Vettel: “Araç Çalışmıyorsa Galibiyet de Gelmez”

Sebastian Vettel, bu sene istediği sonuçları alamamasının ardından kazandığı 4 şampiyonluğun sorgulanmasının saygısızca olduğunu; aracın iyi olmaması halinde sürücünün yapabileceği pek bir şeyin olmadığını söyledi.

Son dört senenin şampiyonu olan Vettel, bu sene sadece bir kez podyuma çıktı ve Vettel genel olarak yeni takım arkadaşı Daniel Ricciardo’nun da gerisinde kaldı. Tüm bunların ardından Vettel’in kazandığı şampiyonlukları sorgulayanlar ortaya çıktı.

Vettel “Araçta bir çok sorun yaşadım. Bu yüzden ritm tutturmak ve kendimden maksimumu çıkarmak zor oldu.”

“Geriye dönüp baktığımda sadece tek bir yarışım sorunsuz geçti. O yarış Malezya’ydı. Kendinize karşı dürüst olmanız lazım. Araç çalışmıyorsa, dünyanın en iyi sürücüsü olsanız bile, galibiyet gelmez.”

“Kıyaslama yapmak istiyorsanız, Michael Schumacher Mercedes ile geri döndüğünde araç onunla aynı seviyede, Ferrari seviyesinde değildi.”

“Ancak o dönemde insanlar Michael’in Ferrari ile her şeyi kazandığı için şanslı olduğunu söylediler. Ancak dediğim gibi belli noktada artık kendinizi, kendinize ve diğerlerine karşı kanıtlamış olursunuz.”

“Ne yazık ki günümüzde bu tip değerlendirmelerin çok hızlı bir şekilde yapılması oldukça normal. Bu durumla baş etmeyi öğrenmeniz gerekiyor.”

“Bir şeyler söylemek ya da yazmak çok kolay. Bu tabi ki kötü bir şey ve sanki ana sınıfı gibi. Ancak Formula 1’de durum böyle. Herkes, herkesin sakladığı bir şeyleri olduğunu düşünüyor.” dedi.

Formula 1 aracının nasıl sürüleceğini unuttuğu şeklinde yorum yapanlar için Vettel “Dünya böyle. Saygısız bir şey çünkü insanlar arka planda neler olduğunu bilmiyorlar.”

“Ve genelde arka planda neler olduğunu bilmek istemiyorlar. Onlar sadece tartışmaları ve harika olmayan şeyleri öğrenmek istiyorlar. Her şeyin nasıl harika bir şekilde gittiğini görmek istemiyorlar.” dedi.


Yorumlar

“Vettel: “Araç Çalışmıyorsa Galibiyet de Gelmez”” için 27 yanıt

  1. seni tembel teneke.

  2. Ha şunu anlatabileydim. Şampiyon olan en hızlı araçla olur. Diğerlerinden bilmemkaç buçuk saniye hızlı olabildiği için değil.

  3. Araca tapan
    parmak gösteren
    parmak çocuktan ağlak surat estebana dönmüş olay

    yenilince araç ta sıkıntı vardı..ee ne oldu şasi yide yeniden yaptılar ama nafile bu adam bu aracı kullanamıyor o hala v8 lerde kalmış.

    diğer şampiyonluklar sorgulanacaktır tabi bu yük çok ağır ve parmak çocuk baskıyı hissetmeye başladı..
    helede daniel tarafından her yarış geçilmek durumunda kaldığı için ve bunlar iyi günler..

    tarihin en haybiye şampiyonluklarını aldı hiç boşuna parmak çocuk fanları kendisini avutmasın

    en basiti takım arkadaşının bile gerisinde kalacak kadar vasat olayın özeti.

    nokta.

    kendiyle yarıştığı dönemlerden yes yes baby yeaah naraları ile avunsun artık.

    parmağı da kendine gösterek…)

  4. Vettel iyice moral bozukluğu içinde. Redbull un o yıllarda çok çok üst düzey performansı, Webere karşı Vetteli tutmaları, Vettelin çok iyi bir pilot olduğu izlenimi verdi. Poleden başlayıp, yanına yaklaşan olmadan yarışlar kazandı. Çok zaman ilk pitten bile lider çıkacak kadar fark yaptı. Bunları Vettel tafatarlarının büyük bölümü görüyor ama anlamak istemiyor. İlk takım arkadaşı değişikliğinde gerçekler ortaya çıkmaya başladı. Ric her yarış tokatlıyor. Artık yeni bahaneleri hazır. Her yarış sorun yaşıyor!!!

    Araç yavaş ise yapabileceğiniz bir şey yok demiş. 2010 ve 2012 yıllarında Alonso o yavaş araçla şampiyonluğun ucundan döndü. Şampiyonluk kazanamamış olabilir ama gönlümüzü kazandı.Bakın aşağıda 4 pilot yazdım. Kim diyebilir en iyi pilot Vettel. Ama en çok şampiyonluk onda var. Kendisi bile listeye baktığında ben nasıl bu kadar şampiyonluk kazandım diyordur. yaksın kalksın Redbulla dua etsin.

    2 şampiyon Alonso
    1 şampiyon Hamilton
    4 şampiyon Vettel
    1 şampiyon Raikkonen
    1 şampiyon Button

    4 kez şampiyon olmak ağır bir yük. Şimdi gerçek şampiyonluğu göstermek zamanı. Vettelin kendiside durumun farkında. Kendi tarafları farkında değil. Alonso yada Lewis ile aynı takımda nasıl olur acaba?

    1. Nick ve yorum uyumu müthiş.
      Tebrikler

      1. Espri yaptığını zannediyorsun.Verecek cevabınız yok bel altı çalışıyorsun. Boş yere kendini yorma. Açıkçası umurumda değil.

  5. dostum ölü taklidi yapın yoksa gitmezler

  6. 2012 hariç bütün şampiyonlukları
    hak ederek aldı
    bu sporun doğası hızlı pilot değil hızlı araç
    kazanır ister 000.1sn olsun ister2sn fak etmez

    ama 2012 böyle değildi tartışmasız fernando çok çok çok hak etti ama ondan1sn hızlı araç vardı buna rağmen Belçika ve Japonya da hiç hatası olmadığı halde kazaya karışmasa
    şampiyondu iki lotus şampiyonanın kaderini belirlediler

    1. 2012’de en iyi performans gösteren pilotun Alonso olduğunda hemfikirim. Özellikle sezonun ilk yarısında müthişti.
      Ancak Vettel’in de hakkını yememek lazım, O da Abu Dhabi, Brezilya ve Singapur’daki mucadeleleriyle haketti. O sene RedBull’daki alternator arizalarini da unutmamak lazım.
      Ilk 7 yarışta farklı pilotun kazandığı sezonda, McLaren’in arkasında en hızlı 2. Takimdi RedBull. Ancak McLaren’in teknik hatalarina dayaniklilik sorunlari da eklenince Alonso ve Vettel mucadele etmiş gibi göründü.
      Vettel 2012’de Alonso’dan 1 sn hızlı bir arac kullanmadi. Monza’da 53 puan gerideyken (Alonso’nun yarış dışı kalmalariyla) farki kapatti ve şampiyon oldu.

  7. Webber’in başına bi ton şey gelirken, Webber bi şekilde sürekli geride kalırken bişey yok. Şimdi Vettel geride kalınca auvv.. Webber varken bütün Vettel’ciler, “Ama bakın, aynı araçla takım arkadaşı neler yapıyor. Demek ki Vettel’in de kattığı bişeyler var.” derken iyiydi. Şimdi Vettel çok şanssız, çok bahtsız olmul. Yok canım. Vettel F1 tarihinin en şanslı adamlarından biri. 4 tane şampiyonluk alabileceği mükemmel senaryolar denk geldi ayağına. Daha ne şansı istiyorsunuz.

    1. Konunun Webber’le ne alakası var?

      Vettel’in bu sene yaşadığı şanssızlıklar; daha önce Red Bull’un Vettel’e pozitif ayrımcılık yaptığını düşünen arkadaşları yalanlamış oldu.

      Onun haricinde ne alakası var?

  8. Onur Gentas avatarı

    Vettel kolay şampiyonluklar aldığı için insanlarda doğal olarak eşit araçla ne yapabileceğini görmek istiyor. Vettel sadece güçlü araçla yarışmadı aynı zamanda çok zayıf bir takım arkadaşına sahipti. Bu yüzden de kazandığı şampiyonluklar o kendini gösterene kadar sorgulanacaktır. Ben kendi adıma biraz daha bekleyeceğim Vettel’in yapabileceklerini görmek için.
    Senna 3 şampiyonluk yaşadı, 1-2 şampiyonluk daha alabilirdi belkide o kazayı yaşamasa. Her şampiyonluğu tırnaklarıyla kazıyarak ve çok güçlü bir rakibe karşı kazandı.
    Prost ne olursa Senna gibi bir pilota karşı çok başarılı mücadeleler verdi,şampiyonluklar yaşadı. O yılları heyecanla hatırlıyorsak bunda Prostun da büyük payı vardır.
    Hakkinen, Alonso, Raikkonen gibi pilotların hiçbiri Vettel kadar şampiyonluk yaşamadı fakat 10 yıl sonra da bu isimler değerini kaybetmeyecektir. Hamilton’ı bu listeye henüz ekleyemiyorum çünkü onunda yapması gereken daha çok iş var. Vettel eğer ki kendini ispat edemezse 4 şampiyonluğu olmasına rağmen ilerde hatırlansa da iyi hatırlanmayacaktır.

  9. murat ergin avatarı

    Galibiyet gelir , Şampiyonluk gelmez!!

  10. Vettel in dedikleri doğrudur. Vettel iyi bir kullanıcı; iyi olan aracı oldukça rantabl kullanabiliyor ama aracın kapasitesini ne kadar ortaya çıkarabiliyor onu sorgulamak gerekli. Bu durumu öne çıkarmamızın asıl sebebi bu sezon ki mücadeledir.Araç hızlıysa Vettel kendini gösterir ama diğer türlü hala insanların kafasındaki soru işareti olarak devam ediyor.İnsnalar Vettel i aşağılamak için bu serzenişlerde bulunmuyor (belli düzeydeki çoğunluk) ama Vettel bunu başarması lazım .

    Vettel, son 5 senede oldukça hızlı olan araçla hatta daha fazla hızlanan araçla mücadele etti… Vettel , sezonun ikinci yarısında başarıları kendisi yakalamakdan öte kendi aracın Newey geliştirmeleriyle aşırı hızlanmasını stiline denkleştirerek hızlanmışdır.Aracın ikinci yarıdaki hızlanması o derecede olmasa ikisefer Alonso nun çapasına takılmışdı. Şu an minimum iki adet daha az şampiyonluğu olacakdı.

    Vettel , iyi bir pilotmudur bilemiyoruz ama aracını kullanan bir pilotdur. RBR nin aracını Ricciardo en iyi kullanırsa o daha iyi olur o kadar.İyi pilotla aracını kullanan pilot arasında bu kadar fark var.

  11. Bu sözde şampiyona bu kadar laf ediyorum (ki gerekçelerimin f1 tarihine hakim olanlar tarafından onaylandığını da biliyorum, genç vettelcilerin anlamalarını( anlasalar da anlayış göstermelerini) beklemiyorum), gün gelir de Mclaren bu adamı pilot kadrosuna katarsa ne derim hiç bilmiyorum. Şüphesiz kazanmasını isterim takımımda olduğu için ama Vettel hakkındaki eleştirilerimden geri durmayacağımdan eminim. Vettel ortanın da altında bir pilottur.

    1. Yanlışınız tüm Vettel fanlarını ergen sanmakla başlıyor.
      Ben 12 yaşımdan bu yana Formula1’i takip ediyorum.
      Senna’nin son donemlerine yetistim. Bu yillardan sonra bazı sezonlar ilgim artti, bazi sezonlarda da sadece uzaktan takip ettim. Sağlam bir yarış arşivim var.
      Sadece takım taraftarligi yapamadim. Yapanlara saygım var. Son 5 yıldır da (STR’den bu yana) Vettel’i destekliyorum. Yanlışlarının eksiklerinin muhtemelen sizden daha çok farkındayım. Hiç bir zaman Vettel en iyisi demedim, ama griddeki en özel 3 pilottan biri olduğunu düşünüyorum. Herkesin yorumuna rencide edici olmadığı sürece saygım var. Ancak Vettel sözkonusu olduğunda elestiriler dozunda olmuyor.
      2011’in tamamı ve 2013’ün ikinci yarısı haricinde açık ara en hızlı araca sahip miydi? 4 şampiyonluğu da bileginin hakkıyla almıştır. STR’den RedBull’a geçerken de yarış ve pole galibi olarak geldi. Hangi gerekçeyle vasat bir pilot yakistirmasi yapılıyor?
      sorunsuz bir hafta sonu yasamadan Ricciardo’nun gerisinde kalmasindan mi?

  12. “Bunca Yıllık Futbol Hayatım Boyunca Şunu Anladım ki, Gol Atmadan Maç Kazanılmıyor.” – Hami Mandıralı.

  13. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Çalışmayan araç ile galibiyet gelmediğini yıllarca söylüyoruz bakınız Ferrari 😀

  14. OtonomAktor avatarı

    Kendini shumi ile karsilastirma vet. Ezilirsin.

  15. yavaştan baskıyı hissetmeye başlamış vettel.

    ricciardo’dan az daha fazla şanssızlık yaşamış olabilir, ancak şimdiye kadar yarışların neredeyse hepsinde ricciardo daha hızlıydı. zaten 5-1lik ricci lehine sıralama sonucundan da belli.

    raikkonen ve vettel aynı durumda bu sene. ikisi de takım arkadaşlarından daha fazla sorun yaşadı, ancak takım arkadaşları onlardan bu sorunları bahane edemeyecekleri kadar daha hızlıydı.

    1. Şanssızlık da yarışın içinde var. Tabi ki Ricciardo da şanssızlık yaşadı. Ancak Vettel’in sorunsuz hafta sonu olmadı neredeyse.
      Ricciardo bu sezon araçtan istediğini aliyor ve bu konuda Vettel’den daha önde kabul ama 5-1’lik skor tam gösterge değil.
      Bence Ricciardo’nun Vettel’i net mağlup ettiği tek yarış Çin. Malezya’da da Vettel Ric’e göre daha iyiydi.

      Ricci start ve yarış içi performansını gelistirirse Vettel daha da zor günler yaşayabilir. Yine de son 5 yıldır alistirdigi gibi Vettel, sezonun 2.yarısında ivmelenecektir.

    2. bir git be hiç mi işin yok mahalle karısı gibi gene Raikkonen’i karıştırmışsın ne biçim adamsın yahu?

      1. StrongUnion avatarı

        hiç olurmu hiç durabilirlermi raiyi karıştırmadan. ulan rai şu ferrari nin daha çok alonsonun fanlarına sakız olacağına mclarende lotusta sürünseydin ne vardı ferrariye gidecek. Alakalı alakasız her yerdeler. Şimdi rai alonso mücadelesini sorduk mu dicem de neyse

  16. Birazdan buraları yorum dolacak.
    Vettel o yorumlara son paragrafta cevabı vermiş zaten.

  17. Ben hala Vettel’in çok büyük fırsatları olacagını düsünüyorum 4 sene boyunca 1 senesi haric takım arkadasını zorlanmadan gecti yıpranmadı bile bu sene olmasa da eline tekrar şampiyonluk fırsatı geçecektir

  18. Vettel Malezya’da podyuma çıktı.
    Yazıyı düzeltelim lütfen.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir