BMW 2009 Kanatları İle İlk Büyük Testini Yaptı

yazar:

kategori:

Bugün BMW Sauber, Robert Kubica ve Christian Klien ile 2009 çalışmalarını sürdürmeye devam etti.

Kubica 2009 parçalarını ve kurallarını içeren modifiye edilmiş F1.08 ile çalışırken Klien benzer şekilde ancak KERS ile çalışmaları sürdürdü.

Testlerin ilk gününde amaç mümkün olduğu kadar fazla veri elde etmekti. Her iki pilot farklı aerodinamik ve mekanik çözümler denediler ve 2009 oluksuz lastikleri hakkında fikir elde ettiler.

Klien "KERS sisteminde sürekli daha fazla deneyim kazanıyoruz ancak sistemin ince ayarı için hala daha fazla çalışmaya ihtiyacımız var." dedi.

Takım 2 gün daha Barcelona testlerine katılacak. Yarın F1.08B’nin kokpitinde Kubica ve Heidfeld olacak.

 

 

 


Yorumlar

  1. Bundan daha çirkin çok araç var F1 tarihinde, onlara göre bunlar süper bile görünüyor 🙂
    Abdullahın dediği gibi araç yandan güzel, burun falan da böyle olmaz diye umuyorum. Ön kanatta orta bölüm zaten herkeste aynı olacak, düz ve boş, takımlar geri kalan kısmıda maksimum kanatla kullanacaklardır, çok fazla fark olmaz ön kanatlarda. Ön kanadın kenarlarına kanat açısını değiştiren mekanizmayı yerleştiriyorlar herhalde, böyle kutu gibi bir tasarım yapmazlar diye düşünüyor insan.

  2. ben önkanatları anladım… olası rusya yarışı için ekskavatör görevi görüp önlerindeki karı temizlemek için tasarlanmış gibi görünüyor… tamam rusyada ole yapında güney afrikada napacaksınız…. 😀

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Burnu tam anlamıyla ön kanatla birleştirecek şekilde aşağıya doğru indirebilirlerse ve biraz daha ön kanat düzleminde genişletebilirlerse hoş olacağı kanısındayım ;o kadar uzun bir ön kanada bu kadar dar burun hoş değil gibime geliyor ….

  4. Araç inanılmaz derecede çirkin ve sıradan. Formula '1' aracı bu olmamalı. Hiç bir dönemde de böyle çirkin olmamıştı.. Umarım araçların son şekli daha düzgün olur; gerçi o arka kanatla zor tabi. Erhan taşı gediğine koymuş:'Kolpa'!

  5. ama ilk yandan olan resimde bana göre araç süper duruyor

  6. En sondaki resimde sanki adamın birinin kendi garajında ürettiği kolpa bir F1 otomobili gibi görünüyor araç 😀
    O burun değişecek, başka yolu yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir