Sato: "STR, Hayalin Gerçeğe Dönüşmesi Olur"

yazar:

kategori:

Takuma Sato, Barselona testlerinde diğer adayların arasından sıyrılıp 2009’da Toro Rosso koltuğuna geçmesinin, bir rüyanın gerçeğe dönüşmesi olacağını söyledi.

Eski Honda ve Super Aguri pilotu, Pazartesi günü en hızlıydı; dün ise Vettel’in arkasından ikinci sıradaydı.

Sato, 2008 STR pilotu Sebastien Bourdais ve Red Bull’un desteklediği Sebastien Buemi, gelecek yılın Toro Rosso koltuğu için aday.

Sato: "Super Aguri ile son 2,5 senede özel anılar var. Ama sadece pilot açısından, daima rekabetçi bir araca sahip olmak istedim"

"Şimdi biraz şansımız var. Bu ortamda, takımdaki harika atmosferle 2009’da onlarla yarışmak bir rüya gibi olacak"

"Bu konuda şüphe yok. Sürdüğüm Formula 1 araçları arasında en hızlılardan birisi bu. Ama bütün üreticilere saygı duymak zorundayım. Bu yüzden doğrudan kıyaslamaya giremem"

Sato, hem aracın rekabetçiliği hem de takım içindeki atmosferin Toro Rosso’yu ilgi çekici hale getirdiğini söyledi.

Sato: "Açıkçası aracı sürmekten ve takımla çalışmaktan gerçekten keyif aldım."

"Zaten Jerez’de Eylül ayındaki testlerde de, mühendislerle ve takıla çalışmak çok ilgi çekici ve büyük bir memnuniyetti. Ama tabi yağmur yüzünden kısa sürmüştü ve takımla çalışmak için 1,5 günlük şansım oldu. Gerçekten kesinlikle keyif vericiydi"

toro Rosso’nun, arkasında sponsor desteği getiren bir pilota yakın olacağı öne sürülürken Sato, bu konuda kişisel bir çaba içine girebileceğini belirtti.

Sato: "Gerçekten nakitim yok. Ama tabi ki kişisel bir sponsor getirmekten çok mutlu olurum. Çünkü, eğer takımın bütçesine katkıda bulunursanız bu, takımı daha güçlü yapacaktır."

"Şüphesiz şu anda kişisel sponsorlar elde etme adına bütün ihtimalleri görüşüyoruz. Ama gerçekten bilmiyorum. Burada sürmek için varım ve bir pilot açısından kokpitte en iyi olmak için"

Diğer Toro Rosso adaylarından daha hızlı olmasına rağmen Sato, 2009 şansı ile ilgili spekülasyon yapmak istemiyor.

Sato: "Gerçekten bilmiyorum. Bu sporuya cevap vermek benim için imkânsız. Kokpitte ve mühendislerle görüşmelerde elimden gelen herşeyi yaptım ama ne yazık ki bu, karar verebileceğim bir durum değil. Bu yüzden takımın ne karar vereceğini bekleyip görmem gerekiyor."


Yorumlar

  1. erhan aydın avatarı

    gerçekten heyecan verici ve süprizlerle dolu olan biri…gelirse renk katar..

  2. Sinan Şahin avatarı

    1.lik varken 2.liğe razı olmayan bir pilot olduğu için ona da bir şans verilmeli.

  3. inşallah dönersin. senin gibi adamlardan çok lazım gride 😛

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir