Rosberg, Farkı Kapatmak İçin Verileri İnceleyecek

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, sıralamalarda takım arkadaşı LEwis Hamilton’u yenebilmek için cuma günü topladıkları verileri ayrıntılı bir şekilde inceleyeceğini söyledi.

Kanada’da cuma günkü seansta Hamilton’un gerisinde görünen Rosberg seansı takım arkadaşının 0.175 sn gerisinde tamamladı.

Rosberg “Lewis tüm gün boyunca benden sadece 0.1 sn daha hızlıydı. Onu kapatamadım ancak uzun sürüşlerde iyi görünüyorum ve tek turda şu anda 0.1 sn kaybediyorum. Bu gece bilgisayarda çok fazla analiz yapacağım ve henüz daha erken. Onu bulacağımdan eminim.”

“Bu sabah çalışmayan bir şeyler yüzünden zayıf başladık ancak dürüst olmak gerekirse öğleden sonra son döneme göre daha rahattım. Böyle bir pistte bu şaşırtıcı ve nedenini bilmiyorum. Biraz daha iyiyiz ve bu olumlu bir şey.” dedi.

Pole pozisyonunun mümkün olup olmadığının sorulması üzerine Rosberg “Elimdeki araçla tabi ki mümkün.” cevabını verdi.


Yorumlar

“Rosberg, Farkı Kapatmak İçin Verileri İnceleyecek” için 14 yanıt

  1. İkisi de takımın maaşlı şöförü ve patronları ne derse adım adım uygulamak zorundalar. Veri paylaşmadıkları için birisi üçüncü olursa hesabını kimseye veremezler.

    Takım mücadeleye izin veriyor, çünkü araçlarının TV’de görünmesini istiyorlar. Önde 5 saniye farkla giderlerken kimse onları göstermez. Bunlar sponsor işi.

  2. OtonomAktor avatarı

    iki pilot arası bilgi alış verişi kesilse de bizde gerçek farkları görsek artık. lewis de geçen nico nun verilerini incelicem demişti şimdi de nico incelicem diyor. bizim için zevkli bir şey rekabeti izlemek fakat işin ucunda f1 şampiyonluğu var fark varsa ortaya çıkmalı artık.

  3. Jetman vettele ve buttona şampiyonluklarından dolayı saygım var ama kardeş kara oglanın başına bela oldu dediğin adam ilk yarışı kazandı hamiltonun yarış dışı kaldığı bir yarışı monacoyu kazandı yaptığı 3 kağıdı dünya alem gördü şu aklından çıkarma rosberg iyi bir pilot ama süper bir pilot değil belki kariyeri boyunca olsa olsa 1 kere şampiyon olabilir oda belki bu gridde aynı aracı sürüpte hamiltona kafa tutabilecek tek bir pilot var oda alonso sezon sonunda anlarsın rosbergin ne kadar kara oglana bela oldugunu güldürme beni ya

    1. sezon başından şu ana kadarki performanslara bakarsak şu anki hamiltona kafa tutabilek pilot yok gibi szaten hızlı motivasyonuda en üst düzeyde .alonsoyuda gördük ham ın çaylak seonunda çaylak adamı yenemedi.yani ham ın yanına kimi koyarsan koy aynı rosberg gibi kaybeder geçin bu işleri.neticede ham şampiyon olurmu ? olur.dolayısıyla alonsonun motivasyonu en üst seviyeye gelmiş hamiltonı mağlup edebileceğini sanıyorsanız sadece sanıyorsunuz.

  4. şimdiye kadar bilgi alışverişi vardı ancak bahreyn hariç (hile yaptığı monaco’yu saymıyorum) tüm sıralamalarda nico geride kaldı. tur taklit ederek iş yapmasına rağmen yine 0.2 geride kalıyor. bilgi alışverişi kesilirse artık fark 0.4 mü olur 0.5 mi bilemeyiz.

    ayrıca lewis ne kadar atabildiğim en hızlı turu atıyorum dese de özellikle bu sezon tüm sektörlerde en iyi zamanları yapıyor, ancak turu tamamlamıyor. bu dataları bir nebze saklama yolu olabilir. bu sıralamada 0.2’den fazla fark olacağını tahmin ediyorum. bekleyelim ve görelim.

    1. en azından yağmurda kuru pist gibi statik bir ortam olmadığı için rosberg’in veri inceleyip tur taklit edecek vakti olmuyor, farklar 0.5-1sn arasında değişiyor 😀

  5. verileri inceletmemenin bir yolu yok.heleki aynı takımda iseniz.vede millenyum çağında iseniz o verilere ulaşırsınız.velevki verileri inceletmediniz ;takım arkadaşınızın verileri olmasa dahi sektör sektör kendi turlarınızı inceler nerelerde rakibinize göre daha yavaş kalmışsınız (tur zamanları ve sektör zamanları herkese açık zaten) özellikle simülatöre göre ! bu en önemli kaynak nerelerde daha fazla lastik aşındırmışsınız yada nerelerde simülatöre göre yanlış yapmışsınız bunu bulursanız vede her şeyden önemlisi bütün bu teknolojiyi olmasa bile içinizdeki pilotajla nerelerde daha iyi olabirsiniz bunu sezebilirsiniz.rosbergin bu pistteki en büyük kozu lastik kullanımı olmalı lastik ısıtması ve ideal ısı bu pistte çok önemli.ham burda çok hızlı rosbergin iki şansı var 1: sıralamalarda ham dan sonra son turu atması (her daim ham mı atacak bu kezde o atsın ama sanmam) 2:lastik ısılarını ideal sıcaklıkta tutmak ve lastiklerden maksimum verimi almak.

  6. Şu yetenek yoksunu kendi bir şey bulamadan şampiyon olursa F1 kapatın gitsin arkadaş.

    Bunun yerine Hamilton2 robotu yerleştirin.Adamın kendi bulduğu tek birşey yok.Çıkıyor Hamilton 2.virajı daha dışarıdan alıyor 0.1 sn kazanıyor.O zaman bende dışardan almalıyım.4.virajı dönerken önce çok içeri girip çıkıyor bende öyle yapmalıyım.

    Aynen bu bu adam verileri incelemese her yarış 0.5 yer sıralamada ama şampiyonada Hamiltonın yarış dışı kalmasıyla lider lanet olası Red-bull ile Ferrari gelişse de şu yetenek yoksunu podyum dışı kalmaya başlasa artık

    1. o lanet olası dediğin adam olmasa geçen 4 sezonki gibi (vettel-webber) hiç çekişmesiz.2000-2005 gibi (schumi-barrichello) gibi takım içi rekabetin olmadığı bir çekişme daha doğrusu çekişmeme izlerdik.hoş bahsettiğim sezonlarda takım içi rekabete izin verilmedi denebilir ama verilse ne olurdu.sonuç yine barrichello ve webber için hezimet olurdu.ama lanet olası adam onlar kadar ezilmiyor değilmi ? yani o lanet olası adam griddeki çoğu pilotdan daha kaliteli bu belli.ve o lanet olası adam ham ın başına tam bir bela ham ne kadar ondan hızlı olsada ne kadar istekli olsada o lanet olası adamda elinden geleni yaparak la boşver nasılsa yenilirim sallayım başımı alıyım başımı demiyor.bu lanet olası adamı griddeki herhangi bir pilotla bu şartlara rağmen bir tutuyorsanız siz bilirsiniz

      1. not:lanet olası içeriğini her ne kadar diğer takımlar için kullanmış olsanızda bu içeriği açıkca rosberg için kullandığınız belli.

    2. Simdi yigidi oldur hakkini yeme, Lewis`in saf hiz konusunda daha iyi oldugunu biliyoruz, ancak Rosberg`de az buz pilot degil, bir kere adam caliskan ve simdiye kadar hic bir takim arkadasindan geride kalmadi, Schumi`ye kok sokturdugunu de biliyoruz. Hersey bir yana bilgi paylasimindan sadece Rosberg yararlanmiyor, Hamilton`da bir kac yarista “Nico`nun verilerini calisacagim, bende hizli” demisti hatirlarsaniz..

      1. Sen geçen sene F1 seyretmedin herhalde. Rosberg takım arkadaşından geride bitirdi.

  7. bu tam olarak aynısı olmasa da şuna benziyor. ders ve not alma zamanı yat, yat, yat… sınav öncesi arkadaşının notlarını alıp ondan yüksel al…

    Hamilton’un bu konudaki sıkıntılarının haklı olduğunu düşünüyorum. Araç zaten hızlı. Veri paylaşımı bir yere kadar açık olabilir ancak sınırları sürücüler bulsun. Hamilton bir yerde fark yaratıyorsa takım onun avantajını yok etmesin. Rosberg de bir şekilde bulsun o avantajı. hazırcılık oluyor gibi sanki böyle

  8. iki garaj arasinda ki bilgi alisverisi kesilmeliiiiiii…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir