Grosjean: “Sezon Öncesi Hazırlık Eksikliği Nedeniyle Sorun Yaşıyoruz”

yazar:

kategori:

Romain Grosjean, Lotus’un 2014 aracını hazırlama konusunda yaşadığı eksikliklerin bu sene zorlanmalarına sebep olduğunu söyledi.

Geçen senenin en iyi araçlarından birisine sahip olan Lotus, bu sene oldukça zorlandı ve çok zor puan kazanabildi.

Grosjean “Monaco’da süspansiyon ve mekanik yol tutuşunun düşündüğümüz kadar iyi olmadığını gördük.”

“Bu sorunların bazıları yeni lastik yapısından kaynaklanırken bazıları testlerde bir çok şeyi kontrol edemememizden kaynaklanıyor.”

Hepsi bir paket. Araç geç geldi, bu yüzden pek zamanımız olmadı. Ardından deniz aşırı yarışlar oldu ve araç Bahreyn’den direkt Avustralya’ya, Malezya’ya, Bahreyn’e ve Çin’e geçti. Sonrasında Barcelona’ya geçmeden 1.5 haftamız vardı. Onun ardından Monaco geldi ve sonunda düzene oturdu. Ancak bu arada 6 yarış geçti.”

“Ancak geçen seneye göre niye bu kadar fark olduğunu anlamak için çalışmamız lazım.” dedi.

Grosjean ayrıca, Renault motorunun Mercedes karşısındaki dezavantajına rağmen Lotus’un ekstrem ayarlar denemeyeceğini söyledi.

Grosjean “Geçen sene bunu denedik ve işe yaramadı. Birinci antrenmanda  ve 2. antrenmanda 3.ydüm. Maksimum hızımızın yeterli olmadığını düşündük.”

“Bilmediğimiz yeni kanat ayarları denedik ve bu kötü bir seçimdi.”

“Bazı downforce katkılarından kurtulmaya çalışabiliriz ancak bu viraj hızımızı etkileri. Bu yüzden Mercedes üniteleri büyük avantaja sahip olacak.”

“Neler yapabileceğimizi ve hangi ekstrem şeyleri deneyebileceğimizi biliyoruz. Daha az downforce deneyeceğiz ancak sorun yaşarsak birazını geri alacağız.”

“Geçmişteki hatalarınızdan ders çıkarabilirsiniz.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir