MotoGP: Elektronik Yardımlara Sınırlama Getirilecek

yazar:

kategori:

MotoGP ticari haklarını elinde bulunduran Dorna’nın başkanı Carmelo Ezpeleta, bir sonraki büyük kural değişikliğinin şampiyonadaki sürücü yardımlarının pilotlar için önemini azaltmak olduğunu üst kapalı bir şekilide ifade etti.

Hızları düşürmek ve yarış kalitesi arttırmak için gelecek yıl MotoGP serisinde tek lastik sağlayıcısına geçilecek olmasıyla birlikte birçok pilot elektronik sınırlamaların getirilmesi konusunda çağrıda bulundu, çekiş kontrol gibi sistemlerin oyunu kötüleştirdiğine ve MotoGP makinelerinin kullanımını kolaylaştırdığına inanıyorlar.

Bununla birlikte Ezpeleta kısa vadede değişiklikler olmayacağını konusunda uyardı ve pilot yardımlarının şu anda lastik kurallarında yapılan değişikliğin ardından programda bulunan bir diğer konu olduğunu kabul etti.

Motorsprint’e konuşan Ezpeleta şunları söyledi: " bütün motor yarışları serisinde yapıldığı gibi bizim de üzerinde tartışmamız gerekiyor. Üreticilere çözüm yolu ile ilgili görüşlerini sordum, konuşulmaya başlandı fakat 2009 için hiçbirşey göremiyoruz. Daha fazla zamana ihtiyacımız var. Bununla birlikte elektornik düzenlemeler bir sonraki adım olacak."

Şu anki kuralların geçtiğimiz sezonlardan daha az heyecanlı yaptığını yalanladı, fakat 2008 sezonunda Valentino Rossi, Casey Stoner ve Dani Pedrosa arasında yaşanan mücadelenin MotoGP için harika bir reklam olduğunu ısrar etti.

" 2008 harika bir şampiyonaydı: Valentino, Casey ve Dani inanılmaz şeyler yaptılar. Valentino’nun kolayca kazandığı düşünülemez, inanılmaz bir güç sarfett, ve zekası sayesinde kazandı. Bütün dünyaya zekasını gösterdi bu yüzden en yüksek seviyedeki bir oyun. Yalnızca Laguna Seca’daki yarışı atırlamanız yeterli…"

" Valentino’nun stratejiyi çok fazla hesapladığı bir sezondu ve O kazandı çünkü Stoner’ı baskı altına aldı. Buna Pedrosa’yı eklersek sezon ortasına kadar öndeydi, bu sezonun seviyesi oldukça yüksekti. Bu yüzden mücadele bizim için sıradışı değerler barındırıyor."

Ezpeleta ayrıca gelek yıl kullanılacak olan Bridgestone’un kontrol lastiklerinin yarışmayı geliştireceği konusunda emin, özellikle bu ayın başında Valencia’da yeni hamurla gerçekleştirilen ilk testler başarılıydı.

" Kontrol lastikleri artık daha az korkutcu gibi görünüyor. Pilotlarlar konuştum ve onlar da bana memnun olduklarını dile getirdiler. Gerçekten herşeyin iyi olcağını düşünüyorum. Kontrol lastikleri konusunda çok fazla güvene sahibim bunun birlikte pilotların birbirlerine daha yakın olacağına ve yarışlarda daha fazla geçiş olacağına inanıyorum."

" Bu yüzden kontorl lastiklerini yalnızca maliyetleri düşürmeyecek bununla birlikte oyunu da gelişireceğini umuyorum."

Ezpeleta ayrıca Valencia testlerinde kullanılan bileşenlerin 2009 yılı için fikir verdiğini kabul etti.

" Bazı ayarlamalar yapmamız gereken durumlar olursa elbette bunlarla ilgileneceğiz fakat genel olarak kural Valencia’da bir denemeydi."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir