NASCAR: Knaus: " Johnson Şimdiye Kadar ki En İyi Pilot"

yazar:

kategori:

Jimmie Johnson’ın ekip şefi Chad Knaus, bu yıl üst üste üçüncü kez Sprint Cup şampiyonu olan Johnson’ın NASCAR tarihinin en iyi pilotu olduğu konusunda son derece kararlı.

Johnson’ın 2002 yılında California’da ilk kez seyirci karşısına çıkmasından buna kendisiyel çalışan Knaus, serinin şu anda yedi kez şampiyon olan Richard Petty ya da Dale Earnhardt’ın zamanına göre daha rekabetçi ve daha zor olduğuna ve bunun Johnson’ın üç şampiyonluğunu daha başarılı ve şimdiye kadar en dikkate değer sonuçlardan birisi olduğuna inanıyor.

" Gerçekten harika bir yarış pilotuyla çalıştığım için şanslıyım. Jeff Gordon ile 24 numaralı araçla çalıştım. Jeff’in yarış aracıyla ne yapabileceğini gördüm ve Jeff’in yapabileceklerine oldukça sagı duyuyorum."

" Jimmie ile çalışıyor olabilmek, kesinlikle yeni bir seviye getirdi. Fakat döntükten sonra çok fazla dolaştım, neler olduğunu gördüm."

" Benim gözümde O, oradakilerin en iyisi. Bu küçük birşey olablir… siz ne söylemek isterseniz isteyin insanlar Richard Petty, Dale Earnhardt ve bütün o adamları söylerler. Fakat bugünki rekabet seviyesi, yapmak zorunda olduğunuz iş, yarış zamanları, dinlenme zamanınız yok, benim zihnimde, O en iyisi."

Knaus gelecek yıl Johnson’ın eşi benzeri görülmemiş üst üste dördüncü kez şampiyonluğu kazanma ihtimalini sabırsızlıkla bekliyor ve Hendrick Motorsports’taki çalışmaları övdü ve Johnson’ın başarısındaki etkilerinin dikkate değer olduğunu söyledi.

2009 yılında dördüncü şampiyonluğa nasıl baktığı sorulduğunda " Neden yapmayalım? Neden olmayacağına dair bana sebep gösterin. Bunu yapacak düşünceye sahip olduğumuzu düşünüyorum."

" Hendrick’te yarışları kazanmayı isteyen insanların olduğu bir grupla çalışmaktan dolayı çok şanslıyız. Sabah 9 akşam 5 çalışan çok fazla elemanımız yok insanların bunu anlaması zor bir durum. Bu tip insanlara sahi değiliz, yarış kazanmaya ve şampiyonluk kazanmaya çalışan insanlara sahibiz. İstediğimiz bu."

" Dördüncü şampiyonluğu kazanmak için öncelikle üç tanesini kazanmanız gerekiyor ve biz üç tanesini kazandığımız için şanslıyız. Eğer sıkı çalışırsak ve yapmamız gerekeni yaparsak gelecek yıl dördüncü şampiyonluk için çekişebiliriz."

Knaus. NASCAR tarihinde Sprint Cup serisinde üst üste üç şampiyonluk kazanan tek ekip şefi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir