarışım olması dışında, burada sırf rakamlar için bulunmuyorum. Montreal daha iyi sonuçlar alırsak kutlama için daha iyi bir sebebimiz olur. Kanada yarışı her zaman sezonun en zorlu yarışlarından oldu. Aracın ayarları açısından her şeyi düzgün yapmanız lazım.”

“Bu hafta sonu için bazı güncellemelerimiz olacak ancak tabi ki diğer takımlar yerinde saymıyorlar. Bu yüzden sıralamalarda pek değişiklik olmaz.”

“Umarım farkı biraz daha kapatır ve 200. yarışımda bu sezonun en iyi sonucunu alırız. Bu tüm takım için harika olur.” dedi.

Raikkonen, 200 yarışla birlikte tüm zamanların en çok yarışan sürücüleri içerisinde 14. sıraya yükselecek.


Yorumlar

“Raikkonen: “200. Yarışım Zamanın Ne Kadar Hızlı Geçtiğini Gösteriyor”” için 6 yanıt

  1. Formula 1’de izlemesini en çok sevdiğim ve bende aşırı merak uyandıran pilot.

  2. Murat AYDIN avatarı

    Coultard’ın yanında Mclaren’de ikinci pilotken tanıdım Kimi’yi. 2007’de şampiyon olduğunda sevinçten gözlerimden yaş gelmişti. O sevinci bir kere yaşatması bile yeterli benim için. İkinci bir şampiyonluk tabiki isterim ama şartlar ortadayken bu beklenti fazla olur. Yine de şuan F1’i izleme sebebim Kimi’dir.

  3. Daha ilk sıralamasını, yarışını hatırlıyorum da yeteneğin vücut bulmuş hali, Hakkinen’in veliahtı demiştim. O kötü Sauber ile puan almıştı. Şimdi muhteşem Ferrari ile sürünüyor. Şu an tarihin en kötü F1 dönemini izleme sebebimsin. En azından bir şampiyonluk daha be Iceman. Tabi Ferrari işini adam gibi yapabilirse.

  4. Raikkonen spora girdiğinde ne kadar çok tartışma yaşandığını hatırlayan var mı? Neymiş, 23? yarış kadar alt seri tecrübesi varmış, arabayı çakarmış…

    Yuji Ide, Kazuki Nakajima, Pastor Maldonado ve Romain Grosjean spora girerken hiç böyle bir şey olmadı.

    1. 2001 yılının çaylakları Raikkonen, Alonso ve Montoya:)

    2. StrongUnion avatarı

      Aynen daha ilk yarışı olan Avustralya’da 13. başlayıp 6. bitirmişti. Button’la Fisichella’yı geçince flavio briatore şok geçirmişti çok agresifti o yılda. O sezon alonso montoya ve bernoldi arasında en dikkat çeken çaylak olmuştu. O araçla yarış dışı kalmadığı yarışlarda en kötü derecesi 10.luktu.

      Maldonadoyla Grosjeanla aradaki fark Raikkonende aşırı sponsor yoktu o dönemde pek para konusu yoktu o yüzden çok sorguluyorlardı geçmişini şimdi sponsor var mı tamam gel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir