2015 Formula 1 Sezonunda Cuma Günü Tek Antrenman Seansı Planlanıyor

Son çıkan haberlere göre 2015 Formula 1 sezonunda, yarış hafta sonu programında bazı ciddi değişiklikler olacak.

Takımlar gelecekte harcamaları düşürmek için çeşitli senaryolar üzerinde çalışıyorlar. Bir öneri, cuma günkü programlarda değişiklik yapılması yönündeydi ve takımlar buna genel olarak destek verdiler.

Haberlere göre takımlar, 90 dakikalık 2 antrenman seansının düzenlenmesi konusunda anlaşmaya vardılar. İddialara göre gelecek sene cuma günü iki antrenman seansı yerine tek bir seans olacak ve bu öğleden sonra 5 gibi başlayacak.

Format bu şekilde olursa takım personeli piste planlanandan bir gün sonra gelebilecek ve bu da otel ile seyahatle ilgili tasarruf yapılmasını sağlayacak.

Bu fikirle birlikte pist üstünde daha az aksiyon olacak. Ancak takımlar, seansın geç başlamasıyla birlikte o antrenman seansını izlemeye daha fazla kişinin geleceğini, bu durumun da organizatörler tarafından kabul edileceğini düşünüyorlar.

Bu fikir takımlardan destek alsa da Formula 1 Komisyonu ve FIA Dünya Motor Sporları Konseyi’nin de onay vermesi gerekiyor.

Bu ayın sonunda bu konuyla ilgili toplantı yapılması bekleniyor. İmkansız olmasa da önerilerin reddedilmemesi bekleniyor.

Takımların kabul ettiği bir diğer öneri ise sezon içi testlerin yasaklanması ve sezon öncesi testlerin azaltılması. Aynı şekilde kapalı park kurallarının katılaştırılması ile takımların yarışlara son anda güncelleme getirmelerinin önünün kapatılması planlanıyor.


Yorumlar

“2015 Formula 1 Sezonunda Cuma Günü Tek Antrenman Seansı Planlanıyor” için 3 yanıt

  1. Pistten piste değişen aero paketleri yasaklamalılar. Piste göre araç yaptıktan sonra ben de hızlı olurum.

  2. oldu olacak Pazar günü hiçbir antremana çıkmadan yarışsınlar,daha kolay,tabi kazalar yüzünden takımlar yine zarar eder 🙂

  3. Bence pilotlar simulatörde yarişsinlar daha ucuza gelir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir