Sutil, de la Rosa Testinden Çekinmiyor

yazar:

kategori:

Adrian Sutil, Force India ile bu hafta Pedro de la Rosa’nın teste çıkmasının kendisini ürkütmediğini ve gelecek sene de takımla birlikte olacağına inandığını söyledi.

Force India ortaklarından Vijay Mallya daha önceleri, gelecek sene Sutil ve Fisichella’nın yerlerini koruyacağına işaret etmişti.

Bununla birlikte Force India’nın McLaren Mercedes ile teknik iş birliğine girmesi sonrasında McLaren test pilotu Pedro de la Rosa ve Gary Paffett ile Mercedes DTM pilotu Paul di Resta’nın isimleri Force India koltuğu için geçer oldu.

Bu spekülasyonlar, de la Rosa’nın bu hafta Force ındia ile teste çıkması ile alevlendi.

Ama Sutil, İspanyol pilotun Force İndia koltuğunda teste çıkmasının, McLaren ile işbirliği kapsamında normal bir şey olduğunu söyledi.

Sutil: "Beni endişelendirmiyor. (de la Rosa) İyi biri. McLaren’den, sadece araçla ilgili bir fikir edinmek için geldi ve diğer herşeyi gelecek haftalarda, aylarda veya daha sonra göreceğiz"

"Kendimi güvende hissediyorum. Takım benim performansımdan memnun ve burada anlaşmam var. Bu yüzden endişe edecek bir şeyim yok"

Alman pilot, tecrübeli de la Rosa’nın geri beslemelerinin Force India için yararlı olacağını belirtti.

Sutil: "Pedro, araç hakkındaki yorumları ve söylemleriyle çok yardım etti. Nerede gelişmemiz gerektiği konusunda bize biraz bilgi verdi."

Takım 2009 stili kanatlara sahip araçlarda kısa süreli çalışmasına rağmen Sutil, yeni kuralların tadına ilk kez bu hafta bakmış oldu.

Sutil, tutunmadaki azalmayla başa çıkmanın başlangıçta zor olduğunu ama takımın iyi bir gelişim kaydettiğini hissettiğini söyledi.

Sutil: "Barselona’daki ilk gün, 2009’un yeni kuralları ile oldukça aldatıcıydı"

"Araçta daha az yere basma ve oluksuz lastikler var. Bu da sürüşü oldukça zorlaştırıyor. İlk izlenim arkadan kaymalar üzerindeydi, ayrıca pist de çok hamdı"

"Gün için durum iyileşti. tutunma oluştu ve aracın stabilitesi, gittikçe iyileşti. Ama tecrübe edinmemiz gerekiyor., özellikle de lastiklerle ilgili. Bazı ayar çalışmaları yaptık, özellikle de ağırlık dağımında. Bu da olumlu sonuç verdi"


Yorumlar

  1. Sinan Şahin avatarı

    kimi mclarendeyken, takım arkadaşı montoya takımdan gönderildikten sonra dela rosa mclaren koltuğuna oturmuştu. ve o sene ondan çok etkilenmiştim. aslında geçen sezon hamilton ile takımlar şampiyonluğunu almaları çok kolay olurdu ama bu sefer de pilotlar şampiyonası giderdi 🙂 kısacası dela rosa'nın force india ile de olsa pistte olmasını isterim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir