Heidfeld, Slick Lastikler İçin Heyecanlı

yazar:

kategori:

Bridgestone, 2009’da spora dönmesi muhtemel olan slickk lastikler hakkında veri elde etmeye çalışıyor. Bu çalışmalar kapmasında BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld dün 10 tur attı slick lastikler ile.

Heidfeld, Formula 1’de slick lastikleri yıllar önce Silverstone’da Mclaren ile testinde kullanmıştı ve yeni lastiklerin kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

Heidfeld "Sanırım en son slick lastikleri Formula BMW türü bir areçta kullanmıştım. Bu bir organizasyondu, yarışta ise sanırım F3000’de kullanmıştım. 2000 ve 1999’da çoktan oluklu lastikler gelmişti. Bu yüzden uzun zaman geçti."

"Çok heyecanvericiydi. Lastikler battaniyelerle getirildiğinde çok heyecanlandım. Battaniyelerden çıkarıldığında ise alışık olmadığım bir görüntü vardı. Sanki geçmişteydim. Çok ilginç gçörünüyordu." dedi.

heidfeld_slick_mansetlik_363026316.jpg

Dün en hızlı zamanın sahibi olan BMW pilotu, slick lastikler ile aracı kullanmanın daha kolay olduğunu düşünüyor.

Heidfeld "Açıkçası daha fazla yol tutuşu vardı. Aracı sürmek daha kolaydı. Biraz daha affedici. Oluklu lastiklere göre hatanı daha kolay düzeltebiliyorsun. Sürüşünüzü daha tahmin edilebilir kılıyor ancak sadece 10 tur atabildim."

"Yavaş virajlarda büyük, hızlı virajlarda daha küçük farklar beklememe rağmen yavaş ve hızlı virajlardaki fark beklediğimden daha fazlaydı. Oldukça şaşırtıcıydı." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir