Raikkonen’in Yarış Mühendisi Değişti

yazar:

kategori:

Ferrari, daha iyi yarışlar çıkarmasını istediği Kimi Raikkonen’in yarış mühendisini değiştirdiğini açıkladı.

2007 Formula 1 şampiyonu, Ferrari’ye dönüşünde henüz beklenen performansı tam olarak gösteremedi.

Ferrari, Raikkonen’in yaşadığı sorunları aşabilmek için test takımı mühendisi David Lloyd’u tekrar yarışlara gelip Raikkonen’in mühendisi olması için atadı.

Raikkonen geçmişte İngiliz yarış mühendisleriyle iyi iş çıkarmıştı. Lloyd’un, Raikkonen’in sürekli yarış mühendisi olup olmayacağı henüz açıklanmadı.

 


Yorumlar

“Raikkonen’in Yarış Mühendisi Değişti” için 11 yanıt

  1. umarım bu değişim kimi nin bu sezonki kötü talihinide değiştirir.inşallah değiştirir onun tek ihtiyacı kör talih in olmaması hatta talihin kör yerine iyi olmasınada gerek yok hiç olmasın bulaşmasın kimi ye iyilikde istemiyoruz balda istemiyoruz yeterki kötülük olmasın.aman ha 🙂

  2. Nihayet, onceki muhendis tam bir caylakti. Bu adamla daha iyi olacak insallah.

    Yalniz adam Kimi`nin fizyoterapisti Mark`a cok benziyor, karistirilabilir 🙂

  3. Raikkonen’e hiç yardımcı olamayan, Monaco’da podyumdan eden, İspanya’da stratejiler konusunda bilgi vermeyen adamın gitmesi iyi olmuş..Umarım David daha yetenekli ve uyanıktır. Ferrari’nin ve Raikkonen’in bu tür hatalarla pozisyon kaybetmeye tahammülü yok artık.

    1. Monacoda yarış mühendisinin ne suçu vardı?

    2. Monacoda yarış mühendisinin ne suçu vardı?

      1. Tur yiyen pilotların turunu geri alacağını kendisine söylememişti. Muhtemelen çarpışma da bu sebepten oldu.

        1. Muhtemelen degil tam da bu yuzden oldu, normal sartlarda SC arkasinda kimse kimseyi gecemez, Rai de buna guvenip zikzak yaptiysa Chilton gelip vurmustur..

          1. Nebuchadnezzar avatarı
            Nebuchadnezzar

            normal sartlarda SC arkasinda kimse kimseyi gecemez,

            Tur yiyen araçlar turunu geri alır.Bu da normal şarttır.

            Rai de buna guvenip zikzak yaptiysa Chilton gelip vurmustur..

            Chilton daha bir gün önce açıklama yaptı.Zikzakla filan alakası yok..Olay virajda oluyor.
            “Böylece Casino sonrasında Kimi’yi takip edip Mirabeu’ya kadar sağda kaldım ve onu takip ettim. Ani bir hareket yapmadım ve sadece burnumu gösterdim. Viraja biraz geç girdiği için beni gördüğünü ve bana yol verdiğini düşündüm.”Bilerek yapılmış bir hareket değildi. Onun araç üstü görüntülerine baktım; emniyet kemerini düzeltti, telsiz görüşmesi yaptı, viraja girdi ve aynaya sonra baktı.”

            Monako da tur yemek diğer pistlere nazaran daha kısa bir sürede oluyor.Mercedesler Sc den hemen önce tur bindirmeye başlamışlardı bile.Aslında Sc nin tepe lambasına bir düzenleme getirilse çok iyi olur.Sc nin tepe ışıkları ön grup tarafından çok rahat görülebilir.Normalde lideri arkasına alabilmek için diğerlerinin geçişini yeşil ışıkla belirtiyor.Tur yiyen araçların olduğunu ve onların aradan çıkması için de başka bir renk ışık kullanılabilir.Böylece öndeki pilotlar da ışık yoluyla haberdar olabilir.

            1. Normal sart degildir, Fia`nin buna izin vermesi ve takimlara bildirmesi gereklidir, diger turlu kimse kimseyi gecemez. Ve takimlar bu bilgiyi pilotlarina hemen bildirmekle yukumludur, nasil oluyorsa Kimi`nin yaris muhendisi boyle onemli bir bilgiyi vermiyor, elestirdigimiz de bu.

              Chilton`un aciklamasi kendi dusuncesi olsa da yine normal sartlarda SC arkasinda pilotlar ondeki araci takiple ve onun temposuna, hareketlerine dikkatle yukumludur, kimse arkasinda ki arac ne yapiyor diye surekli kontrol etmez. Kimi`de lastiklerini isitmak icin zikzak veya yon degistirme yapmis olabilir, viraja keskin girmis olabilir vs. Kimi`ye tur yiyen pilotlarin turlarini geri alacagini bildirselerdi oda aynalarina bakar gelene yol verirdi..

              Son paragraftaki SC isiginda duzenleme yapmak mantikli, gerci Monako gibi pistte oda zor cunku sadece ondeki ilk 5-6 arac gorebilir SC nin isigini, digerleri goremez. Belki SC tabelasi ile birlikte baska bir ibare gosterilebilir..

        2. Teşekkürler

        3. Teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir