Heidfeld, BMW'nin Erken Başlangıcından Memnun

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld yaptığı açıklamasa BMW Sauber’in 2009 kuralları için yaptıkları hazırlıkların birçok rakip takımdan daha ileri düzeyde olduğunu söyledi fakat hala yapmaları gereken çok iş olduğunu kabul etti.

Bununla birlikte birçok takım hala 2008 aerodinamik paketi üzerinde 2009 simulasyonu yapıyor olmasına rağmen BMW bu hafta 2009 yönetmeliklerine uygun geniş ön kanat ve daha dar arka kanadı test etti.

Takım ayrıca 2009’un bir diğer yeni gelişimi ve birçok takımın testlerde henüz kullanmadığı Kinetik Enerji Geri Kazanım Sistemi (KERS) üzerinde de çalışıyor.

Heidfeld, yeniden gözdem geçirilen aracın hislerinden henüz rahat olmadığını ve KERS aygıtının yarışa hazır halinden uzak olduğunu fakat BMW’nin yeni paketle pist üzerinde çalışıyor olmasının memnun edici olduğunu söyledi.

" İlk gün gelecek yılın kurallarının geçerli olduğu aerodinamik özelliklerde ön ve arka kanatla, toplamda düşük downforce seviyesinde, slick lastiklerle ve araç üzerinde KERS ile turlar attım."

" Açıkcası set-up ideal değerlerden uzak özellikle temek olarak KERS sistemine odaklandığım benim aracımda. Hala birkaç sorunumuz var fakat en azından araçla çalışıyoruz. Bu nedenle set-up çalışması üzerine odaklanmadık ve hala öğrenecek oldukça fazla şeyimizin olmasının nedeni bu."

" Fakat iyi olduğunu düşünüyorum. Paddock’a baktığınızda, bizim aracımızla diğerlerini karşılaştırdığınızda şu anda umut verici iyi bilgiler alabileceğmiz iyi gelişmiş bir aracımız var."

Barcelona’da test yapmak için bulunan birçok takım güçlerini slick lastikler üzerine yoğunlaştırdı fakat Williams da BMW’ye katılarak yeni stil kanatlar bununla birlikte McLaren de araç üzerinde KERS kullanmaya başladı.


Yorumlar

  1. arkadaslar ılk bakınca kotu duruodu ama su fotoyu gorunce fıkrım bıraz deıstı daha mart a kadarda cok tornadan gececegını dusunursek martta daha estetık araclar gorebılırız bence.. sezon yenı bıttı zaten adamlar 2009 un aracı pat dıye cıkarmazlar pıste dımı …yoksa ben kendımı mı kandırıorum …! 🙂

  2. senna guven avatarı

    nostaljik bi şekilde güzel:)

  3. "En hızlı olan araç en güzel görünen araçtır" demişti eski bir F1 pilotu. Şampiyon bir araç olacaksa bu görüntüsünede razıyım ben.

  4. kim ne derse desin garip gelse de ben bu asabi görünümlü aracı sevdim. hibrid araç böyleyse bakalım esaslı araç nasıl olacak. burunda biraz oynanıp estetiklik kazandırılırsa daha da güzel olacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir