Barcelona Testleri Üçüncü Gün – BMW Sauber

yazar:

kategori:

BMW Sauber takımı birkez daha geçici aracı F108B ile Barcelona testlerinin son gününde değerlendirme çalışmalarına devam etti. 2008 şasi tabanlı ve 2009 yönetmeliklerine uygun aerodinamik bileşenlere sahip araç ile sırasıyla 106 ve 88 tur tamamladılar.

Christian Klien, KERS donanımlı araçla pistteydi ve sistemin set-up’ı üzerinde çalıştı. Sabah seansının tamamlanmasından hemen önce aktarım organlarında hidrolikle ilgili ufak bir sorun yaşadı. Sorunun onarılmasının ardından Klien öğle yemeği arasına kadar test görevine devam etti. Klien 1:21.534 ile günün altıncı en hızlı ismi oldu.

Nick Heidfeld, KERS sistemi bulunmayan BMW Suber F1.08’in direksiyonunda bulunan isimdi ve Alman pilot 2009 sezonu için düşünülen mekanik ve aerodinamik set-up konusu üzerinde farklı çözümler ve dayanıklılık üzerinde çalıştı. Slick lastiklere alışırken yeni ayarlanabilir ön kanat konusunda veri toplama şansı buldu. Heidfeld 1:21.592 ile günü yedinci sırada tamamladı.

" Slick lastikler kesinlikle 2008 oluklu lastiklerine göre daha fazla tutunma sağlıyor. Bunun dışında herşeye sıfırdan başladık ve slick lastiklerin nasıl ısındığını ne ne kadar tur boyunda optimum performans sergilediğini öğrendik."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir