Barcelona Testleri Üçüncü Gün – Red Bull

yazar:

kategori:

Barcelona’daki üç günlük test döneminin son gününde Sebastian Vettel birkez daha en hızlı zamana imzasını atan isim oldu. Alman pilotun odak noktasında 2009 yılında kullanılacak olan Bridgestone slick lastiklerinin değerlendirilmesi vardı.

Araç, baştan sona kadar gelecek yıl beklenen downforce seviyesi ile turlar attı.

Vettel bugün salı günkü derecesinden yarım saniye daha iyi bir dereceye imza atarak  1:19.295’lik bir süre elde etti ve Barcelona testlerini lider tamamladı.

Sebatian Vettel

" Brezilya’dan sonra ilk kez yarış aracına tekrar geri dönmek iyiydi. 2009 slick lastikleriyle yarışmak oldukça ilginçti ve Formula 1’in geçmiş birkaç yılda kullandıklarından çok farklıydı. Ayrıca benim için faydalı birkaç gün oldu, mühendislerin ve takımın geri kalanının öğrenmesi açısından. Aramızdaki genel anlayışı geliştirmek açısından önemli ve kış testleri bunu yapmak için ideal fırsat."

Ian Morgan, Şef Test Mühendisi

" Bizim için başarılı üç gün oldu ve listemizdeki yüksek öncelikli maddeleri tamamladık. Sebastian konusunda, çok hızlı alıştı ve sanki uzun yıllar bizimle birlikte çalışıyor hissinie verdi, bu önemli bir nokta. Oldukça fazla veriye sahibiz, özellikle ön lastikler konusunda, gelecek ay Jerez’de gerçekleştirilecek test döneminde kullanmamız açısından faydalı olacak."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir